Королівська ватрушка: смачнющий пиріг з сиром!
Опис
Знаєте, ото бувають круглі такі булочки з сиром - ватрушки? А буває іще й Королівська ватрушка! То напрочуд смачнющий пісочно-сирний пиріг, який готується так просто, що Ви будете здивовані.
Не треба місити, ліпити, розвалковувати тісто. Легим порухом руки Ви насипаєте його до форми... накладаєте сирну начинку... насипаєте рету тіста... й випікаєте! Точніше, випікає духовка, а Ви відпочиваєте в очікуванні смачного пирогу. Вам вже закортіло спробувати? Гайда!
Є багато різновидів Королівскьої ватрушки: біла та з какао; із додаванням до сиру родзинок, ягід чи перемелених цитрусів - помаранчів чи лимонів. Зараз Ви дізнаєтеся базовий рецепт цього чудового десерту, на основі якого можна буде фантазувати. Наприлкад, якщо хочете шоколадну ватрушку, берете на 2-3 ложки менше борошна, а натомість додаєте какао-порошок.
Інгредієнти:
На форму 24 см:
Для тіста:
- 2 склянки борошна (склянка 200 мл = 130 г борошна, тобто 260 г);
- 125 г вершкового масла;
- 1 столова ложка цукру;
- Дрібка харчової соди;
- Дрібка солі.
Для сирної начинки:
- 500 г сиру;
- 1 склянка (180-200 г) цукру;
- 5 невеликих яєць;
- Ванілін на кінчику ножа;
- За бажанням - жменя родзинок.
Інструкція:
Просієюмо до миски борошно, додаємо цукор, сіль, соду, шматочки холодного масла та перетираємо руками у крихту. Тісто готове!


Тепер приготуємо начинку. Сир, аби начинка була ніжнішою, бажано або прокрутити через м’ясорубку двічі, або протерти через сито, але найлегший та найшвидший варіант - змолоти сир погружним блендером. Додаємо цукор, яйця та гарно перемішуємо. Можна усе зразу збити блендером. На цьому єтапі можна додати ванілін, якщо вам до вподоби його аромат. Ваніліну треба зовсім трохи - на кінчику ножа. А от ванільного цукру можна покласти цілий пакетик. Також можна додати родзинки, попередньо вимити, запарені на 5 хвилин теплою водою та гарно відтиснуті від вологи.


Якщо ж замість 5 яєць взяти 2 яйця, а також 2 помаранчі чи 1-2 цитрини (гарно вимиті та запарені окропом, а тоді перекручені разом з цедрою), то вийде смачна цитрусова ватрушка.
Затягуємо дно форми пергаментом та висипаємо половину крихти.

На крихту виливаємо сирну начинку. Вона досить рідка, та не переймайтеся - у процесі випікання загусне.

На начинку рівним шаром висипаємо решту крихти.

Ставимо посередині розігрітої духовки та випікаємо за 180С упродовж 45-50 хвилин, до того, як начинка загусне, а пиріг набуде золотистого кольору.

Даємо пирогу охолонути 10-15 хвилин, тоді перекладаємо на тацю.

Найсмачніша Королівська ватрушка, як і більшість сирної випічки - чізкейки, сирники - в охолодженому вигляді.

Тод дочекаємося, коли ватрушка вистигне, та нарізаємо на порції. До речі, пиріг тоді й легше акуратно нарізати.

Смачного чаювання! Завдяки Королівській ватрушці сир полюблять усі!