Львівський сирник із шоколадом

Порцій: 10   Час приготування: підготовка 35 хвилин, запікання - 1 година 14. 04. 2018 г.

Чудовий десерт - Львівський сирник - можна готувати у безлічі варіацій, кожна з яких смачна по-своєму! Додавайте до сирної маси ягоди, цукати чи шматочки шоколаду - та отримуйте кожного разу новий десерт, смачний та корисний. Адже смачнющий Львівський Сирник із задоволенням їдять навіть дітки-вередулі, які не полюбляють сир у іншому вигляді.

львівський сирник з шоколадом

А якщо дитині до вподоби шоколад, то їй буде до смаку і цей сирник з шоколадом - із шоколадними краплинками у середині та товстим шаром вершково-шоколадної глазурі зверху.

львівський сирник

Для сирника обирайте найсвіжіший, жирний та якісний домашній сир. Готуватимемо за рецептом Дарії Цвек, додавши до базового варіанту трохи шоколадних крапель.

інгредієнти для львівського сирника

Інгредіенти:

На форму 30х10 см:

  • Сир 750 г;
  • 3 відварені середні картоплини;
  • Яйця 4 великих чи 5 маленьких;
  • Цукор 200-225 г;
  • Масло вершкове - 150 г;
  • 1,5 чайної ложки розпушувачу;
  • Дрібка солі;
  • Ваніль на кінчику чайної ложки;
  • 100 г шоколадних крапель;
  • 30 г вершкового масла та 80-100 г шоколаду для глазурі.

Процес приготування:

Картоплини миємо, орчищуємо та відварюємо до готовності. Коли охолонуть, разом із сиром прокручуємо через м’ясорубку. У цьому рецепті картопля додається замість крохмалю, борошна чи манки, надаючи сирнику особливо ніжної текстури.

відварену картоплю пропускаємо через м’ясорубку

По одному додаємо до сирно-картопляної маси жовтки, віокремлені від білків, та розтираємо ложкою.

додаємо жовтки

Додаємо цукор та перемішуємо.

додаємо цукор

Додаємо розм’якшене за кімнатної температури масло, перемішуємо.

додаємо розм’якшене масло

Всипаємо до сирної маси шоколадні краплі-дропси. Якщо таких нема, просто покришіть плитку шоколаду на дрібні шматочки.

всипаємо до сирної маси шоколадні краплі

Яєчні білки збиваємо міксером із дрібкою солі, десь 4-5 хвилин, починаючи із малої швидкості та поступово збільшуючи. Отримуємо легку, та стійку білу піну та обережно вмішуємо її до сирної маси.

збиваємо білки та додаємо до маси

Вистеляємо форму промащеним олією пергаментом та викладаємо сирну масу.

викладаємо сирну масу у форму

Випікаємо сирник із шоколадом у духовці, розігрітій до 160-180С, на середній поличці, упродовж 45 хвилин - 1 години 10 хвилин. Усі духовки відрізнються одна від одної, тому час випікання може бути різним. Сирник готовий, коли він зарум’яниться зверху, а всередині сирна маса ущільниться та не буде приставати до шпажки.

випікаємо львівський сирник

Хай сирник вистигне у формі, бо в теплому вигляді він надто ніжний. Тим часом приготуємо глазур. Поєднуємо шматочки шоколаду із вершкоим маслом (чи вершками або молоком). Ставимо на водяну баню.

виймаємо сирник з форми

Помішуючи, нагріваємо, доки масло та шоколад розтануть, утворюючи гладку однорідну шоколадну масу. Якщо глазур надто густа, можна додати трошки молока - 0,5-1 столову ложку. Готову глазур зннімаємо з водяної бані, хай трохи охолоне.

готуємо глазур з шоколаду

Форму із сирником накриваєм тацею, перевертаємо, обережно викладаючи сирник, та знімаємо з нього папір.

поливаємо сирник глазур’ю

Поливаємо сирник шоколадною глазур’ю.

розрівняємо глазур

Ось який апетитний!

апетитний львівський сирник

Та ще трохи терпіння: сирник буде смачнішим, якщо деякий час настоїться. В ідеалі треба залишити його у холодильнику на ніч. Або хоча б на дві години.

смачний львівський сирник з шоколадом

В охолодженому вигляді сирник і смакує краще, і нарізати його тонкими скибочками вдається акуратніше. Втім, якщо нетерплячка, то можна їсти сирник теплим, просто ложкою! :)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: , ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.