Сирники зі смородиною
Опис
А що буде, як до звичного рецепту додати новий інгредієнт? Наприклад, оригінальні та смачні сирники зі смородиною! Атож, сирники можна смажити не тільки з родзинками — якщо додавати свіжі чи заморожені ягоди, вийде цікаво та смачно.
Ніжні сирнички із золотистою скоринкою та ягідними “бомбочками” всередині, що лускають у роті, солодка кислинка та неповторний смородиновий аромат! Може, вам теж буде до смку цей рецепт-імпровізація?
Зазвичай я заготовую на зиму смородину, перетерту з цукром, а нині залишилося трохи свіжих ягід. Ще можна готувати зі смородиною оладки, кекси чи пиріжки.
Інгредієнти:
На 15 штук
- 320 г сиру
- 1 середнє яйце
- 1-2 столові ложки цукру
- дрібка солі
- 4-5 столових ложок борошна + для обвалювання
- жменя смородини
- олія для смаження
Інструкція:
Ягоди промийте та обсушіть в друшляку.

Сир розімніть виделкою із яйцем, цукром та сіллю, додайте 3-4 толові ложки борошна — перемішуйте та поглядайте на консистенцію сирної маси. Вона має бути не майже не липою, та ніжною. Кількість борошна залежить від вологості сиру. Ще 1-2 ложки борошна висипте зверху, а тоді — смородину. Ягоди обваляються в борошні та не будуть надто пускати сік. Акуратно перемішайте.
Сформуйте з сирної маси ковбаску на дощечці, притрушеній борошном.

Наріжте кружальцями 1-1,5 см завтовшки та гарно обваляйте в борошні з обох боків.

Добре розігрійте пательню із невеличкою кількістю олії. Щоб сирники не розвалювалися та легко переверталися, потрібно викладати їх на гарячу пательню. Тоді зразу схопиться скоринка. А за пів хвилини можна зменшити вогонь, шоб сирники просмажилися всередині.

Коли підрум'яняться, виделкою перевертаємо та обсмажуємо з іншого боку, так само — спочатку трохи збільшивши вогонь, перед тим як перевертати, а тоді зменшивши.

Готові сирники перекладаємо на тарілку. Хай трошки охолонуть, та можна пригощатися! Смородинові сирники дуже добре смакують із сметанкою та медом.

А вам сподобалися сирники із ягодами? Такі можна робити із чорницею та шматочками абрикосів.

Смачного!