Контент

Смачні оладки на кефірі

Порцій: 25-30 оладок  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30 хвилин

Опис

Мабуть, найпростіше, що можна приготувати до чаю, - то смачні, товстенькі оладки на кефірі! Півгодини - і у Вас є ціла таця пишних солодких оладків - з яблуком, сиром, вишнею чи будь-якою улюбленою начинкою. Можна й несолодкі оладки зробити - просто покласти у тісто менше цукру, а до начинки додати твердий сир та зелень. Усі ці варіанти можливі на базі базового простого рецепту оладок на кефірі. Дуже легко отримати новий смак - всього лише додати до тіста якийсь інший інгредієнт.

А сьогодні я розповім Вам, як ще можна урізноманітніти рецепт оладків! Їх можна пекти не тільки з пшеничного борошна, а й експериментувати із різними видами борошна незвичайного. Наприклад, борошна спельти - дикої пшениці. Ми вже пекли з неї смачнющий кекс, і оладки так само виходять напрочуд смачними!

Інгредієнти:

  • 1-3 яйця;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • 300-400 мл кефіру;
  • Дрібка солі;
  • 1,5 склянки борошна (200 г чи трохи більше);
  • 0,5 чайної ложки харчової соди;
  • Олія для смаження.

Інструкція:

Чого кількість яєць може так різнитися - від 1 аж до 3? Тому що раніше я завжди додавала до тіста на оладки 3 яйця на приблизно півлітра кефіру. А згодом з’ясувалося, що можна менше - на 400 мл кефіру цілком достатньо 1 яйця. Це ніяк не впливає на результат - оладки не розвалюються та виходять такими ж смачними.

Отже, змішуємо кефір , яйця, сіль та цукор, збовтуючи усе те ложкою в мисці. Можна спочатку збовтати яйця із цукром, тоді влити кефір, а можна й усе одразу, щоб швидше.

Додаємо борошно, змішане із содою. Зазвичай я просіюю пшеничне борошно, але борошна спельти можна не просіювати, бо тоді у ситі залишаються дрібненькі висівки. А висівки у тісті - це й корисно, й гарно, бо тоді випічка виходить із дрібними крапочками, наче веснянками світло-шоколадного кольору. Мені подобається така пістрява випічка - висівковий хліб, булочки, виглядають вони особливо апетитно.

Перемішуємо - виходить тісто, як густа сметана. Приємного бежевого кольору йому надає якраз незвичайне борошно.

Гарно розігріваємо на пательні олію - багато наливати не треба, тонкого шару цілком вистачить. Та викладаємо столовою ложкою порції тіста.

Смажимо оладки на середньому вогні, спочатку краще під кришкою, щоби гарніше підійшли та добре просмажилися всередині. Коли Оладки підсмажаться знизу, а зверху стануть у дірочку - отже, вони вже пропеклися і час перевертати.

Лопаткою чи виделкою перевертаємо оладки на другий бік та смажимо вже без кришки пару хвилин, до золотистої скоринки.

Ось погляньте, які пухкі та пишні оладки на кефірі виходять за цим рецептом!

Оладки найсмачніші щойно посмажені, тепленькі, зі сметанкою та медом!

Такі смачні оладки на кефірі можна готувати з яблуками! Чи з вишнею, чорницею, смородиною. Завжди смачно та кожного разу цікаво!

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *