Оладки з вишнями на кефірі
Опис
Літо! Вишнева пора! Час готувати смачненькі пиріжки, бісквіти та оладки з вишнями!
Так-так, звичайні оладки на кефірі будуть ще смачнішими, якщо додати до тіста жменю ягід чи яблук.
Мені подобається в оладках ще й те, що у спеку їх можна посмажити на плиті, не треба вмикати духовку, а смакота до чаю буде!
Інгредієнти:
- 1-2 яйця;
- пакет кефіру (450 мл);
- 2-3 столові ложки цукру;
- Півтори чи трохи більше склянки борошна (200-220 г);
- 0,5 чайної ложки харчової соди;
- Дрібка солі;
- Пригорща вишень без кісточки;
- Олія для смаження.
Інструкція:
Яйця збовтуємо із цукром ложкою чи вінчиком.

Вливаємо кефір будь-якої жирності. Якщо кефір жирний та густий, борошна знадобиться менше, а якщо нежирний та рідкий - трохи більше. Також це залежить і від самого борошна.

Просіюємо майже все борошно, змішавши із содою, до миски, додаємо сіль та перемішуємо.

Просіваємо решту борошна та всипраємо вишні, свіжі чи заморожені, без кісточок.

Час розігрівати пательню із олією та негайно смажити оладки, поки тісто пухке - бачите бульбашки? Це відбувається реакція соди із кефіром. Якщо тісто стоятиме довго, бульбашок стане менше и оладки виходитимуть менш пухкими.

Викладаємо ложкою порції тіста на гарячу пательню та смажимо на вогні трохи більше за середній, допоки на поверхні оладки з’являться бульбашки, а тоді дірочки.

Це означає, що вони пропеклися всередині та можна перевертати.


Лопаткою перевертаємо оладки та смажимо з другого боку до рум’яної скоринки.

Тоді знімаємо готові оладки з вишнею на тарілки.

Можна викласти їх на паперові серветки, щоби прибрати надлишок олії. А краще смажити на млинцевій пательні, приготування на якій потребує мало жиру. Також дуже смачні оладки та млинці виходять на чавунних пательнях виробництва «Ситон».

Та подаємо вишневі оладки із прохолодною сметанкою!

Смачного!