Контент

Чай із м’ятою

Порцій: скільки заварите  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 5 хвилин

Опис

Ми з Вами вже пробували запашні, смачні та корисні чаї з чабрецем та липою, а нині пропоную заварити чудовий літній чай із м'ятою, духмяний та приємний на смак!

м'ятний чай

Головна властивість чаю з м’ятою - його заспокійливий вплив. Якщо Ви бажаєте гарно відпочити після насиченого дня, заспокоїти нерви та налаштуватися на хороший сон - заваріть собі увечері горнятко м’ятного чаю! А якщо Вам не до вподоби смак чи запах м’яти (таке буває), то візьміть замість неї мелісу. Це теж дуже корисна травичка із чудовим ароматом, що заспокійливо впливає наорганізм, а до ого ж корисна для серця.

м'ята

Інгредієнти:

    на 200 мл окропу

  • дрібка чорного чи зеленого чаю;
  • 2-3 сушені листочки м’яти;
  • цукор чи мед за смаком.

Інструкція:

Насипаємо до філіжанки щіпку чорного чаю, додаємо цукор. А якщо хочете підсолодити чай медом, тоді зачекайте - мед слід додавати пізніше, коли чай вже настоїться та трохи охолоне. До окропу мед класти не варто, то не є корисно. А ось у напій такої температури, що вже можна пити, вже можна покласти ложечку меду та розмішати.

Заливаємо чай окропом, додаємо м’яту, свіжу або сушену. Накриваємо блюдцем і хай настоїться 3-5 хвилин.

чай із м'ятою

Запашний чай із м’ятою готовий! Бажаєте пити цей чудовий напій не лиш влітку? Тоді засушіть м’яту на зиму. Це просто: нарвіть та гарно вимийте м’яту, тоді розстеліть десь на рушнику чи на фільтровальному папері у холодочку, де не потрапляють прямі сонячні промені та повіває легкий вітерець. За 2-3 дні, в залежності від погоди, можна буде перекласти сушене листя до полотняних, паперових мішечків або ж скляної чи керамічної тари для зберігання. Якщо тримати сушені травки у сухому темному місці, вони можуть зберігатися цілий рік - до наступного літа, коли можна буде поповнити запаси сушених трав на наступний рік.

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *