Узвар із сухофруктів: страви на Святвечір

Порцій: 3 л   Час приготування: 20 хвилин 06. 01. 2019 г.

На Святвечір, Щедрий Вечір та Хрещення традиційно готують пшеничну кутю та узвар - клмпот із сухофруктів. Інші страви можуть бути різними, але ці дві неодмінно мають бути на столі!

узвар із сухофруктів

Пропоную Вам дізнатися, як зварити смачний та корисний напій із сухофруктів, які ще називають «сушкою». Склад може бути найрізноманітніший: сушені яблука та груші, виші та абрикоси, можна додати жменю шипшини... Взимку,коли до свіжих фруктів-ягід та літніх компотів ще далеченько, вітамінний узвар зарядить організм корисними речовинами!

узвар

До речі, варити узвар можна не лише на зимові свята, але й просто так. Смачний узвар, рецепт приготування якого я зараз Вам розповім, набагато краще покупної газованої води!

інгредієнти для узвару

Інгредіенти:

  • 3 л води;
  • 200 г сухофруктів;
  • 3 столові ложки цукру (або мед за смаком).

Процес приготування:

Щоби напій мав насичений смак, варто напередодні залити сухофрукти водою - вони розмокнуть та кроаще віддаватимуть свій смак та пахощі. Спочаткугарно промиваємо їх, тоді заливаємо у емальованому посуді чистою відстояною або фільтрованою водою кімнатної температури та залишаємо на ніч.

заливаємо сухофрукти водою

Наступного ранку ставимо каструлю із сухофруктами на середній вогонь та варимо до закипання, а по тому - іще 5 хвилин на маленькому вогні під кришкою. Під час варки додаємо цукор за смаком. Якщо надаєте перевагу меду, то мед треба додавати не під час кипіння, а у вже готовий узвар, коли він стане не гарячим, а теплим (36-37 С).

ставимо узвар на середній вогонь

Готовий узвар залишаємо вистигати та настоюватись під кришкою.

узвар на Святвечір

Тоді наливаємо до карафки та прозорих кухликів - у такому посуді бурштиновий напій виглядає особливо ефектно!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.