Компот ягідно-фруктовий

Порцій: 3 л   Час приготування: 10-15 хвилин 11. 07. 2018 г.

Знаєте, який найсмачніший компот? Той, де є всього потроху: різноманітних ягід та фруктів!

компот з ягід та фруктів

Впало кілька яблучок в саду, пару абрикосів, а на кущі достигла пригорща порічок? Саме те, що треба для чудового літнього компоту зі свіжих ягід та фруктів! Навіть якщо у фруктів прим’яті бочки та просто так їх не з’їси - для компоту вони якраз підійдуть. Але зіпсовані чи гнилі фрукти викидайте на компостну купу.

компот ягідно-фруктовий

Нема нічого краще за келих домашнього компоту спекотної днини. Цей натруальний напій до вподоби і діткам, і дорослим. Тож досить купувати солодку газовану воду чи соки в пакетиках! Зараз я розповім Вам, як зварити смачний та корисний напій з усього розмаїття дарунків сонячного Літа!

інгредієнти для компоту

Інгредіенти:

На 3 л води:

  • Яблука - 3-5 шт.;
  • Персики чи нектарини - 2-3 шт.;
  • Абрикоси - 5-7 шт.;
  • Жменя вишень, полунниці, малини, порічк різного кольору;
  • Чорниці;
  • Цукор - за смаком, 4-5 ст.л.

Набір та співввідношення ягід та фруктів для компоту - довільне! Ви можете як завгодно комбінувати їх. Головне, не шкодуйте фруктів та ягідок:) Тоді компот вийде справді смачним!

Яблуко дає приємний аромат та кислинку; персики та абрикоси надають напою оксамитності; вишні та червоні ягоди - гарного насиченого кольору та смаку.

Кількість цукру підбирайте за своїм смаком та залеєжно від того, наскільки солодкі чи кислі ягоди та фрукти.

Воду беріть чисту, краще фільтровану, або чи з джерела або колоджязя, якщо є така можливість.

Варити компот треба у емальованому посуді чи з неіржавіючої сталі, бо в алюмінієвій ягідний сік буде окислюватися.

Процес приготування:

Отже, ставимо у каструлі воду, хай закипає. А тим часом миємо та ретельно очищуємо фрукти та ягоди. Яблука - від сердевини (шкірку можна не зчищати), абрикоси, сливи, персики та вишні - від кісточок, порічки та полуниці - від хвостиків. Як вода закипить, висипаємо до каструлі ягоди та нарізані невеличкими шматочками фрукти, додаємо цукор та варимо близько 7 хвилин.

висипаємо до каструлі ягоди та фрукти

Як компот трохи покипить та набуде насиченого кольору, вимикайте плиту. Переварювати не варто, щоби у напої збереглося більше вітамінів.

варимо компот

Як хочете закатати компот на зиму - саме час розлити його гарячим по стерильних скляних пляшках із кришками, що загвинчуються.

Якщо збираєтеся пити компот просто зараз - хай трохи настоїться та вихолоне, тоді він стане ще смачнішим.

смачний компот з ягід та фруктів

Наливайте смачний компот зі свіжих ягід та фруктів у прозорі філіжанки та насолоджуйтесть! А якщо подати до компоту ще й шматочок яблучного чи вишневого пирога... це взагалі смакота!

корисний компот з ягід та фруктів

До речі якщо фруктів та ягід багато, можна заморозити їх на зиму, просто наборами-асорті для компоту - потроху всього, та взимку варити смачні, майже як літні компоти. І тоді Ви зможете смакувати напої з ароматом Літа без усілякого закручування!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.