Контент

Бурштиновий яблучний пиріг

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1,5 години

Опис

Подивіться, як гарно світиться на сонці цей чудовий яблучний пиріг!

бурштиновий яблучний пиріг

Через це його й називають бурштиновим. Часточки яблук, запечені із цукром та вершковим маслом, сяють теплим золотом, наче бурштин на морському березі.

бурштиновий пиріг із яблуками

Цей пиріг із яблуками - один з найсмачніших та найулюбленіших у нашій родині. Багато-багато фруктів та тоненький шар ніжного бісквітного тіста - таке сполучення усім до смаку!

бісквіт з яблуками

А готувати цю красу та смакоту надзвичайно просто. Найдовше - то, мабуть, чистити яблука. Потім, поки вони печуться, Ви годинку відпочиваєте, а тоді за пару хвилин робите бісквітне тісто - як для шарлотки, тільки цукру й борошна потрібно менше - і от смачний яблучний пиріг вже готовий!

пиріг яблучний бурштин

Неодмінно спечіть такий пиріг у яблучний сезон, і рецепт стане й Вашим улюбленим.

інгредієнти для яблучного пирога

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг яблук, найкраще солодко-кислих, зеленкувато-жовтих сортів;
  • 1 склянка цукру (200 г, або менше - 120-150 г, якщо яблука солодкі);
  • 50 г вершкового масла.
Для тіста:
  • 3 середніх або великих яйця;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 3 столові ложки борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувачу;
  • Дрібка солі;
  • Дрібка ваніліну за бажанням.

Інструкція:

Випікати яблучний пиріг за цим рецептом треба у цільній формі, бо із роз’ємної через шпарки тікатиме яблучний сироп. Підійде форма металева, силіконова, керамічна або навіть з фольги. Змащувати форму не треба. Підійде також чавунна пательня із термотривкою ручкою - її бажано застелити пергаментом для випікання. Приблизний діаметр форми 22-24 см.

Спочатку підготуємо яблука. Миємо, розрізаємо на чвертинки, очищуємо від сердцевинок та шкірки.

очищуємо яблука

На дні форми розкладаємо шматочки вершкового масла та рівномірно розсипаємо половину цукру (100-75 г).

Щільно одна до одної викладаємо часточки яблук.

викладаємо яблука до форми

Потім другий яблучний шар - намагаємося викласти часточки найбільш компактно.

викладаємо другий шар яблук

Посипаємо яблука другою половиною цукру та відправляємо форму до розігрітої духовки. Запікаємо яблука упродовж 1 години чи до м’якості (перевіряємо шпажкою).

запікаємо яблука

Коли бачите, що яблука майже готові, час робити тісто. Яйця кімнатної температури поєднуємо із 3 столовими ложками цукру та збиваємо міксером упродовж 4-5 хвилин - спочатку на мінімальній швидкості, тоді поступово підвищуючи її - до збільшення маси у 2-3 рази та густої світлої піни, як для бісквіту.

поєднуємо яйця із цукром збиваємо до пишної піни

Тоді просіюємо борошно, змішане із розпушувачем, сіллю та ваніліном, та вмішуємо у тісто сухі інгредієнти по колу, в одному напрямку.

просіюємо борошно вмішуємо борошно до тіста

Дістаємо форму із яблуками, рівномірно заливаємо тістом та повертаємо до духовки ще на 15 хвилин.

виливаємо тісто на яблука заливаємо яблука тістом

Випікаємо до золотистого кольору та сухої шпажки.

випікаємо до золотистого кольору

Дістаємо готовий пиріг з духовки, але зразу не виймаємо з форми, хай постоїть 15 хвилин.

Тоді накриваємо форму тацею та швидко перевертаємо пиріг.

бурштиновий яблучний пиріг фото

Знімаємо форму - і ось красень-бурштиновий пиріг сяє у сонячному промінні!

смачний яблучний пиріг

Акуратно нарізаємо пиріг із яблуками на порції, за допомогою лопатки викладаємо на блюдця.

рецепт яблучного пирога

Та запрошуємо домочадців на чаювання зі смачним яблучним пирогом!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(5 голосів, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Трохи дивний рецепт, який потребує уточнень. Ну, приміром, поставила запікати я яблука. При якій температурі? А які сорти яблук не підходять або тільки вони підходять для карамелізації? А при якій температурі з тістом запікати?

    • Дякую за коментар, справді, варто додати. Яблука запікаю про 200 С. Із тістом так само. Якщо у вас духовка не газова, а електро, пиріг випікатиметься швидше, тож пильнуйте:)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів