Контент

Конвертики з яблуками із листкового тіста

Порцій: 6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30 хвилин

Опис

Коли хочеться чогось смачненького до чаю, найшвидший варіант - спекти щось із готового листкового тіста. Звісно, листкове тісто можна приготувати і вдома, але то справа натхнення та вільного часу. Якщо ж хочете за півгодини мати смачну випічку - обирайте гарне листкове тісто та фантазуйте! Начинки до нього пасують будь-які, як солодкі, так і солоні. Слойки можна робити з усіма ягодами та фруктами - вишнями, абрикосами, полуницями; можна з яйцем та цибулею, з сиром солодким із родзинком та солоним із кропом; а також із джемом, шоколадом…

листкова випічка з яблуками

Та наш найулюбленіший рецепт - то листкові конвертики з яблуками!

листкові конвертики з яблуками

Коли настає яблучна пора, я кожної осені печу шарлотки, яблучні пироги та слойки з яблуком. Діти їх дуже люблять, а готувати такі смачні штучки просто та швидко. Спробуйте і Ви!

інгредієнти для листкових виробів з яблуками

Інгредієнти:

  • 450-500 г готового листкового тіста;
  • 2-3 яблука;
  • Цукор;
  • Кориця;
  • Цукрова пудра.
Я використовую для випічки з яблуками бездріжджове листкове тісто. Алегадаю, що држджове листкове також підіде. Тільки тоді слойки будуть більш м’якими, менш сухими та розсипчасто-хрусткими.

Інструкція:

Даємо листковому тісту відтанути за кімнатної температури. Прискорювати розморожування у микрохвильовій печі не варто. Хай тісто полежить півгодинки на столі, застеленому харчовою плівкою, чи на притрушеній борошном дошці - тільки накрийте рушкником, щоб воно не підсохло зверху, бо тоді буде важко заліпити краєчки. А поки тісто розморожується, можна підготувати яблука - помити, розрізати на четвертинки та очистити від серцевини і шкірки.

Коли тісто стане м’яким, нарізаємо його квадратами. На кожен вкиладаємо по 1-2 шматочки яблук. Посипаємо цукром та корицею за смаком - на 2-3 столові ложки цукру ¼ чайної ложки кориці.

викладаємо на тісто яблука

Формувати яблучні слойки можна по-різному: або зробити конвертики, зібравши усі чотири куточки квадрата докупи посередині, та гарно прищіпнути, щоб конвертик не розкривався під час випікання.

листкові трикутнички з яблуками

Або зробити листкові трикутнички, згинаючи квадрати навпіл навскоси. Заліплюємо краї виробів не прищіпуючи, як на вареники, а притискаючи пальцем на відстані 1 см від краю. Тоді краї пиріжків будуть гарні, високі, складені з багатьох шарів листкового тіста.

Є ще варіант - яблучні троянди, дещо складніший, але напрочуд гарний та незвичайний. Тісто треба нарізати тонкими довгими смужками (десь 4 см завширшки, на усю довжину тіста. Змастити нижній край абрикосовим джемом. Яблука (шкірку очищувати не треба) нарізати тоненькими скибочками, шоб аж світилися - такі шматочки гнучкі та не ламаються при згинанні. Викласти скибочки на смужку тіста, загнути її нижній край, щоби яблука опинилися наче у кишеньці, та скрутити смужку тіста рулетом разом із фруктами. Виходять оригінальні троянди із червоними, зеленими пелюстками - в залежності від кольору яблук! Щоб вони не розкручувалися, зручно випікати троянди у формах для кексів (45 хвилин, 200 С).

Викладаємо листкові трикутнички на лист, застелений злегка змащеним олією пергаментом, та ставимо до духовки, заздалегідь розігрітої до 220-230 С. Випікаємона середньому рівні упродовж 25-30 хвилин - допоки слойки стануть золотистими.

випікаємо яблучні слойки

Гарячі листкові трикутнички з яблуками викладаємо на тацю, даємо трохи охолонути та притрушуємо цукровою пудрою.

слойки з яблуками рецепт конвертиків з яблуками із листкового тіста
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(15 голосів, в середньому: 3.1 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів