Оладки на кефірі з яблуками
Опис
Пухкі, м’якенькі, із золотистою скоринкою та шматочками фруктів, - оладки з яблуками одна з наших найулюбленіших страв! Розлітаються з тарілки вони чи не швидше, ніж смажаться.
Це рецепт оладків, по якому готувала ще моя бабуся, їх смак я пам’ятаю з дитинства! А зараз ми із мамою печемо смачні оладки для діток, які їх дуже полюбляють:)
Оладки на кефірі можна робити не тільки з яблуками, але й і з вишнями, шматочками груш чи персиків, чорницею чи смородиною; начинкою із сиру чи джему. Тісто на кефірі однакове для будь-якого варіанту оладок, тільки, якщо вони несолодкі (із фаршем, зеленню чи капустою), кладіть менше цукру.
Можна пекти й просто оладки без додавання чогось - вони будуть не менш смачні. А якщо поливати оладки медом чи сметаною - то взагалі смакота!
Інгредієнти:
- 1-3 яйця;
- 400 мл кефіру;
- 2-3 столові ложки цукру;
- ¼ чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка харчової соди (без гірки);
- 1,5 - 1 та 2/3 склянки борошна (200 г чи трохи більше);
- 2-3 яблука;
- Олія для смаження;
- Мед та сметана для подачі.
Інструкція:
Яйця із цукром збовтуємо ложкою чи вінчиком. Можна взяти 2-3 яйця, але і з одним тісто теж вдасться. Для тіста на оладки не обов’язково добиватися такої пишності, як для бісквіту - достатньо добре перемішати.
Вливаємо кефір та перемішуємо.
Просіюємо борошно, змішане із содою та сіллю.
Знов перемішуємо та дивимось на густину тіста. Воно має бути трохи густішим, ніж сметана. За потреби додаємо ще трохи борошна.
Яблука миємо, очищуємо від серцеивни та шкірки, ріжемо невеличкими шматочками та додаємо до тіста. Перемішуємо, щоби яблучні шматочки рівномірно розподілилися.
Розігріваємо на пательні олію та викладаємо на гарячу поверхню порції тіста за допомогою ложки.
Смажимо оладки на вогні трошки більше за середній, допоки з’являться ось такі дірочки. Це означає, що тісто майже пропеклось і можна перевернути оладки на другий бік.
Обсмажуємо їх до рум’яності з другого боку та знімаємо лопаткою на тарілку.
Найсмачніші оладки - тільки-но посмажені: теплі, з хрусткими краєчками!
А ще смачніше буде, якщо поливати оладки з яблуками свіжим медом, сметаною або варенням.
Смачного!