Оладки на кефірі з яблуками

Порцій: 10-12   Час приготування: 35 хвилин 10. 09. 2017 г.

Пухкі, м’якенькі, із золотистою скоринкою та шматочками фруктів, - оладки з яблуками одна з наших найулюбленіших страв! Розлітаються з тарілки вони чи не швидше, ніж смажаться.

оладки з яблуками та медом

Це рецепт оладків, по якому готувала ще моя бабуся, їх смак я пам’ятаю з дитинства! А зараз ми із мамою печемо смачні оладки для діток, які їх дуже полюбляють:)

оладки на кефірі з яблуками

Оладки на кефірі можна робити не тільки з яблуками, але й і з вишнями, шматочками груш чи персиків, чорницею чи смородиною; начинкою із сиру чи джему. Тісто на кефірі однакове для будь-якого варіанту оладок, тільки, якщо вони несолодкі (із фаршем чи капустою), кладіть менше цукру.

оладки на кефірі

Можна пекти й просто оладки без додавання чогось - вони будуть не менш смачні. А якщо поливати оладки медом чи сметаною - то взагалі смакота!

інгредієнти для оладок з яблуками

Інгредіенти:

На 25-30 штук:
  • 3 яйця;
  • 450 мл кефіру;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка харчової соди (без гірки);
  • 1,5 - 1 та 2/3 склянки борошна (200 г чи трохи більше);
  • 2-3 яблука;
  • Олія для смаження;
  • Мед та сметана для подачі.

Процес приготування:

Яйця із цукром збовтуємо ложкою чи вінчиком. Для тіста на оладки не обов’язково добиватися такої пишності, як для бісквіту - достатньо добре перемішати.

збовтуємо яйця із цукром

Вливаємо кефір та перемішуємо.

додаємо кефір

Просіюємо борошно, змішане із содою та сіллю.

додаємо борошно, соду та сіль

Знов перемішуємо та дивимось на густину тіста. Воно має бути трохи густішим, ніж сметана. За потреби додаємо ще трохи борошна.

додаємо яблука

Яблука миємо, очищуємо від серцеивни та шкірки, ріжемо невеличкими шматочками та додаємо до тіста. Перемішуємо, щоби яблучні шматочки рівномірно розподілилися.

тісто для оладків з яблуком

Розігріваємо на пательні олію та викладаємо на гарячу поверхню порції тіста за допомогою ложки.

викладаємо порції тіста на розігріту пательню з олією

Смажимо оладки на вогні трошки більше за середній, допоки з’являться ось такі дірочки. Це означає, що тісто майже пропеклось і можна перевернути оладки на другий бік.

смажимо оладки

Обсмажуємо їх до рум’яності з другого боку та знімаємо лопаткою на тарілку.

як смажити оладки

Найсмачніші оладки - тільки-но посмажені: теплі, з хрусткими краєчками!

рецепт оладок з яблуками

А ще смачніше буде, якщо поливати оладки з яблуками свіжим медом, сметаною або варенням.

яблучні оладки

Смачного!

оладки з медом
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.