Оладки на кефірі з яблуками
Опис
Пухкі, м’якенькі, із золотистою скоринкою та шматочками фруктів, - оладки з яблуками одна з наших найулюбленіших страв! Розлітаються з тарілки вони чи не швидше, ніж смажаться.
Це рецепт оладків, по якому готувала ще моя бабуся, їх смак я пам’ятаю з дитинства! А зараз ми із мамою печемо смачні оладки для діток, які їх дуже полюбляють:)
Оладки на кефірі можна робити не тільки з яблуками, але й і з вишнями, шматочками груш чи персиків, чорницею чи смородиною; начинкою із сиру чи джему. Тісто на кефірі однакове для будь-якого варіанту оладок, тільки, якщо вони несолодкі (із фаршем, зеленню чи капустою), кладіть менше цукру.
Можна пекти й просто оладки без додавання чогось - вони будуть не менш смачні. А якщо поливати оладки медом чи сметаною - то взагалі смакота!
Інгредієнти:
- 1-3 яйця;
- 400 мл кефіру;
- 2-3 столові ложки цукру;
- ¼ чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка харчової соди (без гірки);
- 1,5 - 1 та 2/3 склянки борошна (200 г чи трохи більше);
- 2-3 яблука;
- Олія для смаження;
- Мед та сметана для подачі.
Інструкція:
Яйця із цукром збовтуємо ложкою чи вінчиком. Можна взяти 2-3 яйця, але і з одним тісто теж вдасться. Для тіста на оладки не обов’язково добиватися такої пишності, як для бісквіту - достатньо добре перемішати.
![збовтуємо яйця із цукром збовтуємо яйця із цукром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/oladky-z-iablukamy-2.jpg)
Вливаємо кефір та перемішуємо.
![додаємо кефір додаємо кефір](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/oladky-z-iablukamy-3.jpg)
Просіюємо борошно, змішане із содою та сіллю.
![додаємо борошно, соду та сіль додаємо борошно, соду та сіль](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/oladky-z-iablukamy-4.jpg)
Знов перемішуємо та дивимось на густину тіста. Воно має бути трохи густішим, ніж сметана. За потреби додаємо ще трохи борошна.
![додаємо яблука додаємо яблука](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/oladky-z-iablukamy-5.jpg)
Яблука миємо, очищуємо від серцеивни та шкірки, ріжемо невеличкими шматочками та додаємо до тіста. Перемішуємо, щоби яблучні шматочки рівномірно розподілилися.
![тісто для оладків з яблуком тісто для оладків з яблуком](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/gif-tisto-na-oladky.gif)
Розігріваємо на пательні олію та викладаємо на гарячу поверхню порції тіста за допомогою ложки.
![викладаємо порції тіста на розігріту пательню з олією викладаємо порції тіста на розігріту пательню з олією](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/oladky-z-iablukamy-6.jpg)
Смажимо оладки на вогні трошки більше за середній, допоки з’являться ось такі дірочки. Це означає, що тісто майже пропеклось і можна перевернути оладки на другий бік.
![смажимо оладки смажимо оладки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/gif-oladky.gif)
Обсмажуємо їх до рум’яності з другого боку та знімаємо лопаткою на тарілку.
![як смажити оладки як смажити оладки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/oladky-z-iablukamy-8.jpg)
Найсмачніші оладки - тільки-но посмажені: теплі, з хрусткими краєчками!
![рецепт оладок з яблуками рецепт оладок з яблуками](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/oladky-z-iablukamy-9.jpg)
А ще смачніше буде, якщо поливати оладки з яблуками свіжим медом, сметаною або варенням.
![яблучні оладки яблучні оладки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/oladky-z-iablukamy-12.jpg)
Смачного!
![оладки з медом оладки з медом](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/09/oladky-z-medom.gif)