Контент

Солодкі мариновані помідори

Порцій: 3 л  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1,5 години

Опис

Що?! Цілих п’ять ложок цукру на банку помідорів? Це ж соління, а не варення! Але все вірно, бо ми готуємо солодкі мариновані помідори, і це найсмачніший рецепт з відомих мені!

солодкі мариновані помідори

Колись моя мама їздила у відрядження до Стадниці, і саме звідти привезла цей незвичайний рецепт маринованих помідорів на зиму. До того ми робили трохи інакше - солі було більше (2,5 ст.л.), ніж цукру (1 ст.л.), а оцту стільки ж. А тепер упродовж багатьох років робимо тільки так! Спробуйте і Ви солодкі помідорчики.

інгредієнти для солодких помідорів на зиму

Інгредієнти:

На 3 л банку:
  • 2 кг помідорів;
  • 5 столових ложок цукру;
  • 1,5 столової ложки солі;
  • 6 столових ложок оцту 9%;
  • 5-6 зубків часнику;
  • 2-3 листи хрону;
  • Сушений кріп.
Для маринування найкраще підходять помідори сливки - видовженої форми, стиглі, але не м’які. Уважно дивіться, щоб вони бли цілі та не зіпсовані.

Інструкція:

На дно простерилизованої банки кладемо запашну зелень для консервації: нарізані смужками листя хрону (свіжі або сушені), духмяні парасольки кропу - це мінімальний набір. Якщо хочете, можна додати кілька листків чорної смородини. Також покладемо до слоїка 2-3 очищених зубки часнику.

кладемо до банки зелень та часник

Гарно миємо помідори та складаємо до банки - компактно, але так, щоб вони не причавлювалися.

викладаємо помідори

А зверху кладемо стільки ж зелені та часнику.

кладемо хрін та кріп

Заливаємо помідори в банці окропом, накриваємо стерильною кришкою та рушником - і чекаємо, поки вода охолоне настільки, що можна буде взяти банку до рук (приблизно 30 хвилин). Можна відпочити чи зайнятися іншими справами.

Потім накриваємо банку кришкою з отворами, зливаємо воду до каструльки, доводимо до кипіння та вдруге заливаємо помідори. Хай постоять ще півгодини.

Знов зливаємо воду до каструльки, додаємо сіль, цукор та нагріваємо, доки спеції розчиняться і розсіл закипить.

додаємо сіль додаємо цукор

Тільки-но почне кипіти, вливаємо оцет.

додаємо оцет

Коли розсіл закипить знов, знімаємо з вогню, заливаємо помідори у третій раз та закручуємо металевою кришкою за допомогою ключа.

рецепт солодких маринованих помідорів

Залишаємо консервацію під чимось теплим до завтра, а тоді прибираємо для зберігання у прохолодне затемнене місце - льох чи комору.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(55 голосів, в середньому: 2.6 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів