Контент

Мариновані помідори черрі на зиму

Порцій: 3 л  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Цього року в нас вродили помідори черрі! Волни мені дуже подобаються: маленькі, гарненькі, червоненькі, а як гарно прикрашати ними світлини у фоторецептах. Тому навесні, коли я шукала розсаду і побачила розсаду черрі, то була просто у захваті! Посадила 10 кущів черрі, і саме вони виявилися найбільш стійкими. Якщо звичайні червоні, рожеві і жовті помідори довелося досаджувати двічі, бо спочатку вони частово посохли, а потім померзли, - то черрі виросли усі. Всі 10 кущів добре вкорінилися та гарно виросли, рясно зацвіли і принесли багатий врожай чудовий мініатюрних помідорчиків! Найсмачніше їх їсти просто так, тільки-но з гілочки - зірвав, помив та з’їв! А ще в салаті, а ще робити брускетту з помідорами - італійський гарячий бутерброд на вогні. Та й після цього залишилось ще багато помідорів. І я вирішила спробувати закатати їх на зиму.

Як маринувати помідори черрі? Я зробила це так само, як і звичайні помідори. Це була експериментальна баночка. Що з цього вийшло і які вони на смак - розповім взимку, коли ми її відкриємо.

консервовані помідори черрі

Банка теж з-під помідорів, тому на ній написано Ви бачите що:)

Кількість інгредієнтів наведена на 3 л. Раджу закатати помідорчики не у великій тарі, а у кілька маленьких слоїків: три шт. літрових чи 6 півлітрових. Так буде зручніше.

інгредієнти для маринованих помідорів

Інгредієнти:

  • Помідори черрі - скільки вміститься до банки;
  • Вода - також скільки вміститься разом із помідорами;
  • Листя хрону - 2-3 шт.;
  • Парасольки кропу - 2-3 шт.;
  • Часник - 5-6 зубків;
  • Оцет 9% яблучний чи столовий - 6 столових ложок;
  • Сіль - 1,5 столової ложки;
  • Цукор - 5 столових ложок.
Якщо любите несолодкі мариновані помідори, візьміть більше солі - 2,5 столової ложки, а цукру менше - 1 столову ложку. До базового набору - кропу та хрону - можна додати листя чорної смородини, горіху, вишні.

Інструкція:

Помідори та листя старанно миємо. Очищуємо помідори від хвостиків, а часник - від лушпиння. На дно стерильного слоїку кладемо кілька гілочок кропу, лист хрону, нарізанний смужками, кілька зубків часнику.

кладемо на дно банки спеції

Наповнюємо банку помідорами - не по вінця, а по плечики.

складаємо до банки помідори черрі

Зверху кладемо ще хрін, кріп та часник.

кладемо зверху прянощі

Заливаємо окропом, накриваємо кришкою та залишаємо на 20-30 хвилин - доки охолоне до теплого стану, так, щоб слоїк можна взяти до рук.

заливаємо водою

Накриваємо спеціальтною кришкою з отворами та зливаємо воду до каструльки. Кип’ятимо і знова заливаємо помідори на півгодини.

мариновані помідори черрі

Знов зливаємо воду, додаємо сіль та цукор. Доводимо до кипіння, вливаємо оцет, зразу ж знімаємо з вогню, заливаємо помідори та закручуємо. Залишаємо до вистигання під ковдрою.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(29 голосів, в середньому: 3 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Добрий день.Сьогодні замаринував пару банок за Вашим ресептом. Але не знаю як довго треба чекати. Коли можна їсти.

    • А ви вже хочете їх їсти, не чекаючи зими? Тоді можна хоч зараз:)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів