Салат із кабачків з соусом сацебелі
Опис
Взагалі-то я консервую салати на зиму дуже зрідка, хіба що як дуже зацікавить якийсь рецепт. От і зараз, побачила ці апетитні кабачкові кружальця в томатному соусі, і захотілося спробувати.
Зробити вирішила пів порції. Коли є салат з кабачків був готовий і спробувала, то подумала: треба було робити подвійну порцію, такий він смачний! От і зараз думаю: чи відкрити одну банку, не чекаючи зими, чи зробити ще одну порцію салату?
Інгредієнти:
- 1,5 кг молодих кабачків
- 2 морквини
- 200 мл олії
- 75-100 г цукру
- 1 столова ложка солі
- 0,5 банки соусу Сацебелі (250 г)
- 250 мл води
- 100 мл оцту (яблучного 6%)
- 20-25 г часнику
- 0,5 чайної ложки меленого перцю (чорного або червоного)
- 2 лаврових листа
Інструкція:
Кабачки беремо молоді, з тонкою шкіркою і без насіння.Помити, обрізати кінчики, нарізати кружальцями десь 1 см завтовшки.
У сотейник чи глибоку пательню вилити олію, висипати кабачки. Туди ж додати моркву, терту на великій терці. Цукру я взяла менше, ніж в рецепті, і однак готовий салат здався трошки більш солодким, ніж треба. Тож регулюйте кількість цукру на свій смак.
Всипати цукор, сіль, додати соус і гарно перемішати.
Мені здалося, що в майбутньому салаті не вистачає рідини, тож долила туди 200 мл води, хоча в оригіналі цього не було. Потім вирішила, що можна було б і 250-300 мл додати, щоб у салаті було більше підливки, яка не повністю покрила кабачки під час розкладання у банки.
Накриваємо кришкою і готуємо салат при несильному кипінні упродовж 40 хвилин з моменту закипання.
Додаємо подрібнений часник (я взяла 1 голівку, якщо ви любите гостре, можна більше), а також вливаємо оцет (у мене яблучний). Можна додати пару лаврових листів. Перемішуємо, готуємо ще 5 хвилин, розкладаємо у стерильній банки і завинчуємо стерильними кришками.
Перевертаємо банки і вкутуємо до вистигання, хай постоять прід ковдрою до ранку.