Контент

Салат із кабачків з соусом сацебелі

Порцій: 2 л  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година
Домашня

Опис

Взагалі-то я консервую салати на зиму дуже зрідка, хіба що як дуже зацікавить якийсь рецепт. От і зараз, побачила ці апетитні кабачкові кружальця в томатному соусі, і захотілося спробувати.

салат з кабачків із соусом сацебелі

Зробити вирішила пів порції. Коли є салат з кабачків був готовий і спробувала, то подумала: треба було робити подвійну порцію, такий він смачний! От і зараз думаю: чи відкрити одну банку, не чекаючи зими, чи зробити ще одну порцію салату?

смачний салат з кабачків на зиму

інгредієнти для салату з кабачків

Інгредієнти:

  • 1,5 кг молодих кабачків
  • 2 морквини
  • 200 мл олії
  • 75-100 г цукру
  • 1 столова ложка солі
  • 0,5 банки соусу Сацебелі (250 г)
  • 250 мл води
  • 100 мл оцту (яблучного 6%)
  • 20-25 г часнику
  • 0,5 чайної ложки меленого перцю (чорного або червоного)
  • 2 лаврових листа
З цієї порції у мене вийшло 2 баночки 450 мл, одна 720 мл і ще трошки спробувати:)

Інструкція:

Кабачки беремо молоді, з тонкою шкіркою і без насіння.Помити, обрізати кінчики, нарізати кружальцями десь 1 см завтовшки.

нарізати кабачки

У сотейник чи глибоку пательню вилити олію, висипати кабачки. Туди ж додати моркву, терту на великій терці. Цукру я взяла менше, ніж в рецепті, і однак готовий салат здався трошки більш солодким, ніж треба. Тож регулюйте кількість цукру на свій смак.

рецепт салату з кабачків

Всипати цукор, сіль, додати соус і гарно перемішати.

кабачки з сацебелі

Мені здалося, що в майбутньому салаті не вистачає рідини, тож долила туди 200 мл води, хоча в оригіналі цього не було. Потім вирішила, що можна було б і 250-300 мл додати, щоб у салаті було більше підливки, яка не повністю покрила кабачки під час розкладання у банки.

влити воду

Накриваємо кришкою і готуємо салат при несильному кипінні упродовж 40 хвилин з моменту закипання.

як приготувати салат з кабачків

Додаємо подрібнений часник (я взяла 1 голівку, якщо ви любите гостре, можна більше), а також вливаємо оцет (у мене яблучний). Можна додати пару лаврових листів. Перемішуємо, готуємо ще 5 хвилин, розкладаємо у стерильній банки і завинчуємо стерильними кришками.

кабачки на зиму салат

Перевертаємо банки і вкутуємо до вистигання, хай постоять прід ковдрою до ранку.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(0 голосів, в середньому: 0 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів