Контент

Сливовий соус до м’яса

Порцій:  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година
Українська

Опис

Знову кетчуп чи аджика? Соуси до м'яса можна готувати не лише з помідорів: зі слив вони теж гарно смакують!

соус зі слив та аличі

Сливовий соус до м'яса - це новий, незвичайний, яскравий смак. А який він вийшов яскравий у мене першого разу! Якщо любите історії, вмощуйтеся зручніше: буде і рецепт, і оповідка до нього.

Інгредієнти:

  • 1 кг сливи/червона алича;
  • 4-5 столових ложок цукру;
  • 1,5 столової ложки солі;
  • дрібка перцю
  • 2-3 зубка часнику;
  • 1 чайна ложка коріандру (за смаком);
  • 1 чайна ложка сухого меленого імбиру;
  • 0,5 чайної ложки суміші перців;
  • 4-5 шт. духмяного перцю;
  • 1-2 лаврові листи;
  • дрібка кардамону.

Інструкція:

Рецепт соусу зі слив я побачила на сайті в подруги. Стало цікаво. Для цього рецепту підходять як звичайні сливи, так і алича. Отож їду якось ввечері на ровері додому, і звернула не туди. Не на ту польову дорогу, буває таке. А дорога раз! - і несподівано вперлася у поле. Отакої. І бачу вже місто попереду, і проїхати нема де. Тож поперлися ми з ровером полем. А там гарно: соняшники світяться, сонечко сідає. Хоча йти і котити так незручно, трава за колеса чіпляється, ровер на грунті буксує. Однак гарно навкруг. І раптом бачу, на краю посадку 6 дерево, рясно всипане червоною аличею! Оце ж те, що мені треба для соусу! Не дарма ми заблукати, все для чогось потрібне:)

сливи

Отож нарвала я аличі, додала слив із саду, і вирішила зварити чверть порції соусу. На 500 г, бо в оригіналі - 2 кг, мені то здалося занадто. Все йшло за планом, ось вже час закатати той соус, я його спробувала.. і мені здалося, що він трошки надто солодкий. Додам я трішечки оцту, вирішила я, і додала. Усього х півтори чайні ложечки. Але, як спробувала знов, соус став такий кислючий, що його не можна було їсти!

Що робити, якщо у соусі забагато оцту

Що робити? Додала трошки цукру:). Пробую - кислючий, куди там тим лимонам. тоді я долила води. Але це не допомогло. Вирішила спитати у Гугла, що робити, як переборщищ з оцтом? Гугл каже: цукор, вода, це ми вже пробували... о! мед ще не додавали, та ще соду - проте дуже обережно, бо сода може до невпізнанності змінити смак страви. Тож я додала меду, а коли він не вплинув на смак, то вдалася до крайнощів і насипала дрібку соди. Соус весело зашипів, проте кислим бути не перестав. Я сипонула туди ще 2 чи 3 ложки цукру, а коли впевнилася, що він досі кислий, бухнула туди стільки вод, що соусу стало удвічі більше. Продегустувавши його, я вимкнула газ та пішла спати, збагнувши, що ніц однак не вдіяти, а варити соус опівночі не найкраща ідея.

Уранці я подивилася на соус. Виливати шкода - дарма, чи що, я блукала у полі і варила його пізно ввечері? А що, як... замаринувати у ньому м'ясо? Адже кисленьке надає м'ясу м'якості. Дійсно, м'ясо, замариноване у кислому соусі та запечене у фользі, вийшло дуже смачним! Але ж для маринаду достатньо кількох ложок, а решту куди? І тут друзі порадили закатати маринад у маленькі баночки. Так ми і зробили.

От так файно завершилася ця історія. Але ж мені хотілося таки зробити той соус як слід. Тому шляхом із села ми нарвали ще червоної аличі, а у саду назбирали ще слив. І от я зробила спробу номер 2 - вже на пів порції, 1 кг, і ніякого оцту!

Цього разу вирішила покласти спеціально менше цукру, щоб не вийшло як тоді. Пробую - а він і без оцті кислий! Досипала ще трошкиц цукру - наче однак кислий. Тоді я вирішила: досить бавитися зі спеціями, закатаю як є, справжній смак можна буде дізнатися, коли соус охолоне. Вийшло кисленько, проте смачно.

Рецепт соуса зі слив та аличі

Отака довга історія, а тепер власне рецепт. Промийте сливи, очистіть від кісточок та перемеліть в блендері чи на м'ясорубці.

проваріть сливове пюре

Сливове пюре доведіть до кипіння, проваріть 15-20 хвилин, раз у раз помішуючи. Тоді додайте сіль та цукор та проваріть на малесенькому вогні 10 хвилин.

додайте сіль та цукор

Додайте решту спецій, перемішайте і проваріть ще 15-20 хвилин, інколи помішуючи.

додайте спеції

Закатайте у невеличкі баночки із кришками, що загвинчуються.

сливовий соус на зиму

Смачного!

рецепт соуса зі слив
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів