Абрикосово-апельсинове варення
Опис
Хто б міг подумати, що, як до абрикосового варення додати один апельсин, вийде така смакота!
Рецепт варення із абрикосів з апельсином мені розказали сусіди. Мені стало цікаво спробувати. І от зварила вже другу порцію, бо це дійсно дуже смачно!
Варення готується швидко та просто: варити треба всього 15 хвилин після закипання та одразу закатати. Помаранчева компанія чудово смакує разом: до абрикосової оксамитної солодкості апельсин додає свою яскраву цитрусову нотку та легку кислинку. Як на мене, цей смак ідеальний: не надто солодкий із ноткою свіжості.
Я взяла менше цукру, ніж за рецептом: в оригіналі 1 кг, а мені достатньо 700 г.
Із порції інгредієнтів виходить приблизно 3 півлітрові банки варення.
Інгредієнти:
- 1 кг абрикосів
- 1 апельсин
- 700 г цукру
Інструкція:
Апельсин треба ретельно вимити у гарячій воді зі щіточкою, а тоді на 5 хвилин залити окропом і знов помити. Так ви змиєте восковий наліт, нанесений на заморські фрукти задля довшого зберігання, та позбудетеся гіркуватого присмаку цедри.
Абрикоси просто помийте та очистіть від кісточок.

Перекрутіть на м'ясорубці абрикоси та шматочки апельсину разом із цедрою (тільки кісточки приберіть).

Додайте цукор, перекладіть фруктову масу в посуд з нержавіючої сталі та нагрівайте на малому вогні, час від часу помішуючи.

З моменту закипання проваріть 15 хвилин, періодично знімаючи пінки.

Розкладіть абрикосово-апельсинове варення у стерильні слоїки та закрутіть кришками.

Тепер на зиму у вас є трошки запашного помаранчевого, сонячного літа!
