Варення-желе із червоної порічки
Опис
Небагато вареннів є моїми улюбленими, все тому, що варення - то ягоди та цукор, а я не полюбляю надто солодке. Люблю, аби з кислинкою. Тому варення-желе із червоної порічки - одне з тих, котрі мені до смаку. Вони не надто солодке, рубінові ягідки дають приємну кислу нотку.
А ще порічки дають ту саму желейну консистенцію, без усіляких загущувачів та желатинів, бо містять природний агент пектин.
Тому це скоріш желе, аніж варення: смачне, красиве і дуже цікаве. А готується доисть просто, тільки вам знадобиться сокочавилка, на кшталт отої старовинної для томатного соку.
Інгредієнти:
- 1 кг червоної порічки
- 700-800 г цукру
Інструкція:
Ягоди промити, обсушити, очистити від хвостиків та прокрутити крізь сокочавилку.
Додати цукор, перемішати.
Довести до кипіння та проварити 15 хвилин на невеличкому вогні, час від часу помішуючи та знімаючи пінку. Зняти з вогню та зачекати, доки варення охолоне.
Потім знову довести до кипіння та проварити хвилин 5. За бажання можна повторити проварювання кілька разів, проте я задовольнилася ще одним, тому що варення вже набуло консистенції желке. Зважайте на те, що у гарячому вигляді воно більш рідке, а коли вистигає, стає густішим.
Розфасуйте гаряче варення у стерильні слоїки та закрутіть кришками. Вкутайте до вистигання.
Таке желе з порічки смачно намащувати на хліб чи грінки, поливати ним кисломолочний сир чи додавати до чаю.