Контент

Варення-желе із червоної порічки

Порцій: 2  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 3 години
Українська

Опис

Небагато вареннів є моїми улюбленими, все тому, що варення - то ягоди та цукор, а я не полюбляю надто солодке. Люблю, аби з кислинкою. Тому варення-желе із червоної порічки - одне з тих, котрі мені до смаку. Вони не надто солодке, рубінові ягідки дають приємну кислу нотку.

желе з червоної порічки

А ще порічки дають ту саму желейну консистенцію, без усіляких загущувачів та желатинів, бо містять природний агент пектин.

варення з червоної порічки

Тому це скоріш желе, аніж варення: смачне, красиве і дуже цікаве. А готується доисть просто, тільки вам знадобиться сокочавилка, на кшталт отої старовинної для томатного соку.

для желе потрібні ягоди та цукор

Інгредієнти:

  • 1 кг червоної порічки
  • 700-800 г цукру

Інструкція:

прокрутити ягоди

Ягоди промити, обсушити, очистити від хвостиків та прокрутити крізь сокочавилку.

додати цукор до ягідного пюре

Додати цукор, перемішати.

як приготувати желе з червоної порічки

Довести до кипіння та проварити 15 хвилин на невеличкому вогні, час від часу помішуючи та знімаючи пінку. Зняти з вогню та зачекати, доки варення охолоне.

рецепт варення із червоної порічки

Потім знову довести до кипіння та проварити хвилин 5. За бажання можна повторити проварювання кілька разів, проте я задовольнилася ще одним, тому що варення вже набуло консистенції желке. Зважайте на те, що у гарячому вигляді воно більш рідке, а коли вистигає, стає густішим.

рецепт ягідного желке

Розфасуйте гаряче варення у стерильні слоїки та закрутіть кришками. Вкутайте до вистигання.

рецепт желе з порічок

Таке желе з порічки смачно намащувати на хліб чи грінки, поливати ним кисломолочний сир чи додавати до чаю.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів