Апельсинове варення із жовтої аличі
Опис
Як це, варення апельсинове, проте із аличі? А ось так: жовтих слив тут більше за апельсини, але смак та аромат у варення яскраво-помаранчевий. Якщо любите цитрусові та хочете зекономити на купівлі апельсинів, цей рецепт те, що треба. До речі, із самої жовтої аличі теж виходить дуже смачне та корисне варення, адже у ній міститься багато вітаміну С, як у лимонах чи помаранчах. До того ж, алича наша рідна, вона росте не десь у Бразилії, а в українських полях та степах. І назбирати її можна зовсім безкоштовно:)
Також, нагадаю, ми з вами вже готували смачнюще варення з абрикосів та апельсину, настільки смачне, що я варила його аж двічі.
Продовжуємо тему жовтих слив, із яких ми нещодавно готувати соус до м'яса.
Якщо готуєте варення тільки з аличі, можна не возитися із кісточками: просто проварити плоди із невеликою кількістю води (десь склянка на півкіло аличі) та цукром (на 2 частини аличі 1 частина цукру, або за смаком, я люблю кислувате й не надто солодке).
А якщо хочете помаранчево-аличове вареннячко, тоді треба очищати жовті сливи від кісточок. Оскільки вони не відділяються просто так, треба кожну сливку обрізати ножем. А помаранчі треба ретельно вимити в гарячій воді зі щіточкою, а тоді залити окропом на 5 хвилин. Цього разу навіть після всього однак на шкірці апельсинів був білий наліт, тож я вирішила не готувати разом із цедрою, а очистила шкірку з апельсинів.
Інгредієнти:
- 500 г жовтої аличі (вага без кісточок)
- 2-3 апельсини (десь 300 г, можна і 500)
- 350 г цукру (чи за смаком).
Інструкція:
Апельсини наріжте шматочками, приберіть кісточки, разом з очищеною від кісточок аличею перекрутіть на м'ясорубці.
Доведіть до кипіння на маленькому вогні, додайте цукор та проваріть, періодично помішуючи, 10-15 хвилин.
Розкладіть варення з аличі та апельсинів у стерильні слоїки та загвинтіть кришками. Вкутайте до вистигання.
Тепер у вас є на зиму сонячне літо із пахощами південних степів та заморських країв.