Запечена картопля з сосисками
Опис
Втомилися за день і не хочете смажити картоплю? А що, як ми її запечемо? Дуже зручно та смачно: не треба помішувати на пательні, поставив до духовки і все! А ще разом із картоплею можна запекти сосиски - і не треба буде їх окремо варити.
Пропоную Вам цікаву, ситну та барвисту страву - запечену картоплю із овочами та сосисками. Виходить велика порція на всю родину: можна добре повечеряти, а може, ще і поснідати.
Інгредієнти:
- 8 картоплин;
- 8 сосисок;
- 2-3 солодких перця;
- 2 помідори;
- 1 цибулина;
- 2 зубка часнику.
- 2 столові ложки оливкової олії.
- 0,5 чайної ложки гірчиці;
- 0,5 чайної ложки сушеного базиліку;
- 0,5 чайної ложки орегано (материнка);
- 0,5 чайної ложки солі;
- 0,25 чайної ложки куркуми;
- Дрібка меленого чорного перцю;
- Свіжа зелень кропу, петрушки.
Інструкція:
Усі овочі очищуємо та миємо. Ріжемо картоплю кубиками чи брусочками, як для фрі, та проварюємо або обсмажуємо на олії упродовж 5 хвилин. Це потрібна, щоб картопля гарно пропеклася. Якщо запікати одразу сиру картоплю, вона залишиться напівсирою, а якщо проварити чи обсмажити трохи, буде м’якою.
Ріжемо цибулю кільцями чи напівкільцями, а болгарський перець - кільцями чи соломкою. Викладаємо картоплю та овочі до форми або глибокого противня, змащеного олією. Додаємо цілі сосиски та спеції - сіль, пряні травки, гірчицю, перемішуємо. А помідори, часник та зелень поки що не кладемо - їх додамо пізніше, бо вони швидше готуються.
Ставимо форму із усім цим розмаїттям до розігрітої духовки та готуємо за 200 С упродовж 30 хвилин.
Коли картопля стане м’якою (перевірте шпажкою), додамо нарізані часточками помідори та продовжимо запікати ще 5-7 хвилин.
Тим часом подрібнимо часник та зелень. Дістаємо з духовки форму з картоплею, посипаємо зеленню та дрібно порізаним чи пропущеним через прес часником, збризукуємо оливковою олією та зразу ж, гарячою, подаємо до столу.