Контент

Запечена картопля з сосисками

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: Підготовка 10 хвилин, запікання 35-40 хвилин

Опис

Втомилися за день і не хочете смажити картоплю? А що, як ми її запечемо? Дуже зручно та смачно: не треба помішувати на пательні, поставив до духовки і все! А ще разом із картоплею можна запекти сосиски - і не треба буде їх окремо варити.

запечена картопля з сосисками

Пропоную Вам цікаву, ситну та барвисту страву - запечену картоплю із овочами та сосисками. Виходить велика порція на всю родину: можна добре повечеряти, а може, ще і поснідати.

Інгредієнти:

  • 8 картоплин;
  • 8 сосисок;
  • 2-3 солодких перця;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубка часнику.
  • 2 столові ложки оливкової олії.
Спеції:
  • 0,5 чайної ложки гірчиці;
  • 0,5 чайної ложки сушеного базиліку;
  • 0,5 чайної ложки орегано (материнка);
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,25 чайної ложки куркуми;
  • Дрібка меленого чорного перцю;
  • Свіжа зелень кропу, петрушки.

Інструкція:

Усі овочі очищуємо та миємо. Ріжемо картоплю кубиками чи брусочками, як для фрі, та проварюємо або обсмажуємо на олії упродовж 5 хвилин. Це потрібна, щоб картопля гарно пропеклася. Якщо запікати одразу сиру картоплю, вона залишиться напівсирою, а якщо проварити чи обсмажити трохи, буде м’якою.

Ріжемо цибулю кільцями чи напівкільцями, а болгарський перець - кільцями чи соломкою. Викладаємо картоплю та овочі до форми або глибокого противня, змащеного олією. Додаємо цілі сосиски та спеції - сіль, пряні травки, гірчицю, перемішуємо. А помідори, часник та зелень поки що не кладемо - їх додамо пізніше, бо вони швидше готуються.

Ставимо форму із усім цим розмаїттям до розігрітої духовки та готуємо за 200 С упродовж 30 хвилин.

Коли картопля стане м’якою (перевірте шпажкою), додамо нарізані часточками помідори та продовжимо запікати ще 5-7 хвилин.

запечена картопля з овочами

Тим часом подрібнимо часник та зелень. Дістаємо з духовки форму з картоплею, посипаємо зеленню та дрібно порізаним чи пропущеним через прес часником, збризукуємо оливковою олією та зразу ж, гарячою, подаємо до столу.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(5 голосів, в середньому: 4 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів