Салат із базиліком, помідорами та сиром
Опис
Цей салат з базилік, помідорами та твердим сиром - то щось неймовірне! Вперше спробувала років сім тому, і дотепер він - мій улюблений.
Щоправда, готувати його трохи довше, ніж простий (та теж дуже смачний!) салат з помідорів, але спробувати варто.
Гайда просто зараз приготуємо такий чудовий салатик, і ось побачите, Ви ще не раз повторите рецепт на біс!
Інгредієнти:
- 2-3 стиглих помідори;
- 2 яйця вкруту;
- 50 г твердого сиру;
- Пучечок свіжого базиліку;
- Дрібка солі;
- 2-3 столових ложки домашнього майонезу.
Інструкція:
Як робити домашній майонез за 2 хвилини, я вже розповідала у окремому рецепті - такий самий соус підходить для кабачкового тортика, і взагалі, ним можна заправляти будь-які салати, де треба майонез. Треба змішати 1,5 столові ложки оливкової олії, 0,5 ст.л. лимонного соку, 0,5 чайної ложки пастоподібної гірчиці, посолити, поперчити, додати 3,5 ст.л. сметани та ретельно перемішати. Майонез готовий, смачніший та корисніший, ніж у крамниці.
Відваримо яйця вкруту - миємо шкаралупу з милом, опускаємо до холодної води, варимо на середньому вогні до закипання та ще 5-7 хвилин. Зливаємо гарячу воду та заливаємо холодною, щоб яйця було легко очистити. Очищуємо від шкаралупи та ріжемо кубиками. Також нарізаємо твердий сир.
Помідори миємо та ріжемо часточками. Базилік занурюємо у холодну воду, через кілька хвилин прополіскуємо у проточній, струшуємо, подрібнюємо та додаємо до салату. Мені найбільше подобається фіолетовий базилік: він незвичайний, красивий та дуже духмяний. Можна ще й зеленого листячка додати - петрушки чи лимонного базиліку.
Солимо за смаком (враховуючи, що у соусі вже є сіль), перемішуємо. Заправляємо майонезом та знов перемішуємо.
Смачнющий салат з базиліком готовий! Спробуйте, Вам сподобається:)