Кабачковий торт з млинців
Опис
Ви гадали, що тортик неодмінно має бути солодким? А от і ні, зараз я Вам розповім рецепт смачнющого закусочного торту... з кабачків!
Обожнюю цей кабачковий торт із сиром та помідорчиками, він такий літній, такий яскравий, барвистий, такий апетитний!
Коржі з кабакових млинців промащені соусом на основі домашнього майонезу із часничком, сиром та кропом.
А верх торта прикрашений кружальцями червоних та жовтих помідорів і листочками зеленої петрушки й фіолетового базиліку.
Таке сполучення у будь-кого викличе апетит!
Інгредієнти:
- 2 великі кабачки вагою близько 1 кг;
- 3 середні яйця;
- 1 цибулина;
- 8 повних з гіркою столових ложок борошна (це близько 150 г, тобто склянка 200 мл з верхом);
- 1 чайна ложка солі;
- ¼ чайної ложки меленого чорного перцю;
- 1 столова ложка соняшникової олії.
- 100 г домашнього майонезу (сметана, оливкова олія, сіль, перец, гірчиці, лимонний сік);
- 1 невеличка головка часнику;
- 50 г твердого сиру;
- пучок свіжого кропу.
- 3 невеличкі помідори (червоний, рожевий, жовтий, щоб гарніше було);
- Кілька гілочок петрушки та фіолетового базиліку.
Інструкція:
Кабачки миємо, очищуємо від шкірки, ріжемо великими шматками та разом із цибулею перекручуємо на м’ясорубці. Додаємо яйця, сіль, перець та перемішуємо.
![додаємо до кабачків яйця додаємо до кабачків яйця](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-2.jpg)
Далі додаємо борошно, ось такі мають бути повнісінькі ложки.
![додаємо борошно додаємо борошно](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-3.jpg)
Та знов гарно перемішуємо.
![додаємо олію додаємо олію](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-4.jpg)
Тоді вливаємо ложку олії і ще раз перемішуємо - олія потрібна, щоб млинці не прилипали до пательні. Тісто для кабачкових млинців готове. Ось такої воно консистенції.
![тісто для кабачкових млинців тісто для кабачкових млинців](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/kabachkovi-mlyntsi-1.gif)
Зараз я розповім вам, як їх посмажити, щоб не порвалися - тут є кілька простих нюансів. По-перше, краще використовувати пательню, до якої не прилипає - я печу на млинцевій. По-друге, вона має бути чиста й суха; перед тим, чк поставити на вогонь, змащуємо тонким шаром соняшникової олії. По-третє, добряче розігріваємо пательню перед тим, як викладати тісто. Хай добре розігріється на вогні більше за середній. І нарешті, не робіть великі млинці - робіть маленькі, діаметром як невеличка тарілка. Тоді їх буде легко перевертати.
Отже, наливаємо по центру розігрітої пательні 3-4 столові ложки кабачкового тіста та розподіляємо його ложкою - швидко та акуратно.
![як смажити кабачкові млинці як смажити кабачкові млинці](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/kabachkovi-mlyntsi-2.gif)
![розподіляємо тісто на пательні розподіляємо тісто на пательні](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-5.jpg)
Смажимо 1-2 хвилини з одного боку - доки млинець трохи змінить колір та почне злегка рум’янитися по краєчках.
![смажимо млинці з кабачків смажимо млинці з кабачків](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-6.jpg)
Тоді спочатку піддіваємо його широкою тонкою лопаткою з усіх боків, ось так:
![піддіваємо млинець лопаткою піддіваємо млинець лопаткою](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/kabachkovi-mlyntsi-3.gif)
А потім раз! - швидким рухом перевертаємо.
![перевертаємо млинець перевертаємо млинець](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/kabachkovi-mlyntsi-4.gif)
Та смажимо з іншого боку до рум’яності.
![рецепт кабачкових млинців рецепт кабачкових млинців](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-7.jpg)
Тією ж широкою лопаткою знімаємо млинець та перекладаємо на тарілку. Перед тим, як викладати наступні млинці, варто змастити пательню шматочком вати, загорнутої у марлю та вмоченої в олію.
![кабачкові млинці кабачкові млинці](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-8.jpg)
Складаємо млинці на стопку, хай трошки охолонуть, бо у теплому стані вони дуже ніжні.
А тим часом готуємо начинку для кабачкового торту. Як готувати смачний домашній майонез, Вим вже знаєте з попередьої публікації: треба змішати 3 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку лимонного соку та 1 чайну ложку гірчиці, додати 7 столових ложок сметани, гарно перемішати, посолити та поперчити.
Тепер додамо до цього соусу ще подрібнений часник (на мілкій тертці чи через прес) та мілко нарізанний кріп.
![перемащуємо кабачові млинці соусом перемащуємо кабачові млинці соусом](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-10.jpg)
Збираємо торт з кабачкових млинців, змащуючи їх соусом та посипаючи тертим сиром.
![посипаємо тертим сиром посипаємо тертим сиром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-11.jpg)
Верхній млинець також змащуємо соусом та прикрашаємо кружальцями різноколірних помідорів, гілочками зеленої петрушки, листячком фіолетового базиліку.
![прикрашаємо торт прикрашаємо торт](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-13.jpg)
Дуже гарно виходить, якщо взяти помідорчики різних кольорів: червоні, рожеві, жовті!
![закусочний кабачковий торт закусочний кабачковий торт](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-14.jpg)
Хай торт з кабачків постоїть з півгодини та можна пробувати.
![смачний торт з млинців із кабачка смачний торт з млинців із кабачка](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-17.jpg)
Нарізаємо кабачковий торт на порції та лопаткою викладаємо до тарілок.
![торт з кабачкових млинців торт з кабачкових млинців](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/08/Kabachkovyi-tort-19.jpg)