Кабачковий торт з млинців
Опис
Ви гадали, що тортик неодмінно має бути солодким? А от і ні, зараз я Вам розповім рецепт смачнющого закусочного торту... з кабачків!
Обожнюю цей кабачковий торт із сиром та помідорчиками, він такий літній, такий яскравий, барвистий, такий апетитний!
Коржі з кабакових млинців промащені соусом на основі домашнього майонезу із часничком, сиром та кропом.
А верх торта прикрашений кружальцями червоних та жовтих помідорів і листочками зеленої петрушки й фіолетового базиліку.
Таке сполучення у будь-кого викличе апетит!
Інгредієнти:
- 2 великі кабачки вагою близько 1 кг;
- 3 середні яйця;
- 1 цибулина;
- 8 повних з гіркою столових ложок борошна (це близько 150 г, тобто склянка 200 мл з верхом);
- 1 чайна ложка солі;
- ¼ чайної ложки меленого чорного перцю;
- 1 столова ложка соняшникової олії.
- 100 г домашнього майонезу (сметана, оливкова олія, сіль, перец, гірчиці, лимонний сік);
- 1 невеличка головка часнику;
- 50 г твердого сиру;
- пучок свіжого кропу.
- 3 невеличкі помідори (червоний, рожевий, жовтий, щоб гарніше було);
- Кілька гілочок петрушки та фіолетового базиліку.
Інструкція:
Кабачки миємо, очищуємо від шкірки, ріжемо великими шматками та разом із цибулею перекручуємо на м’ясорубці. Додаємо яйця, сіль, перець та перемішуємо.

Далі додаємо борошно, ось такі мають бути повнісінькі ложки.

Та знов гарно перемішуємо.

Тоді вливаємо ложку олії і ще раз перемішуємо - олія потрібна, щоб млинці не прилипали до пательні. Тісто для кабачкових млинців готове. Ось такої воно консистенції.

Зараз я розповім вам, як їх посмажити, щоб не порвалися - тут є кілька простих нюансів. По-перше, краще використовувати пательню, до якої не прилипає - я печу на млинцевій. По-друге, вона має бути чиста й суха; перед тим, чк поставити на вогонь, змащуємо тонким шаром соняшникової олії. По-третє, добряче розігріваємо пательню перед тим, як викладати тісто. Хай добре розігріється на вогні більше за середній. І нарешті, не робіть великі млинці - робіть маленькі, діаметром як невеличка тарілка. Тоді їх буде легко перевертати.
Отже, наливаємо по центру розігрітої пательні 3-4 столові ложки кабачкового тіста та розподіляємо його ложкою - швидко та акуратно.


Смажимо 1-2 хвилини з одного боку - доки млинець трохи змінить колір та почне злегка рум’янитися по краєчках.

Тоді спочатку піддіваємо його широкою тонкою лопаткою з усіх боків, ось так:

А потім раз! - швидким рухом перевертаємо.

Та смажимо з іншого боку до рум’яності.

Тією ж широкою лопаткою знімаємо млинець та перекладаємо на тарілку. Перед тим, як викладати наступні млинці, варто змастити пательню шматочком вати, загорнутої у марлю та вмоченої в олію.

Складаємо млинці на стопку, хай трошки охолонуть, бо у теплому стані вони дуже ніжні.
А тим часом готуємо начинку для кабачкового торту. Як готувати смачний домашній майонез, Вим вже знаєте з попередьої публікації: треба змішати 3 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку лимонного соку та 1 чайну ложку гірчиці, додати 7 столових ложок сметани, гарно перемішати, посолити та поперчити.
Тепер додамо до цього соусу ще подрібнений часник (на мілкій тертці чи через прес) та мілко нарізанний кріп.

Збираємо торт з кабачкових млинців, змащуючи їх соусом та посипаючи тертим сиром.

Верхній млинець також змащуємо соусом та прикрашаємо кружальцями різноколірних помідорів, гілочками зеленої петрушки, листячком фіолетового базиліку.

Дуже гарно виходить, якщо взяти помідорчики різних кольорів: червоні, рожеві, жовті!

Хай торт з кабачків постоїть з півгодини та можна пробувати.

Нарізаємо кабачковий торт на порції та лопаткою викладаємо до тарілок.
