Рецепт смачної тушкованої капусти
Опис
Смачно тушкувати капусту мене навчила бабуся. Розповім Вам рецепт тушкованої капусти – найсмачнішої у світі!
Ви можете приготувати страву у пісному варіанті – без шинки чи м’яса, або ж із ковбасками, використовувати томат чи свіжі помідори. В будь-якому випадку буде смачно!
Інгредієнти:
- Пів качана капусти;
- 1 середня морквина;
- 1-2 цибулини;
- 200 г ковбаси або грудинки чи сосисок;
- 1-2 столові ложки томатної пасти чи 2-3 помідори;
- Сіль за смаком; Кілька штук перцю-горошку;
- 1-2 лаврових листи;
- 2 столові ложки олії.
Інструкція:
Розігріваємо у глибокій пательні чи сотейнику олію та викладаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо на середньому вогні, час від часу помішуючи, упродовж 2-3 хвилин.
Додаємо до цибулі моркву, терту на великій тертці.
Продовжуємо обсмажувати ще кілька хвилин, а тим часом ріжемо шматочками ковбасу чи бекон. Смачно буде, якщо взяти 2-3 різні види: наприклад, пару сосисок, шматочок салямі чи реберця, або ж варену та копчену ковбасу. Можна готувати і з шматочками м’яса, але то потребуватиме більше часу. Можна також без м’яса, якщо готуєте пісний варіант страви.
Додаємо ковбаски та обсмажуємо 2-3 хвилин. Тим часом шаткуємо капусту – що тонше, то смачніше.
Викладаємо до пательні капусту, перемішуємо, нариваємо кришкою та тушкуємо на вогні менш за середній до м’якості капусти, періодично перемішуючи.
Додаємо спеції: сіль та перець. Також додамо томат або протерті помідори, свіжі чи мариновані, в залежності від сезону.
Наприкінці кладемо до капусти лавровий лист, який надасть страві особливо апетитного аромату.
Смачна тушкована капуста готова!
Це чудова самостійна страва, також гарно пасує до картопляного пюре чи гарніру з крупи.