Контент

Млинці з куркою та грибами

Порцій: 6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 1 година, запікання 20 хвилин

Опис

Пропоную Вам , доки триває Масляна, спробувати смачний рецепт - млинці з грибами, а точніше, з жульєном! Саме так називається страва французької кухні із грибів, курки та вершків, що зазвичай запікається у спеціальному посуді в духовці. А ми загорнемо жульєн у млинці!

млинці з куркою та грибами

Млинці з грибами та куркою сподобаються Вашим домашнім не менш, ніж солодкі налисники з сиром! Це дійсно смакота надзвичайна! Моя родина, спробувавши, одностайно сказала: таке варто готувати частіше. 🙂

інгредієнти для млинців з грибами

Інгредієнти:

  • 10 млинців;
  • 250 г свіжих печериць;
  • 250 г курячого філе;
  • 1 середня цибулина;
  • 2-3 столові ложки олії;
  • Сіль, перець за смаком;
  • 60 г вершкового масла;
  • 1,5 столові ложки борошна;
  • 150 мл + 250 мл вершків 10%;
  • 50 мл бульйону чи води;
  • 100 + 50 г твердого сиру;
  • 2 яйця.

Інструкція:

Печемо млинці за Вашим улюбленим рецептом – я печу заварні на кефірі, вони найніжніші.

Куряче філе проваримо до закипання, першу воду виливаємо, набираємо нову та варимо до готовності, хвилин 25.

Тим часом дрібно ріжемо та, час від часу помішуючи, обсмажуємо на олії цибулину.

обсмажуемо на олії цибулю

Печериці чистимо, миємо та ріжемо пластинками і додаємо до пасерованої цибулі.

додаємо гриби

Обсмажуємо разом до випарювання вологи.

обсмажуємо гриби з цибулею

Поєднуємо обсмажені гриби з цибулею та шматочки вареного курячого філе.

поєднуємо гриби та філе

Додаємо сіль та перець за Вашим смаком.

Тепер приготуємо соус. У пательні розтопимо вершкове масло, додамо борошно та розмішаємо.

обсмажуемо борошно в вершковому маслі

Увілємо 150 мл вершків (3/4 склянки) та бульон (1/4 склянки).

додаємо вершки

Доводимо до запустіння, готуючи при помішуванні близько 1 хвилини.

доводимо соус до запустіння

Всипаємо до гарячого соусу 100 г тертого на дрібній тертці сиру та перемішуємо.

додаємо сир

Змішуємо соус із начинкою з грибів та курки.

змішуємо соус з начинкою

Для заливки збиваємо яйця з вершками (250 мл).

збиваємо яйця з вершками

Розподіляємо начинку по млинцях.

розподіляємо начинку

Згортаємо млинці рулетиками та розрізаємо на три частини.

згортаємо та розрізаємо млинці

Ставимо вертикально, щільно одна до одної, у форму для запікання, змащену олією.

викладаємо млинці у форму

З ложки рівномірної заливаємо заливкою, а тоді притрушуємо тертим сиром (50 г).

заливаємо заливкою і притрушуємо сиром

Запікаємо за 180 С упродовж 25 хвилин.

запікаємо млинці з грибами

Найсмачніші млинці з грибами у теплому вигляді.

млинці з грибами до масляної

Спробуйте, і у Вас з’явиться ще одна улюблена страва!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів