Млинці з куркою та грибами
Опис
Пропоную Вам , доки триває Масляна, спробувати смачний рецепт - млинці з грибами, а точніше, з жульєном! Саме так називається страва французької кухні із грибів, курки та вершків, що зазвичай запікається у спеціальному посуді в духовці. А ми загорнемо жульєн у млинці!
Млинці з грибами та куркою сподобаються Вашим домашнім не менш, ніж солодкі налисники з сиром! Це дійсно смакота надзвичайна! Моя родина, спробувавши, одностайно сказала: таке варто готувати частіше. 🙂
Інгредієнти:
- 10 млинців;
- 250 г свіжих печериць;
- 250 г курячого філе;
- 1 середня цибулина;
- 2-3 столові ложки олії;
- Сіль, перець за смаком;
- 60 г вершкового масла;
- 1,5 столові ложки борошна;
- 150 мл + 250 мл вершків 10%;
- 50 мл бульйону чи води;
- 100 + 50 г твердого сиру;
- 2 яйця.
Інструкція:
Печемо млинці за Вашим улюбленим рецептом – я печу заварні на кефірі, вони найніжніші.
Куряче філе проваримо до закипання, першу воду виливаємо, набираємо нову та варимо до готовності, хвилин 25.
Тим часом дрібно ріжемо та, час від часу помішуючи, обсмажуємо на олії цибулину.

Печериці чистимо, миємо та ріжемо пластинками і додаємо до пасерованої цибулі.

Обсмажуємо разом до випарювання вологи.

Поєднуємо обсмажені гриби з цибулею та шматочки вареного курячого філе.

Додаємо сіль та перець за Вашим смаком.
Тепер приготуємо соус. У пательні розтопимо вершкове масло, додамо борошно та розмішаємо.

Увілємо 150 мл вершків (3/4 склянки) та бульон (1/4 склянки).

Доводимо до запустіння, готуючи при помішуванні близько 1 хвилини.

Всипаємо до гарячого соусу 100 г тертого на дрібній тертці сиру та перемішуємо.

Змішуємо соус із начинкою з грибів та курки.

Для заливки збиваємо яйця з вершками (250 мл).

Розподіляємо начинку по млинцях.

Згортаємо млинці рулетиками та розрізаємо на три частини.

Ставимо вертикально, щільно одна до одної, у форму для запікання, змащену олією.

З ложки рівномірної заливаємо заливкою, а тоді притрушуємо тертим сиром (50 г).

Запікаємо за 180 С упродовж 25 хвилин.

Найсмачніші млинці з грибами у теплому вигляді.

Спробуйте, і у Вас з’явиться ще одна улюблена страва!