Контент

Налисники з сиром, запечені в сметані

Порцій: 45-50 шт  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 45 хвилин, запікання 1 година

Опис

Один з найулюбленіших рецептів нашої родини – це налисники із сиром, запечені в духовці. То надзвичайна смакота, от спробуйте!

налисники з сиром

Запечені в сметані чи вершковому маслі, налисники стають особливо ніжними та просто тануть у роті.

налисники з сиром у сметані

Цю чудову страву ми готуємо не лише на Масляну, але просто так, коли є настрій. Здорово запросити у гості родичів чи друзів та разом накрутити багато-багато смачнющих налисників, а тоді дружно пригощатися!

налисники з сиром до масляної

Ці налисники мініатюрні, та виходить їх майже півсотні, на велику родину!

налисники

інгредієнти для налисників з сиром

Інгредієнти:

Для млинців:
  • 3 склянки молока (600 мл);
  • 3 яйця;
  • 3 столові ложки цукру;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • ½ чайної ложки соди;
  • ½ столової ложки соку лимона;
  • 2 склянки борошна (тобто 260 г, бо в одній склянці 200 мл без гірки 130 г борошна);
  • 3 столові ложки олії без запаху.

Для сирної начинки:

  • 500 г домашнього сиру;
  • 2 яйця;
  • 2-4 столові ложки цукру, за смаком;
  • Пакетик ванільного цукру (чи на кінчику ножа ванілін);
  • Родзинки, курага, журавлина.

Для змащування:

  • 50 г вершкового масла;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • За бажанням – склянка жирної сметани.

Для подачі:

  • Варення;
  • Мед;
  • Сметана або вершки.

Інструкція:

Для налисників я печу тонкі млинці на молоці, цей рецепт найкраще підходить для загортання начинки: млинці виходять тоненькі та не рвуться, легко знімаються та згортаються, а ще їх багато. Покроковий рецепт є окремо на сайті, а якщо коротко, то збиваємо яйця із цукром – міксером або вінчиком близько 1 хвилини, тоді почергово додаємо то трохи просіяного борошна, то теплого молока, кожного разу помішуючи. Сіль та соду додаємо до борошна. Додаємо лимонний сік та збиваємо тісто міксером, щоб не залишилося грудочок. Сода та лимон потрібні, щоби млинці були із дірочками, а якщо хочете без, просто не додавайте. До тіста вливаємо олію та добре перемішуємо. Перед першим млинцем змащуємо сковороду тонким, але рівномірним шаром олії та як слід розігріваємо. Виливаємо порції тіста та випікаємо тонкі млинці.

випікаємо тонкі млинці млинці

Готові млинці складаємо на тарілку, а поки вони трохи охолонуть, приготуємо сирну начинку. Зарані готувати не варто, бо начинка стане надто вологою, краще безпосередньо перед загортанням налисників.

готуємо начинку

Розтираємо сир із яйцями, цукром та ваніліном.

начинка для налисників

Розрізаємо млинець на чверті (можна не по одному, а по 3-4 зразу) та на кожний сегмент викладаємо по чайній ложці сиру.

викладаємо начинку

Загортаємо налисники.

загортаємо налисники

Як зробити налисник, показано на фото: спочатку один край, потім другий…

загортаємо один край

Тоді нижній краєчок.

тоді другий край

А тепер згортаємо налисник ось так.

згортаємо налисник

Викладаємо їх поки що на тарілку.

викладаємо налисники на тарілку

Один млинець залишаємо цілим. Змащуємо глибоку форму для запікання (скляну чи керамічну) розтопленим вершковим маслом та викладаємо млинець. Його також змащуємо маслом за допомогою кулінарного пензлика.

викладаємо млинець у форму

Викладаємо шар налисників, змащуємо маслом та притрушуємо цукром.

викладаємо шар налисників

Тоді – другий шар налисників з сиром.

тоді другий шар

В мою форму (15 см) вміщується 3 шари.

заповнюємо форму

А можна промащувати шари не маслом, а сметаною. Краще із найбільшим відсотком жирності, щоби під час запікання не взялася пластівцями, як це трапляється із нежирною сметаною. Якщо до сметани додати цукрової пудри та трішки ваніліну, вийдуть налисники, запечені у ніжному кремі!

налисники з сиром

Запікаємо налисники з сиром у формі, накритій кришкою чи листом фольги, у духовці, розігрітій до 160С приблизно 1 годину чи трохи довше, щоби начинка пропеклася. Коли млинці готуються довго за невисокої температури, вони стають надзвичайно ніжними!

налисники з сиром і сметаною

А якщо Ви хочете смачних налисників швидко – є інший рецепт! Беремо не глибоку форму, а мілку – наприклад, кришку від тієї ж формочки, змащуємо вершковим масло та викладаємо налисники в один шар.

викладаємо налисники в один шар

Змащуємо розтопленим маслом, посипаємо цукром.

посипаємо цукром

Та випікаємо за 200 С упродовж 15 хвилин.

випікаємо налисники з сиром

Такі налисники виходять не настільки ніжними, зате в них чудова хрустка скоринка, а головне, готуються швидко! А Вам який варіант більш до вподоби? Також, якщо налисників багато, їх можна заморозити та згодом, як забажається, приготувати:) Смачної та веселої Масляної!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(6 голосів, в середньому: 3.8 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів