Контент

Львівський сирник із чорницею

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 1 година

Опис

До Вашої уваги, шановні читачі сайту Рецепти Українською, - ще один варіант чудового десерту за рецептом Дарії Цвек – Львівскьий сирник із чорницею!

Львівський сирник із чорницею

Цей рецепт – один з моїх улюблених; взагалі, Львівський сирник – то найсмачніша страва з сиру, яка мені відома. А цей рецепт – найкращий, бо сирник виходить напрочуд смачний та ніжний. Я готувала його у декількох варіаціях: із вишнями свіжими та в’яленими; із родзинками та лимонною цедрою, із шматочками шоколаду.

смачний сирник із чорницею

Базовий рецепт сирної маси залишається незмінним, а додавати можна різні ягоди, сухофрукти тощо. І кожного разу виходить по-своєму смачно!

інгредієнти для Львівського сирника із чорницею

Інгредієнти:

Наведені інгредієнти для форми 30х10 см та у дужках для меншої 17х10 см. Але раджу робити повну порцію:)

  • 800 г свіжого, жирного домашнього сиру (500 г);
  • 4 великих або 5 невеликих яєць (3);
  • 200-225 г цукру (150 г);
  • 150 г вершкового масла (100 г);
  • 3-4 відварені картоплини (2);
  • 1,5 чайної ложки розпушувачу (1 ч.л.);
  • ¼ чайної ложки солі (дрібка );
  • Ванилін на кінчику ложечки;
  • Цедра лимону;
  • 2 столові ложки борошна чи крохмалю;
  • Півсклянки-склянка чорниці, свіжої чи замороженої.

Для глазурі:

  • 2 столові ложки порошку какао;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 5 столових ложок вершків;
  • 2 столові ложки молока;
  • 50 г вершкового масла.

Або простіший варіант:

  • 80 г шоколаду;
  • 2-3 столові ложки молока або вершків

Інструкція:

Поки вариться картопля (в очищенному вигляді), дістанемо масло та яйця з холодильника, ай полежать за кімнатної температури. Лимон запарюмо у окропі. Ягоди миємо та обсушуємо (наприклад, у ситі).

Трохи охолоджуємо варену картоплю та прокручуємо її разом із сиром на м’ясорубці. Натираємо цедру з лимона та додаємо до сиру – лимонна цедра надає сирнику особливого аромату. Додаємо по одному жовтки та перемішуємо.

змішуємо сир з картоплею та жовтками

Всипаємо цукор та знов перемішуємо.

додаємо цукор до сирної маси

Яєчні білки збиваємо міксером із дрібкою солі до стійкої білосніжної піни (3-4 хвилини). Потроху вмішуємо цю піну до сирної маси.

додаємо збиті білки

Всипаємо обкачані в борошні чи крохмалі чорниці. Якщо ягоди заморожені, розморожувати не треба.

додаємо чорниці до сирної маси

Вистеливши форму пергаментом, що змащений маслом, викладаємо туди сирну масу.

викладаємо сир у форму

Випікаємо Львівський сирник у духовці за 160-170С. Час випікання триває від 45 хвилин до 1 години чи трохи більше, що залежить від розміру форми та від духовки. Сирник готовий, коли він вже не рідкий у середині та золотистий зверху.

випікаємо Львівський сирник

Хай сирник майже повністю вистигне у формі, бо коли він теплий, то дуже ніжний і може розвалитися. Тоді накриваємо форму тацею чи дощечкою, перевертаємо, знімаємо форму та пергамент. Сирник поливаємо шоколадом, розтопленим із молоком на водяній бані, або глазур’ю.

поливаємо сирник шоколадом

Для її приготування треба розтопити у каструльці всі інгредієнти, а тоді додати молоко.

Львівський сирник у шоколаді

Прикрашаємо сирник ягодами.

прикрашаємо сирник чорницею

Найкраще Львіський сирник смакує в охолодженому вигляді, тому перед тим, як нарізати та дегустувати цей файний десерт, дайте йому постояти хоча б 2 години у холодильнику.

ніжний Львівський сирник із чорницею
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів