Контент

Львівський сирник з в’яленими вишнями

Порцій: 8-10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 1 година

Опис

Пропоную Вам приготувати зимовий варіант чудового десерту - Львівського сирника з вишнями! Якщо влітку ми готували його зі свіжими ягодами, то у зимовий сезон можна використати в’ялені вишні. Вони дуже смачні, солодкі та поживні, наіть смачніші, ніж родзинки.

Львівський сирник з вишнями

Як варіант – можна взяти сушену журавлину.

Львівський сирник з в’яленими вишнями

Консервовані або заморожені вишні також підійдуть, тільки попередньо розморозьте та злийте і відіжміть з них сік.

інгредієнти для Львівського сирника

Інгредієнти:

  • 800 г сиру;
  • 4 великих або 5 невеличких яєць;
  • 200-225 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 3-4 відварені картоплини;
  • 1,5 чайної ложки розпушувачу;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • Ванилін на кінчику ложечки;
  • Цедра лимону;
  • 100 г в’яленої вишні.

Інструкція:

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильнику, щоби розм’якшилося за кімнатної температури.

Лимон заливаємо окропом на 5 хвилин, а тоді натираємо цедру.

Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Білки збиваємо міксером із дрібкою солі 4-5 хвилин, до стійкої та пишної білої піни.

Сир та картоплю прокручуємо на м’ясорубці чи збиваємо юлендером. Додаємо жовтки по одному та перемішуємо.

додаємо жовтки до сирної маси

Всипаємо до сирної маси цукор та знов перемішуємо.

додаємо цукор

Додаємо м’яке вершкове масло, розтираємо.

додаємо вершкове масло

Кладемо до сиру вишні без кісточок, лимонну цедру.

додаємо ягоди до сирної маси

Вмішуємо до сирної маси збиті білки, розділивши їх на декілька порцій.

до сиру додаємо взбиті білки

Викладаємо сирну масу до форми, викладеної пергаментом, що змащений маслом.

викладаємо сирну масу до форми

Випікаємо Львівський сирник за 160-170С упродовж 45 хвилин – 1 години 15 хвилин, час випікання залежить від Вашої духовки.

випікаємо Львівський сирник

Даємо сирник охолонути у формі, щоби не розвалився. Тоді перевертаємо на тацю та знімаємо форму та папір.

виймаємо сирник з форми

Робимо шоколадну глазур із плитки шоколаду, поламаної шматочками та розтопленої на водяній бані разом із 1,5-2 столовими ложками молока та шматочком вершкового масла.

готуємо шоколадну глазур

Поливаємо сирник шоколадом.

прикрашаємо сирник шоколадом

Прикрашаємо Львівський сирник ягодами.

прикрашаємо сирник вишнями

Нарізаємо скибочками – краще, щоб сирник постояв до ранку або хоча б пару годин у холодильнику; тоді він смачніший та нарізається акуратніше.

Львівський сирник

Смачного!

На відео - класичний рецепт сирника.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів