Львівський сирник з в’яленими вишнями
Опис
Пропоную Вам приготувати зимовий варіант чудового десерту - Львівського сирника з вишнями! Якщо влітку ми готували його зі свіжими ягодами, то у зимовий сезон можна використати в’ялені вишні. Вони дуже смачні, солодкі та поживні, наіть смачніші, ніж родзинки.
Як варіант – можна взяти сушену журавлину.
Консервовані або заморожені вишні також підійдуть, тільки попередньо розморозьте та злийте і відіжміть з них сік.
Інгредієнти:
- 800 г сиру;
- 4 великих або 5 невеличких яєць;
- 200-225 г цукру;
- 150 г вершкового масла;
- 3-4 відварені картоплини;
- 1,5 чайної ложки розпушувачу;
- ¼ чайної ложки солі;
- Ванилін на кінчику ложечки;
- Цедра лимону;
- 100 г в’яленої вишні.
Інструкція:
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильнику, щоби розм’якшилося за кімнатної температури.
Лимон заливаємо окропом на 5 хвилин, а тоді натираємо цедру.
Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Білки збиваємо міксером із дрібкою солі 4-5 хвилин, до стійкої та пишної білої піни.
Сир та картоплю прокручуємо на м’ясорубці чи збиваємо юлендером. Додаємо жовтки по одному та перемішуємо.

Всипаємо до сирної маси цукор та знов перемішуємо.

Додаємо м’яке вершкове масло, розтираємо.

Кладемо до сиру вишні без кісточок, лимонну цедру.

Вмішуємо до сирної маси збиті білки, розділивши їх на декілька порцій.

Викладаємо сирну масу до форми, викладеної пергаментом, що змащений маслом.

Випікаємо Львівський сирник за 160-170С упродовж 45 хвилин – 1 години 15 хвилин, час випікання залежить від Вашої духовки.

Даємо сирник охолонути у формі, щоби не розвалився. Тоді перевертаємо на тацю та знімаємо форму та папір.

Робимо шоколадну глазур із плитки шоколаду, поламаної шматочками та розтопленої на водяній бані разом із 1,5-2 столовими ложками молока та шматочком вершкового масла.

Поливаємо сирник шоколадом.

Прикрашаємо Львівський сирник ягодами.

Нарізаємо скибочками – краще, щоб сирник постояв до ранку або хоча б пару годин у холодильнику; тоді він смачніший та нарізається акуратніше.

Смачного!