Сирники в сметані, запечені в духовці
Опис
Напевне, Ви смажили сирники на сковороді. А от чи куштували Ви сирники, запечені у сметані?
Спробуйте! Сирники в духовці ще смачніші та ніжніші завдяки запіканню у солодкому сметанному соусі.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 2 великих яйця;
- 3 столові ложки цукру;
- 4 столові ложки манки;
- Дрібка солі;
- ванілін на кінчику ножа або пів пакетика ванільного цукру.;
- 2 з верхом столові ложки борошна для обкачування;
- 2 столові ложки олії та обсмажування.
Для сметанного соусу:
- 1 склянка сметани (200 мл);
- 2 столові ложки цукрової пудри;
- Ванілін на кінчику ножа або пів пакетика ванільного цукру.
Інструкція:
Що ніжніший сир, то смачніші будуть сирники. Тож варто його збити блендером, а якщо бленд ера немає, то прокрутити крізь м’ясорубку, або ж протерти крізь сито (хоч це й трудомісткий спосіб), чи хоча б розім’яти руками.
В окремому посуді виделкою збиваємо яйця з цукром.

Поєднуємо збиті яйця із сиром та перемішуємо.

Додаємо манну крупу, сіль, ванілін та вимішуємо. Будьте уважні: ваніліну треба зовсім трошки, на кінчику чайної ложки чи ножа! А ось ванільного цукру можна половину пакетика.

Гарно вимішавши сирну масу, залишаємо на 10 хвилин. За цей час манка вбере зайву вологу. Тому, якщо спочатку тісто видасться Вам надто рідким, не додавайте борошно, тоді сирники вийдуть не «кістяними», а ніжними. До речі, вимішувати можна руками: сирне тісто дуже приємне.

Для сметанного соусу змішуємо сметану із цукровою пудрою та ваніліном. Сметану можна брати якої завгодно жирності, але найбільш смакує, звісно, жирна сметанка.

Час ліпити сирники! Можна традиційним способом – сформувати ковбаску, обкачати у борошні, нарізати кружальцями та також обваляти у борошні з усіх боків. Якщо візьмете кукурудзяне борошно, сирники будуть жовтенькими, наче курчатка чи сонечки!

Або ж брати потроху сирної маси, качати кульки та притискати, а потім обвалювати. Далі накриваємо кожен сирник склянкою та крутимо – він стає рівненьким, майже ідеально круглим.

Викладаємо сирники на добре розігріту пательню із олією та обсмажуємо до легкою золотавої скоринки з обох боків.

Не переймайтеся, щоби сирники пропарилися в середині – адже вони ще будуть запікатися у духовці.

Обсмажені сирники викладаємо до змащеної олією форми. Підійде цільна форма для запікання – скляна, керамічна чи з фольги.

З ложки рівномірно поливаємо сирники сметанним соусом.

Можна викласти в один або два шари.


Запікаємо сирники в духовці, розігрітій до 180С, упродовж 15-20 хвилин.

Хай сирники в сметані трішки охолонуть – та можна пригощатися!

Смачного!
