Контент

Легкий весняний салат з молодої капусти і зелені

Порцій: 4  
Калорійність: 70 ккал  
Час приготування: 10 хвилин
Українська

Опис

Хай сезон городів ще не почався, дерева ще прозорі й дрімають на березневому сонечку, а вже дуже хочеться посмакуавти чимось зеленим, вітамінним, легким та весняним! Саме такий салатик пропоную вам сьогодні.

весняний салат з капусти

Цей весняний салат повністю, як то кажуть, із трави. Люблю таке. Ніяких майонезів, сирів тощо. Тільки зеленина і трішки олійки.

інгредієнти для весняного салату

Утім, за бажанням до букету з різноманітної зелені можна додати трошки бринзи чи іншого м'якого сиру, кубики фети чи кульки моцарелли, наприклад. Або ж зварене накруто яйце. Або огірок. Це за смаком та зважаючи на те, що маєте у холодильнику.

Інгредієнти:

  • молода капуста 0,5
  • редиска 5-7 шт
  • пучок кропу
  • пучок петрушки
  • мікс зелені (рукола, мангольд, салат тощо)
  • дрібка солі
  • 1-1,5 столової ложки олії

Інструкція:

Отже, спочатку все гарненько миємо. оскільки зелень та овочі ранні, взагалі, рекомендується їх деякий час потримати у холодній воді. Начебто так можна позбутися нітратів, які там теоретично можуть бути. Отже, миємо молоду капустину, верхні листя знімаємо.

салат з молодої капусти

Тоненько шаткуємо капусту. Можна взяти "айсберг" чи пекінку, чи звичайну ранню капусту.

нашаткувати капусту

Редиску та зелень тримаємо хвилин 5 у холодній воді. Редиску нарізаємо кружальцями.

салат з редискою

Петрушку та кріп подрібнюємо, усе змішуємо у мисці

весняний салатіз зеленню

Додаємо асорті із різної зелені. Мені трапилося у крамниці ось таке: тут і рукола, і зелені листочки, і якісь пурпурові, виглядає дуже апетитно.

мікс зелені Тепер треба посолити салат, перемішати, а тоді заправити олією. Підійде соняшникова, але смачніше із оливковою першого холодного віджиму. легкий вітамінний салат

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів