Легкий весняний салат з молодої капусти і зелені
Опис
Хай сезон городів ще не почався, дерева ще прозорі й дрімають на березневому сонечку, а вже дуже хочеться посмакуавти чимось зеленим, вітамінним, легким та весняним! Саме такий салатик пропоную вам сьогодні.
Цей весняний салат повністю, як то кажуть, із трави. Люблю таке. Ніяких майонезів, сирів тощо. Тільки зеленина і трішки олійки.
Утім, за бажанням до букету з різноманітної зелені можна додати трошки бринзи чи іншого м'якого сиру, кубики фети чи кульки моцарелли, наприклад. Або ж зварене накруто яйце. Або огірок. Це за смаком та зважаючи на те, що маєте у холодильнику.
Інгредієнти:
- молода капуста 0,5
- редиска 5-7 шт
- пучок кропу
- пучок петрушки
- мікс зелені (рукола, мангольд, салат тощо)
- дрібка солі
- 1-1,5 столової ложки олії
Інструкція:
Отже, спочатку все гарненько миємо. оскільки зелень та овочі ранні, взагалі, рекомендується їх деякий час потримати у холодній воді. Начебто так можна позбутися нітратів, які там теоретично можуть бути. Отже, миємо молоду капустину, верхні листя знімаємо.
Тоненько шаткуємо капусту. Можна взяти "айсберг" чи пекінку, чи звичайну ранню капусту.
Редиску та зелень тримаємо хвилин 5 у холодній воді. Редиску нарізаємо кружальцями.
Петрушку та кріп подрібнюємо, усе змішуємо у мисці
Додаємо асорті із різної зелені. Мені трапилося у крамниці ось таке: тут і рукола, і зелені листочки, і якісь пурпурові, виглядає дуже апетитно.
Тепер треба посолити салат, перемішати, а тоді заправити олією. Підійде соняшникова, але смачніше із оливковою першого холодного віджиму.Смачного!