Смачні оладки із зеленню та сиром
Опис
Пропоную Вам простий та чудовий весняний рецепт – смачні оладки на кефірі з яйцем та зеленню!
У квітні-травні, коли на городах виростає перша свіженька зелень, саме час готувати із нею апетитні та вітамінні страви! Насамперед це зелена цибуля (сезон якої, втім, триває цілий рік – а все ж ґрунтова набагато духмяніша та смачніша! А також черемша – з нею виходить чудовий салат; далі молодий кріп та петрушка… І квасок не відстає – зелений борщ та пиріжки із ним варті уваги!
Усі знають, які смачні пиріжки із вареним яйцем та зеленню! Або листкові пиріжки, або дріжджові. Смакота! Але не завжди є час замішувати тісто, і листкове хоч і буває про запас у морозилці, проте що, як Ви щойно вже спекли з нього солодкі пиріжки із яблуками, наприклад? А забажалося чогось солоненького, зелененького, весняного?
Ось і рішення – готуємо оладки із зеленню! Це дуже швидкий та цікавий рецепт.
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 400 мл кефіру чи закваски;
- 1 чайна ложка цукру;
- ¼ чайної ложки солі;
- 0,5 чайной ложки соди;
- 180-200 г борошна;
- 4-5 столових ложок сиру;
- Пучок свіжої зелені (кріп, петрушка, пір’я цибулі);
- Олія для смаження.
Інструкція:
Зелень кладемо до миски з холодною водою на 5 хвилин, тоді дістаємо, промиваємо під краном та струшуємо, щоб обсушити. Дрібно ріжемо.
До кефіру додаємо сметану, цукор, сіль, яйце та збиваємо вінчиком чи просто ложкою.

Додаємо просіяне борошно та перемішуємо. Тісто має бути як густа сметана.

Додаємо вимиту, обсушену та дрібно нарізану зелень.

Перемішуємо.

Розігріваємо у пательні ложку олії. На гарячу поверхню викладаємо ложкою порції тіста.

Якщо бажаєте, можна зробити оладки з начинкою – викласти не повну порцію тіста, а половину, тоді трохи сиру, а зверху другу половину тіста.

Смажимо на середньому вогні, доки на оладках з’являться бульбашки, а тоді дірочки. Це означає, що вони пропеклися всередині.

Гляньте, чи зарум’янилися знизу. Якщо так, перевертаємо та обсмажуємо з іншого боку.

Готові оладки перекладаємо на тарілку.

Можна викласти на паперову серветку, щоби прибрати надлишок олії.

Хай трошечки охолонуть – поливайте сметанкою та куштуйте смачні весняні оладки із зеленню!
