Контент

Смачні оладки із зеленню та сиром

Порцій: 20-25 шт.  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35 хвилин

Опис

Пропоную Вам простий та чудовий весняний рецепт – смачні оладки на кефірі з яйцем та зеленню!

оладки із зеленню та сиром

У квітні-травні, коли на городах виростає перша свіженька зелень, саме час готувати із нею апетитні та вітамінні страви! Насамперед це зелена цибуля (сезон якої, втім, триває цілий рік – а все ж ґрунтова набагато духмяніша та смачніша! А також черемша – з нею виходить чудовий салат; далі молодий кріп та петрушка… І квасок не відстає – зелений борщ та пиріжки із ним варті уваги!

оладки із зеленню

Усі знають, які смачні пиріжки із вареним яйцем та зеленню! Або листкові пиріжки, або дріжджові. Смакота! Але не завжди є час замішувати тісто, і листкове хоч і буває про запас у морозилці, проте що, як Ви щойно вже спекли з нього солодкі пиріжки із яблуками, наприклад? А забажалося чогось солоненького, зелененького, весняного?

оладки

Ось і рішення – готуємо оладки із зеленню! Це дуже швидкий та цікавий рецепт.

весняні оладки із зеленню

інгредієнти для оладок із зеленню

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 400 мл кефіру чи закваски;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • 0,5 чайной ложки соди;
  • 180-200 г борошна;
  • 4-5 столових ложок сиру;
  • Пучок свіжої зелені (кріп, петрушка, пір’я цибулі);
  • Олія для смаження.

Інструкція:

Зелень кладемо до миски з холодною водою на 5 хвилин, тоді дістаємо, промиваємо під краном та струшуємо, щоб обсушити. Дрібно ріжемо.

До кефіру додаємо сметану, цукор, сіль, яйце та збиваємо вінчиком чи просто ложкою.

збиваємо кефір з яйцем

Додаємо просіяне борошно та перемішуємо. Тісто має бути як густа сметана.

додаємо борошно

Додаємо вимиту, обсушену та дрібно нарізану зелень.

додаємо зелень

Перемішуємо.

перемішуємо тісто

Розігріваємо у пательні ложку олії. На гарячу поверхню викладаємо ложкою порції тіста.

викладаємо оладки на пательню

Якщо бажаєте, можна зробити оладки з начинкою – викласти не повну порцію тіста, а половину, тоді трохи сиру, а зверху другу половину тіста.

смажимо оладки

Смажимо на середньому вогні, доки на оладках з’являться бульбашки, а тоді дірочки. Це означає, що вони пропеклися всередині.

смажимо до утворення бульбашок

Гляньте, чи зарум’янилися знизу. Якщо так, перевертаємо та обсмажуємо з іншого боку.

обсмажуємо з другого боку

Готові оладки перекладаємо на тарілку.

викладаємо на тарілку

Можна викласти на паперову серветку, щоби прибрати надлишок олії.

смачні оладки

Хай трошечки охолонуть – поливайте сметанкою та куштуйте смачні весняні оладки із зеленню!

смачні оладки із зеленню

А ось варіант солодких оладок із яблуками!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів