Контент

Як прикрасити великодні пасочки

Порцій: скільки напечете:)  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 10 хвилин

Опис

Великдень - моє найулюбленіше свято! Це Весна, сонце, нове життя і, звісно, смачні пасочки! Смачнющі та гарні. Кожна господарочка оздоблює паски на свій лад, і я пропоную Вам 6 способів, як прикрасити пасоку, щоби кожен обрав собі те, що до вподоби.

як прикрасити великодні пасочки

великодні пасочки

Інгредієнти:

  • Цукрова пудра;
  • Яєчні білки;
  • пасхальна глазур;
  • цукрові олівці;
  • кондитерська посипка.

Інструкція:

як прикрасити велекодні пасочки

1.Цукрова пудра

Як я була маленькою, ще не вигадали декоративні кондитерські посипки та глазурі, яких так багато нині – на будь-який смак та колір. Мама та бабуся посипали пасочки цукровою пудрою, і я донині вважаю це найпростішим та гарним способом прикрасити пасочки. Притрушені білим солодким сніжком, вони стають святковими, наче квітучі квітневі дерева. Потрусити пасочки пудрою – найшвидший варіант і цілком доречний.

2.Білкова глазур

Також із цукрової пудри та яєчних білків, що залишаються після приготування тіста, можна власноруч зробити пасхальну глазур. Тільки яйця мають бути найсвіжіші! Бо глазур не проходить термообробку.

Інгредієнти:

  • 1 яєчний білок;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 1 столова ложка лимонного соку чи дрібка лимонної кислоти.

Збиваємо до густої білої маси.

3.Пасхальна глазур

Простіше приготувати пасхальну глазур із пакетика з готовою сумішшю. Додаємо яєчний білок та збиваємо. Змащуємо пасочки зверху. Але не посипайте посипкою одразу, бо вона почне танути. Зачекайте хвилини 2, тоді притрушуйте. Надто довго чекати теж не варто, бо глазур засохне й посипка обсипатиметься. Нині можна знайти не лише білу, але й кольорову пасхальну глазур: бузкову, жовту, зелену.

глазур

Втім, глазур для паски різнихз кольорів легко зробити власноруч із білої, додавши до неї трошки соку: бурякового - для рожевої, шпинатного - для зеленкуватої, морквяного - для помаранчевої, дрібку куркуми - для жовтої.

глазуровані пасочки

4.Декоративна посипка

посипка

Мабуть, найпопулярніший спосіб прикрашати пасочки до Великодня! Скільки ж видів цієї декоративної кондитерською посипки, скільки кольорів – ціла веселка. Раджу обирати із натуральними барвниками, хоч у такої кольори блідіше, ніж у посипки зі штучними барвниками.

пасочки з посипкою

5.Цукрові олівці

Іноді напередодні Пасхальних свят в магазинах АТЮ стрічаються набори цукрових олівців. Це чудова штука, яка відкриває стільки можливостей для творчості! Цукровими олівцями можна розмальовувати пасочки, миколайчики, новорічне печиво, пряники... Малюйте що хочете, разом із дітками: їм це дуже сподобається!

гарні великодні пасочки

6.Шоколадна глазур

Можна також прикрасити пасочки глазур’ю із шоколаду, розтопленного на водяній бані із ложкою молока або вершкового масла. В інтернет-магазинах можна знайти не тільки звичайний шоколад, білий чи молочний, але й кольоровий.

Але мені здається, що все ж таки найкращий спосіб - це класична біла глазур із посипкою. А Ви як вважаєте? Буду рада Вашим коментарям! Пишіть та надсилайте світлини Ваших пасочок, джуже цікаво подивитися, як їх прикрашають у різних куточках України! :)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів