Контент

5 рецептів з варених яєць: у кого залишилися крашанки після Великодня

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 50 хвилин
Домашня

Опис

А у вас теж залишилися крашанки після Великодня, і тепер ви думаєте, що є робити з вареними яйцями, котрі ще й не учора зварені? Тримайте підбірку:5 рецептів з варених яєць на сайті Рецепти Українською від Юльєтти.

Обирайте: смачнющі пиріжки із яйцями та зеленою цибулею або заливний пиріг, чи, може, м'ясний рулет з фаршу із ефектним розрізом, або iшвидка випічка з листкового тіста.

Усі ці рецепти з варених яєць мають одну перевагу: яйця в них проходять повторну термообробку. Тому і ті, що були зварені тиждень тому, їсти не страшно. Але гарненько перевірте яйця перед приготуванням: якщо шкаралупа була тріснута, то вони вже могли зіпсуватися. Якщо пахне нормально - все гаразд, можна готувати.

5 рецептів з варених яєць

Пиріжки з яйцем та цибулею

Дуже смачне тісто!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 30 г свіжих дріжджів;
  • 30 мл води (2 ст.л.);
  • 3 столові ложки цукру;
  • 4 середніх яйця;
  • 170 г вершкового масла;
  • 500 г борошна;
  • 1 чайна ложка солі.
  • Начинка:

    • 200 г сиру;
    • 4-5 варених яєць;
    • пучок зеленої цибулі;
    • пучок кропу;
    • 2 столові ложки сметани;
    • сіль, мелений чорний перець за смаком.

    Інструкція:

    Дістаємо з холодильника яйця та масло, хай нагріються до кімнатної температури. Дріжджі кришимо в миску та розтираємо із однією столовою ложкою цукру. Вливаємо теплу воду, розмішуємо. Просіюємо пару столових ложок борошна, знов розмішуємо та залишаємо десь хвилин на 15 у теплі, аби дріжджі активувалися. Як побачите бульбашки — час додавати решту інгредієнтів. Кладемо до тіста 4 сирих яйця, м'яке вершкове масло, решту цукру (2 ст. л.), сіль, розмішуємо та потроху додаємо решту борошна, замішуючи тісто. Воно дуже приємне: м'яке, не липке та ніжне. Вимісивши тісто хвилин 5, накриваємо рушником та залишаємо на півгодини.

    pyrizhky-z-iaitsem-ta-tsybuleiu

    Для начинки до яєць, подрібненої зелені, сиру додаємо пару ложок сметани, щоб начинка була не дуже крихкою та не розсипалася, сіль та мелений чорний перець за смаком. Розкачайте тісто, виріжте кружечки, викладіть начинку та заліпіть, як вареники. Викладіть на деко, застелене пергаментом, швом донизу, хай підійдуть близько години. Випікаємо 25-30 хвилин при 170 С.

    Заливний пиріг з яйцями на кефірі

    Просте тісто на кефірі, яке не треба місити.

    заливний пиріг на кефірі Інгредієнти на форму 24 см:
    • 1,5 склянки кефіру (300 мл);
    • 2 невеликих яйця;
    • 150 г вершкового масла;
    • 1 чайна ложка цукру;
    • 1/3 чайної ложки солі;
    • 0,75 чайної ложки соди;
    • 2 склянки борошна (260 г);
    • пучок зеленої цибулі;
    • 3 круто зварених яйця;
    • петрушка, кріп.
    Приготування:

    Розмішати розтоплене масло з цукром та сіллю. Окремо змішати кефір із содою, додати до розтопленого масла та перемішати. Окремо збити ивделкою яйця і теж додати до суміші. Просітяи борошно, тісто має вийти за густиною як сметана. Яйця та цибулю нарізати. Викласти половину тіста в форму, застелену пергаментом та змащену олією. Висипати на тісто начинку. Розподілити зверху другу половину тіста. Випікати заливний пиріг у духовці, розігрітій до 180С, уапродовж 35-45 хвилин, до сухої палички.

    Покроковий рецепт за посиланням.

    Листкове тісто з яйцем та зеленню

    Простий та швидкий рецепт, якщо нема коли готувати тісто.

    листкові пиріжки з яйцем та цибулею Інгредієнти:
    • 500 г листкового тіста;
    • 3-4 яйця вкруту;
    • Пучок зеленої цибулі;
    • Сіль за смаком.
    Приготування:

    Розморозити листкове тісто за кімнатної температури, нарізати квадратами. Викласти начинку із нарізаних кубиками варених яєць та подрібненої зелені, щоб начинка не розсипалася, додати трошки сметани. Защипнути краї, викласти на деко, випікати при 200-210 градусів 25-30 хвилин, до золотистого кольору.

    Італійський великодній пиріг з яйцями та шпинатом

    Готувала не раз, навчили італійські друзі. Це смачно та ефектно.

    італійський пиріг з яйцями та шпинатом Інгредієнти:
    • 450 г листкового тіста
    • 200 г сиру
    • 6-8 яєць
    • 500 г шпинату
    • 20 г вершкового масла
    • сіль, мелений чорний перець за смаком

    Приготування за посиланням.

    М'ясний рулет із фаршу з яйцем

    Цікава страва, у розрізі виглядає оригінально. Цей рулет у мене вийшов з другого разу, спочатку він тріснув (проте на смак це не вплинуло). А потім розібралася, як треба готувати, щоб вийшло гарно, тож ділюся лайфхаками.

    рулет з яйцем в духовці Інгредієнти:
    • 500 г фаршу;
    • 1 середня картоплина;
    • 1 невелика морквина;
    • 1 цибулина;
    • Пучок петрушки;
    • Сіль, перець;
    • 1 сире яйце;
    • 3-5 варених яєць.

    Приготування:

    Гарно вимісити фарш із тертою картоплиною, морквою (на дрібній тертці), цибулею (на великій тертці чми в блендері), сирим яйцем, спеціями, подрібненою зеленню. Застелити деко фольгою для запікання, блискучим боком униз, та змастити олією. Розподілити фарш по фользі шаром 5-7 мм, не більше, бо трісне, та не менше, бо порветься. Сформувати з фаршу прямокутник, посередині у рядочок викласти варені яйця, цілі або половинки. Піднімаючи фольгу за краї, сформуйте рулет, викладіть швом униз та загорніть у фольгу. Поставити в духовку, розігріту до 160 С, випікати упродовж 20-25 хвилин, поступово доводячи температуру до 180 С, не поспішайте, щобит рудет не тріснув. Потім розгорніть фольгу та запікайте ще 10 хвилин при 200С, щоб рулет мав скоринку. Готовий рулет перед нарізанням трохи охолодіть.

    рулет з фаршу із цілим яйцем

    Обирайте рецепти з варених яєць, які вам до смаку - спродіваюся, стануть в пригоді.

    1. 5
    2. 4
    3. 3
    4. 2
    5. 1

    (1 голос, в середньому: 5 з 5)

    Рекомендуємо прочитати:

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Додайте світлину страви, jpg

    Підвал

    Лічильник відвідувачів