Мерехтливі крашанки: як пофарбувати яйця у вині
Опис
Казкові мерехтливі крашанки виглядають чарівно, і мережу заповнив новий тренд - яйця, фарбовані у вині. Але результати на світлинах та відео досить різні: хтось у захваті, а хтось навпаки, розчарований. Чому ж у одних крашанки мерехтять, а у інших виходять якісь брунатно-плямисті? Розбираємося разом!
Яйця фарбувала моя мама, вона любить кулінарні експерименти, а я записувала. Було дві спроби: дивіться, що у нас вийшло.
Інгредієнти:
- курячі яйця;
- червоне солодке вино.
Інструкція:
Отже, діємо за інструкцією: чисті курячі яйця залити червоним вином так, щоб вони були покриті ним, та кип'ятити упродовж 10 хвилин.
Потім зняти з вогню, але не витягати яйця із розчину, а залишити їх настоюватися упродовж 10-12 годин.
Далі викласти на серветку чи тарілку та дати обсохнути.
Яйця з першої партії красиво блищать!
Згодом мама вирішила ще пофарбувати яйця вином для подарунку колезі. Але результат виявився зовсім не таким, як у перший раз.
Почали розбиратися, що ж не так. Яйця такі самі, а от вино? Воно було різним. Отже, результат фарбування яєць у вині залежить від напою. Яким саме чином? Є декілька версій. Перша, з коментарів у тікток: Краще фарбуються яйця, якщо брати не дороге, а, як не дивно - навпаки, дешеве вино, тому що у ньому більше барвника.
Проте той самий ефект мерехтіння дає не барвник, а цукор, який міститься у солодкому вині. Саме кристаліки цукру, які осідають на шкаралупі яєць після настоювання та подальшого випаровування вологи, створюють це чарівне мерехтіння. Тому вино має бути не сухим чи напівсолодким, а саме солодким, - така друга версія.
А ви пробували фарбувати яйця у вині? Поділіться результатами у коментарях.