Контент

Пасочки до Великодня із цукатами

Порцій: 30  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 6 годин
Домашня

Опис

Це найсмачніші пасочки у світі - так кажуть усі, хто їх смакував, тому я їх обожнюю і печу вже понад 20 років, а взагалі, за цим рецептом печуть у моїй родині, скільки себе пам'ятаю. Коли я була маленька, пекли мама та бабуся. Тоді ще не було розмаїтих цукатів, глазурів та посипок і прикрас, тож завжди додавали у тісто родзинки, а прикрашали цукрової пудрою.

пасочки із цукатами

Нині, коли на ринку розмаїття всього для випічки, можна поекспериментувати. Тому я одного разу замість родзинок робила паски з шматочками шоколаду, іншого разу із маком, а тепер спробувала додати в тісто цукати.

паски з натуральними цукатами

Вийшло барвисто та оригінально, проте, родзинки все ж краще, бо вони вологі, а цукати сухуваті. І ще, як любите цукати, краще беріть не кольорові ананасні (червоні, жовті, зелені), а натуральні цукати більш природних кольорів, вони корисніші.

найкращий рецепт пасок

найсмачніші паски

Кількість інгредієнтів розрахована приблизно на 30 пасок (2 дека). Її можна розділити на 2 чи 3 частини (20 та 10 пасочок, відповідно).

Інгредієнти:

  • 150 г свіжих дріжджів
  • 1 л молока
  • 1 кг цукру
  • 20 жовтків
  • 600 г вершкового масла
  • 1 чайна ложка солі
  • 3 кг борошна
  • 100 г родзинок чи цукатів

Інструкція:

Масло та яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб нагрілися до кімнатної температури.

Дріжджі розтираємо з 2-3 столовими ложками цукру, вливаємо половину теплого молока і просіюємо пару склянок борошна від загальної кількості, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин у теплі.

Жовтки відокремлюємо від білків; з білків потім можна зробити шифоновий бісквіт або безе, а ще коржі для Київського торта.

До жовтків додаємо цукор і розтираємо ложкою або збиваємо міксером кілька хвилин до побіління. Потім додаємо розм'якшене масло і ще збиваємо, до однорідності. Маса досить густа, тому я не збиваю довго, щоби не перевантажувати міксер. Але якщо техніка дозволяє, то хвилини 3-4 збивати не завадить, в ідеалі — до розчинення цукру (з жовтками) і до пишної кремоподібної маси (з маслом). Коли я була маленькою, мама та бабуся розтирали жовтки з цукром та олією дерев'яною ложкою.

У тісто додаємо решту молока, половину просіяного борошна (частинами) і половину збитої суміші із жовтків, цукру та масла.

Перемішавши, залишаємо на 1,5-3 години у теплі. Те, як швидко підійде тісто, залежить від того, наскільки тепло в хаті. Коли я була малою, то бабуся пускала миску з тістом плавти в ванну, наповнену до середини теплою водою. Протягом того часу, доки тісто підходило, ванну не можна було відчиняти, усі мили руки на кухні та ходили навшпиньки.

Коли тісто підійде, додаємо другу половину збитої суміші і другу половину борошна (частинами), разом із сіллю та запареними гарячою водою на 5 хвилин, а тоді вітиснутими від зайвої вологи родзинками. Цього разу я пекла із цукатами, але такі ось барвисті не надто припали до смаку: краще робити із сухофруктами - журавлиною, вишнею, курагою, або з натуральними цукатами.

Починаємо вимішувати, кому зручніше ложкою, кому руками, всього потрібно вимішувати 40 хвилин. Ми вимішуємо по черзі, хтось місить, а хтось у цей час змащує форми вершковим маслом і обсипає панірувальними сухариками.

Вимісивши тісто, розкладіть його за формами на 1/3 їхньої висоти і залиште на півгодини в теплі. наповнити форрми тістом на третину висоти

Духовку розігрійте до 160 С. Поставте лист з формами в духовку посередині і випікайте упродовж 1 години, до сухої шпажки і золотистих верхівок. як спекти смачні паски

Готові пасочки дуже ніжні, тому я викладаю їх спочатку набік, на подушки, застелені рушниками та кондитерським пергаментом, а потім вже, хвилин через 10, ставлю на тацю. як прикрасити паски

Тепер час прикрасити паски глазур’ю та посипкою або цукатами і шматочками сухофруктів. прикрасити пасочки цукатами

смачні пасочки рецепт як приготувати паски паски рецепт україснькою

Смачих пасочок, щасливого Великодня та Перемоги, українці!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(0 голосів, в середньому: 0 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів