Австрійське різдвяне печиво Vanillekipferl
Опис
Пісочне мигдальне печиво у вигляді рогаликів у цукрово-ванільній посипці, яке печуть австрійці до Різдва.
Розсипчасте і дуже смачне.
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 100 г мигдалю
- 80 г цукрової пудри
- дрібка солі
- ванілін на кінчику чайної ложки
- 200 г вершкового масла
- 100-120 г цукрової пудри
- ванілін на кінчику ложки
Інструкція:
Мигдаль обсмажте на сухій пательні та подрібніть.
Просійте в миску борошно та цукрову пудру, додайте ванілін та сіль.
Всипте туди ж горіхову крихту, перемішайте.
Додайте м'яке вершкове масло.
Замісіть пісочне тісто. Спочатку воно кришитиметься, та незабаром збереться докупи. Загорніть у харчову плівку та покладіть в холодильник на 1 годину.
Формуйте з тіста ковбаски, нарізайте кавалочками та робіть рогалики, вигнуті напівмісяцем.
Викладіть рогалики на деко, застелене епргаментом (змащувати не треба, тісто достатньо жирне та не прилипне).
Поставте в духовку, розігріту до 180С, випікайте упродовж 15-20 хвилин, до світло-золотистого кольору.
У тарілці змішайте цукрову пудру та ванілін для обсипання. Обкачайте рогалики з усіх боків та викладіть на тацю.
Смачного!