Контент

Медове печиво на пательні

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: Підготовка 10 хвилин, приготування 10 хвилин
Українська

Опис

Виявляється, до чаю можна приготувати смачне печиво без духовки, просто на плиті - головне, аби була пательня! Найкраще - чавунна, проте, гадаю, і на інших теж вдасться. Рецепт печива на сковороді дуже простий, смажиться воно без жиру всього по 5 хвилин з кожного боку, тож за 10 хвилин матимете що погризти до філіжанки кави! А у духовці пеклося б щонайменше хвилин 20.

медове печиво на пательні

Я печу різні смаколики вже понад 10 років, але цей рецепт мене здивував. Не гадала, що медове печиво на сковороді вийде таким смачним, незгірш, ніж випечене у духовці. Навіть і не здогадаєшся, що воно не печене, а смажене!

медове печиво до чаю

Рецепт печива знайшла у Лілії Цвіт та трошки змінила: по-перше, окрім розпушувача, додала дрібку соди (бо мед - кисле середовище, тому додавання невеличкої кількості соди зробить печиво більш розсипчастим. По-друге, борошна знадобилося не 300 г, як у оригіналі, а 260 (це 2 склянки місткістю 200 мл, в такій вміщується 130 г борошна). Хоча кількість борошна може змінюватися, зважаючи на його вологість, розмір яйця, яке ви покладете в тісто.

медове печиво на сковороді

Печиво чудово пропеклося, незважаючи на те, що воно не пеклося, а смажилося:)

медове печиво без духовки

А ще без духовки можна приготувати до чаю вергуни-хрустики чи горішки (якщо є форма).

інгредієнти для медового печива

Інгредієнти:

На 35-45 шт, зважаючи на розмір:
  • 50 г вершкового масла,
  • 100 г меду,
  • 1 велике яйце,
  • 260 г борошна,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • дрібка харчової соди,
  • дрібка солі.

Інструкція:

Мед розтопіть на водяній бані (поставте мисочку з медом на декілька хвилин у ємність із гарячою водою). Масло хай полежить за кімнатної температури, аби розм'якшилося. Тоді поєднайте масло та мед і перемішайте. змішати мед та масло

Додайте яйце і знов перемішайте. додати яйце та перемішати

Частинами просіюйте борошно: спочатку половину, тоді додайте розпушувач, соді та сіль, перемішайте лопаткою. просіяти борошно, додати сіль, соду, розпушувач

Далі продовжуйте замішувати тісто руками, просіюючи решту борошна, допоки вийде не липке, але і не надто круте, м'яке медове тісто. замісити тісто

Розкачайте тісто 3-4 мм завтовшки та формочками виріжте печиво. розкачати тісто вирізати печиво

Викладіть печиво на суху холодну пательню та смажте на найменшому вогні без кришки. викласти печиво на пательню

Готуйте 5 хвилин з одного боку, допоки печиво стане золотисто-коричневим. як приготувати печиво на сковороді рецепт печива на пательні

Переверніть виделкою та готуйте з другого боку, теж до золотаво-брунатного кольору. як посмажити печиво на пательні готуємо медове печиво на плиті медове печиво на газу

Перекладіть медове печиво зі сковороди на тарілку та смажте наступну партію. смачне печиво без випікання Зважаючи на розмір форм, вийде від 3,5 до 4,5 десятків печива. Смакуйте на здоров'ячко!

До речі, гадаю, з такого тіста можна робити не тільки печиво на сковороді, але й торт медівник. Треба тільки розкатати круглі коржі десь 2-3 мм завтовшки та посмажити їх так само, як печиво. А потім промастити сметаною, збитою з цукром.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів