Печиво горішки зі згущенкою
Опис
Ви теж пам’ятаєте з дитинства смачне домашнє печиво Горішки, яке пекла мама чи бабуся, а може, й Ви самі з братами або сестричками?
Смакота ці горішки, а як цікаво їх готувати! У Вас є форма для випікання горішків? То гайда до кухні:) Нещодавно ми ласували пісочними каштанчиками, а сьогодні у нас буде до чаю печиво горішки!
Звісно, такі горішки є у крамниці, але можу Вас запевнити - домашні набагато смачніші! Це небо і земля, як-то каже мій тато. Домашнє завжди смачніше, а особливо, якщо воно приготоване своїми руками. Вам із задоволенням допоможуть дітки - вони обожнюють як пекти горішки, так і їсти печиво!
Існують різні рецепти печива горішки - із різноманітних видів тіста: м’яке - немов бісквітне, розсипчате пісочне та хрустке, мов домашні вафлі. Я обрала другий вид - пісочне тісто на жовтках, бо вважаю, що горішки мають бути крихкими та розсипчастими.
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру (200 г);
- 3 жовтки;
- 200 г вершкового масла;
- 3-4 столові ложки сметани;
- Дрібка солі;
- 2,5-3 склянки борошна (склянка 200 мл=130 г борошна, усього 325-390 г).
- 1 баночка іриски (вареного згущеного молока = 380 г);
- 100 г вершкового масла.
Інструкція:
Жовтки відділяємо від білків. Яєчні білки можна викосритати для омлету чи приготування безе, для котрого якраз треба 3 штуки (згодом поділюся рецептом).
Цукор розтираємо із жовтками.
![розтираємо жовтки із цукром розтираємо жовтки із цукром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-2.jpg)
Додаємо розм’якшене за кімнатної температури масло та знов розтираємо ложкою чи збиваємо міксером.
![додаємо масло додаємо масло](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-3.jpg)
Додаємо сметану.
![кладемо до тіста сметану кладемо до тіста сметану](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-4.jpg)
Перемішавши, просіюємо борошно (не усе зразу, а кількома порціями) та замішуємо тісто.
![додаємо борошно додаємо борошно](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-5.jpg)
Воно має бути м’яке та приємне.
![пісочне тісто для горішків пісочне тісто для горішків](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-6.jpg)
Перед розігріванням горішниці злегка змащуємо її внутрішні поверхні тонким шаром олії. Надалі змащувати не треба, бо тісто і так достатньо жирне завдяки маслу. Прогріваємо горішницю на вогні. Викладаємо у лунки невеличкі кульки з тіста - їх розмір підбирається щляхом експерименту. Приблизно трохи більші за вишню, але менші за волоський горіх.
![викладаємо кульки до горішниці викладаємо кульки до горішниці](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-7.jpg)
Щільно закриваємо форму та печемо на середньому вогні з одного та з іншого боку, десь по 1-1,5 хвилини. Перша партія буде пектися трохи довше, потім горішниця гарно розігріється та час випікання зменшиться. Щоб перевірити, чи готове печиво, розкриваємо форму - половинки горішків мають стати золотистого кольору.
![випікаємо до золотистості випікаємо до золотистості](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-8.jpg)
Витрушуємо їх до миски, щоб охололи, а тим часом випікаємо наступну порцію.
![викладаємо половинки до тарілки викладаємо половинки до тарілки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-11.jpg)
Найсмачніший крем для печива горішки - із вареного згущеного молока із вершковим маслом. Розм’якшене за кімнатної температури масло збиваємо міксером 1-2 хвилини, додаємо іриску та збиваємо разом ще пару хвилин, до отримання ніжного пишного крему.
![збиваємо вершкове масло зі згущеним молоком збиваємо вершкове масло зі згущеним молоком](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-9.jpg)
![крем для горішків крем для горішків](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-10.jpg)
Наповнюємо половинки горішків кремом.
![печиво горішки з вареною згущенкою печиво горішки з вареною згущенкою](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-12.jpg)
Та накриваємо другими половинками. Також можна наповнювати горішки заварним кремом чи варенням.
![як зробити печиво горішки як зробити печиво горішки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-13.jpg)
Викладаємо горішки на тацю.
![печиво горішки з пісочного тіста печиво горішки з пісочного тіста](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-14.jpg)
І притрушуємо через сито цукровою пудрою.
![домашнє печиво горішки домашнє печиво горішки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-15.jpg)
Запрошуємо родину на смачне чаювання!
![пісочне печиво горішки пісочне печиво горішки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/11/pechyvo-horishky-17.jpg)