Контент

Простий медівник без розкачування коржів

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30 хвилин

Опис

Раніше я готувала медівник за класичним рецептом, а нещодавно знайшла оцей — простий медівник без розкачування коржів, і вже тричі за тиждень печу:) Бо рецепт дійсно чудовий! Швидкий, простий та дуже смачний.

Це той самий медівник, як в крамниці... тільки краще! Бо домашня випічка завжди смачніша, бо приготована з душею... до того ж, з найкращих інгредієнтів:)

Простий медівник ще називають ледачим, бо готується він абсолютно без клопоту за якихось півгодини. Цілком можна спекти ввечері після роботи — й тоді вранці до чаю матимете смачний тортик!

Інгредієнти:

На тортик вагою 800 г

Медове тісто:

  • 80 г меду
  • 1 чайна ложка соди
  • 100 г вершкове масло
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 200 г борошна
  • дрібка солі

Сметанний крем:

  • 400 г сметани 20%
  • 3-4 столові ложки цукрової пудри

Інструкція:

Готуємо тісто для медівника. Мед розтопіть у каструльці з товстим денцем на маленькому вогні, помішуючи, а коли розтане, додайте чайну ложку без верху соди та продовжуйте помішувати та нагрівати. Маса почне пінитися та поступово набуде карамельного кольору. Зніміть з вогню та додайте шматочки масла. Розмішуйте, доки масло розтане, і залиште, хай вистигає.

В іншому посуді збийте яйця із цукром упродовж 5 хвилин. Влийте медову суміш кімнатної температури та перемішайте. Просійте борошно, посоліть та знов перемішайте. Тісто має вийте як сметана.

Застеліть деко пергаментом, злегка змастіть олією. Розподіліть половину тіста по пергаменту лопаткою чи ножем. Поставте в розігріту духовку та випікайте при 160-180 С (або 180-200 С) від 6-10 до 10-12 хвилин, час та температура залежать від духовки. Готові коржі — не липкі, коричнево-золотистого кольору.

Гарячі коржі обрізаємо по краєчку, щоб були рівненькі, та ділимо навпіл — з двох коржів виходить 4. Обрізки нам стануть в нагоді для оздоблення тортика. Подрібніть їх в блендері чи скалкою. Для крему перемішуємо сметану із цукровою пудрою за смаком. Промащуємо коржі кремом. З боків та згори також обмащуємо тортик кремом та обсипаємо крихтою.

Тепер треба дати медівнику пропитатися хоча б пару годин, а краще — 3-4 години. Тоді він стане ніжним та вологим.

Готовий тортик наріжте шматочками.

Та можна пригощатися!

Тепер медівник без розкачування коржів — наш улюблений:)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів