Простий медівник без розкачування коржів
Опис
Раніше я готувала медівник за класичним рецептом, а нещодавно знайшла оцей — простий медівник без розкачування коржів, і вже тричі за тиждень печу:) Бо рецепт дійсно чудовий! Швидкий, простий та дуже смачний.
Це той самий медівник, як в крамниці... тільки краще! Бо домашня випічка завжди смачніша, бо приготована з душею... до того ж, з найкращих інгредієнтів:)
Простий медівник ще називають ледачим, бо готується він абсолютно без клопоту за якихось півгодини. Цілком можна спекти ввечері після роботи — й тоді вранці до чаю матимете смачний тортик!
Інгредієнти:
На тортик вагою 800 г
Медове тісто:
- 80 г меду
- 1 чайна ложка соди
- 100 г вершкове масло
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 200 г борошна
- дрібка солі
Сметанний крем:
- 400 г сметани 20%
- 3-4 столові ложки цукрової пудри
Інструкція:
Готуємо тісто для медівника. Мед розтопіть у каструльці з товстим денцем на маленькому вогні, помішуючи, а коли розтане, додайте чайну ложку без верху соди та продовжуйте помішувати та нагрівати. Маса почне пінитися та поступово набуде карамельного кольору. Зніміть з вогню та додайте шматочки масла. Розмішуйте, доки масло розтане, і залиште, хай вистигає.
![готуємо тісто для медівника](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/02/medivnyk-prostyi-11.jpg)
В іншому посуді збийте яйця із цукром упродовж 5 хвилин. Влийте медову суміш кімнатної температури та перемішайте. Просійте борошно, посоліть та знов перемішайте. Тісто має вийте як сметана.
![готуємо медівник](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/02/medivnyk-prostyi-9.jpg)
Застеліть деко пергаментом, злегка змастіть олією. Розподіліть половину тіста по пергаменту лопаткою чи ножем. Поставте в розігріту духовку та випікайте при 160-180 С (або 180-200 С) від 6-10 до 10-12 хвилин, час та температура залежать від духовки. Готові коржі — не липкі, коричнево-золотистого кольору.
![розподіляємо тісто по пергаменту](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/02/medivnyk-prostyi-8.jpg)
Гарячі коржі обрізаємо по краєчку, щоб були рівненькі, та ділимо навпіл — з двох коржів виходить 4. Обрізки нам стануть в нагоді для оздоблення тортика. Подрібніть їх в блендері чи скалкою. Для крему перемішуємо сметану із цукровою пудрою за смаком. Промащуємо коржі кремом. З боків та згори також обмащуємо тортик кремом та обсипаємо крихтою.
![формуємо медовик](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/02/medivnyk-prostyi-10.jpg)
Тепер треба дати медівнику пропитатися хоча б пару годин, а краще — 3-4 години. Тоді він стане ніжним та вологим.
![рецепт ледачого медовика](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/02/medivnyk-prostyi-2.jpg)
Готовий тортик наріжте шматочками.
![нарізаємо медовик](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/02/medivnyk-prostyi-5.jpg)
Та можна пригощатися!
![ледачий торт з медом за 30 хвилин](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/02/medivnyk-prostyi-3.jpg)
Тепер медівник без розкачування коржів — наш улюблений:)