Контент

Як приготувати філе пангасіуса

Порцій: 4-6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 25 хвилин

Опис

Інколи ми готуємо до вечері смажене філе пангасіуса — зрозуміло, що запечена рибка, наприклад, скумбрія, то більш корисно, але буває, що хочеться смаженої рибки. До того ж, смажений пангасіус нагадує про відпочинок влітку на морі.

Кілька років поспіль ми їздимо відпочивати в Затоку, і ось там є їдальня, де подають дуже смачну картоплю фрі та смаженого пангасіуса. І в нас з'явилася традиція:відзначати прибуття на море походом до їдальні з меню із картопля фрі з кетчупом та смаженим пангасіусом. Проте що далі, то більшими ставали ціни, а порції — меншими:) Тож ми стали експериментувати, щоб навчитися філе смажити пангасіуса, як в їдальні: щоб була апетитна скоринка, а шматочки не приставали до пательні і не розвалювалися. Врешті-решт, шляхом спроб, мама таки знайшла ідеальний варіант рецепту. Тож ділюся з Вами ноу-хау — як приготувати філе пангасіуса.

Інгредієнти:

  • 2 філе пангасіуса
  • 2-3 яйця
  • пів склянки борошна
  • спеції
  • олія

Інструкція:

Філе пангасіуса розморозьте за кімнатної температури. Обсушіть паперовими серветками, тоді панірування буде гарно триматися і шматочки не прилипнуть до пательні, а матимуть апетитну скоринку. Наріжте філе шматочками. Посоліть за смаком та притрусіть спеціями. Можна взяти чорний перець, паприку, куркуму або суміш спецій. Залиште на 10-15 хвилин.

Розігрійте пательню з невеликою кількістю олії.

Для панірування в одну тарілку насипте борошно, а в іншій збийте яйця виделкою, додавши дрібку солі. Обмокніть шматочки філе спочатку в борошно з усіх боків, а тоді — в збите яйце.

Зразу ж викладайте на добре розігріту пательню з олією. Вогонь спочатку має бути великий, щоб зразу схопилася скоринка, яка не дасть шматочкам розвалитися, а рибка буде соковитою. Хвилину смажимо на великому вогні, тоді зменшуємо та продовжуємо готувати на маленькому вогні, щоб філе просмажилося всередині. Можна накрити кришкою.

За 4-5 хвилин знов збільшуємо вогонь та перевертаємо шматочки лопаткою. Обсмажуємо з іншого боку до золотистої скоринки — знов-таки, хвилину на великому вогні, а тоді кілька хвилин на малому.

Смажене філе пангасіуса викладаємо на тарілку.

Подавати найкраще гарячим, із картопляним пюре чи картоплею фрі, салатиком чи зеленню.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів