Контент

Кабачкові біляші

Порцій: 5  
Калорійність: 93 ккал  
Час приготування: 25 хвилин
Домашня

Опис

У вас на городі виросли величенькі кабачки? Їх можна не лише фарширувати. Ділюся оригінальним новим рецептом з кабачків, який мені розповіла мама. Це — кабачкові біляші! Цікаво?

Страва проста, швидка та дуже смачна. А головне, разом із котлеткою-тефтелькою з'їдається й кабачок, що набагато корисніше, ніж біляші з тіста.

Інгредієнти:

На 20 штук:

  • 1 кабачок
  • 400 г фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • сіль, спеції за смаком
  • олія для смаження

Інструкція:

Фарш краще брати нежирний, наприклад, курячий філейний. Ретельно перемішуємо фарш зі спеціями (гарна дрібка солі, невелика дрібка меленого чорного перцю та куркуми), та з подрібненою цибулею (натертою на великій тертці чи змеленою в блендері).

Кабачок миємо, очищаємо від шкірки та нарізаємо кружальцями до 1 см завтовшки. Ложечкою виймаємо середину із насінням, а в кабачкові кільця вкладаємо котлетки, сформовані вологими руками.

Пательню із невеликою кількістю олії розігріваємо, вмочуємо кабачкові кільця з начинкою у збите яйце з двох боків та викладаємо на пательню.

Спочатку трохи смажимо на вогні більш за середній, шоб отримати скоринку, тоді зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою 2-3 хвилини, аби кабачок просмажився і став м'яким.

Як дізнатися, що час перевертати? Фарш має змінити колір, отже, він просмажився всередині, а знизу має бути рум'яна скоринка.

Перевертаємо виделкою чи лопаткою та обсмажуємо з іншого боку так само: спочатку на більшому вогні, тоді на меншому.

Знімаємо з пательні та викладаємо на тарілку.

Як вам кабачкові біляші? Нам дуже сподобалися, будемо готувати ще!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів