Кабачкові біляші
Опис
У вас на городі виросли величенькі кабачки? Їх можна не лише фарширувати. Ділюся оригінальним новим рецептом з кабачків, який мені розповіла мама. Це — кабачкові біляші! Цікаво?
Страва проста, швидка та дуже смачна. А головне, разом із котлеткою-тефтелькою з'їдається й кабачок, що набагато корисніше, ніж біляші з тіста.
Інгредієнти:
На 20 штук:
- 1 кабачок
- 400 г фаршу
- 1 цибулина
- 2 яйця
- сіль, спеції за смаком
- олія для смаження
Інструкція:
Фарш краще брати нежирний, наприклад, курячий філейний. Ретельно перемішуємо фарш зі спеціями (гарна дрібка солі, невелика дрібка меленого чорного перцю та куркуми), та з подрібненою цибулею (натертою на великій тертці чи змеленою в блендері).
Кабачок миємо, очищаємо від шкірки та нарізаємо кружальцями до 1 см завтовшки. Ложечкою виймаємо середину із насінням, а в кабачкові кільця вкладаємо котлетки, сформовані вологими руками.
Пательню із невеликою кількістю олії розігріваємо, вмочуємо кабачкові кільця з начинкою у збите яйце з двох боків та викладаємо на пательню.
Спочатку трохи смажимо на вогні більш за середній, шоб отримати скоринку, тоді зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою 2-3 хвилини, аби кабачок просмажився і став м'яким.
Як дізнатися, що час перевертати? Фарш має змінити колір, отже, він просмажився всередині, а знизу має бути рум'яна скоринка.
Перевертаємо виделкою чи лопаткою та обсмажуємо з іншого боку так само: спочатку на більшому вогні, тоді на меншому.
Знімаємо з пательні та викладаємо на тарілку.
Як вам кабачкові біляші? Нам дуже сподобалися, будемо готувати ще!