М’ясні стожки з фаршу в духовці
Опис
Приготувати з фаршу можна не тільки котлети: спробуйте ось таку смачну й оригінальну страву під назвою "стожки" з фаршу в духовці. Завдяки щубці з натертої картоплі й сиру ці запечені котлетки дійсно схожі на копички сіна.
Ця страва пасуватиме як до святкового столу, так і до повсякденної вечері. Готується нескладно, виглядає цікаво, до того ж поєднує все в одному: і м'ясо, і гарнір.
З начинкою можна експериментувати: якщо в даному рецепті обсмажена цибуля та варені яйця, то цілком можете додати обсмажені грибочки, тушковану капусту, червону рибку чи шинку. Буде смачно!
Інгредієнти:
На 8 штук:
- 500 г фаршу
- 300 г картоплі
- 200 г цибулі
- 3 яйця
- 1 столова ложка майонезу
- 120 г твердого сиру
- сіль, перець
- 1 столова ложка олії
Інструкція:
Фарш я взяла курячий, можна й нежирний зі свинини чи індички, або асорті.
Картоплин в перерахунку на штуки, кому зручніше, - дві середніх.
Цибулі - 1-2 середні чи 3-4 невеличкі вистачить. Подрібнюємо та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Яйця треба відварити на круто, залити холодною водою на 5 хвилин, щоб було легше очистити, по тому нарізати кубиками та змішати з майонезом.

До фаршу додати сіль, спеції та перемішати. Зліпити "котлетки", розплескати їх та викласти на деко, застелене фольгою для запікання, що змащена олією.

На фарш викласти обсмажену цибулю.

Тоді - яйця з майонезом чи сметаною.

Картоплю натерти на великій тертці та викласти зверху.

Посипати сиром, також натертим на тертці з великими вічками. Гадаю, що замість сиру підійде й моцарела чи бринза.

От вже і схоже на золотисті копички сіна.

Ставимо в духовку та запікаємо за 180 С упродовж 30 хвилин.

Такі смачненькі штучки дуже сподобаються вашим домашнім та гостям.

Подавати краще в теплому вигляді, із будь-яким гарніром.

Підійде рис чи гречка, овочеве рагу, салат зі свіжих чи консервованих овочів, макарони.