Контент

М’ясні стожки з фаршу в духовці

Порцій: 8  
Калорійність: 231 ккал  
Час приготування: підготовка 25 хвилин, випікання 30 хвилин
Домашня

Опис

Приготувати з фаршу можна не тільки котлети: спробуйте ось таку смачну й оригінальну страву під назвою "стожки" з фаршу в духовці. Завдяки щубці з натертої картоплі й сиру ці запечені котлетки дійсно схожі на копички сіна.

Ця страва пасуватиме як до святкового столу, так і до повсякденної вечері. Готується нескладно, виглядає цікаво, до того ж поєднує все в одному: і м'ясо, і гарнір.

З начинкою можна експериментувати: якщо в даному рецепті обсмажена цибуля та варені яйця, то цілком можете додати обсмажені грибочки, тушковану капусту, червону рибку чи шинку. Буде смачно!

Інгредієнти:

На 8 штук:

  • 500 г фаршу
  • 300 г картоплі
  • 200 г цибулі
  • 3 яйця
  • 1 столова ложка майонезу
  • 120 г твердого сиру
  • сіль, перець
  • 1 столова ложка олії

Інструкція:

Фарш я взяла курячий, можна й нежирний зі свинини чи індички, або асорті.

Картоплин в перерахунку на штуки, кому зручніше, - дві середніх.

Цибулі - 1-2 середні чи 3-4 невеличкі вистачить. Подрібнюємо та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Яйця треба відварити на круто, залити холодною водою на 5 хвилин, щоб було легше очистити, по тому нарізати кубиками та змішати з майонезом.

До фаршу додати сіль, спеції та перемішати. Зліпити "котлетки", розплескати їх та викласти на деко, застелене фольгою для запікання, що змащена олією.

На фарш викласти обсмажену цибулю.

Тоді - яйця з майонезом чи сметаною.

Картоплю натерти на великій тертці та викласти зверху.

Посипати сиром, також натертим на тертці з великими вічками. Гадаю, що замість сиру підійде й моцарела чи бринза.

От вже і схоже на золотисті копички сіна.

Ставимо в духовку та запікаємо за 180 С упродовж 30 хвилин.

Такі смачненькі штучки дуже сподобаються вашим домашнім та гостям.

Подавати краще в теплому вигляді, із будь-яким гарніром.

Підійде рис чи гречка, овочеве рагу, салат зі свіжих чи консервованих овочів, макарони.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів