Кабачкові котлети з фаршем та вівсяними пластівцями
Опис
Усього три основних інгредієнти — і маєте цілу тацю смачнющих котлет з кабачків, фаршу та вівсянки, які можна їсти навіть без гарніру та без хлібу!
Бо в складі цих кабачкових котлет вже все є: і овочі, і м'ясо, і каша. Причому в такому вигляді вівсянку й кабачки охоче їдять навіть ті, хто окремо не полюбляю кабачки та вівсяну кашу!
Ви ж знаєте в фарш для котлет краще додавати не розмочений хліб, а терті овочі, тоді котлетки вийдуть соковитими та ніжними. Добре підходить тертий гарбуз, картопля чи ось кабачок.
Інгредієнти:
На 25 котлет:
- 1 середній молодий кабачок
- 400 г фаршу
- 1 невелика цибулина
- 1,5 склянки вівсяних пластівців
- сіль за смаком
- спеції
- зелень
- олія
Інструкція:
Кабачок очистіть від шкірки та насіння. Фарш беріть нежирний, наприклад свинячий чи курячий філейний. Вівсянку краще швидкого приготування.
![готуємо кабачкові котлети](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/08/kabachok-vivsianka-farsh-1.jpg)
Змішайте терті на великій тертці кабачок та цибулину, додайте фарш та сухі вівсяні пластівці, сіль та спеції, за бажанням — подрібнену зелень. Гарненько перемішайте та залиште на 10 хвилин. Тоді добре розігрійте олію на пательні. Змоченими у воді руками ліпіть котлетки та викладайте їх на гарячу пательню, це важливо: як викласти на холодну поверхню, котлети можуть прилипнути, а як на гарно розігріту, то одразу схопиться коринка, і їх буде легко перевертати. Тож посмажте кабачкові котлетки з півхвилини на вогні більш за середній, а тоді зменшіть вогонь та готуйте ще 4-5 хвилин під кришкою, щоб котлети просмажилися всередині. Далі знов трохи збільшіть вогонь, переверніть та смажте до скоринки знизу вже без кришки.
![смажимо катлети з кабачків та фаршу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/08/kabachok-vivsianka-farsh-4.jpg)
Готові котлети з кабачка зніміть на тарілку. Дуже смачно!