Контент

Кабачкові котлети з фаршем та вівсяними пластівцями

Порцій: 6-8  
Калорійність: 141 ккал  
Час приготування: 20 хвилин
Домашня

Опис

Усього три основних інгредієнти — і маєте цілу тацю смачнющих котлет з кабачків, фаршу та вівсянки, які можна їсти навіть без гарніру та без хлібу!

Бо в складі цих кабачкових котлет вже все є: і овочі, і м'ясо, і каша. Причому в такому вигляді вівсянку й кабачки охоче їдять навіть ті, хто окремо не полюбляю кабачки та вівсяну кашу!

Ви ж знаєте в фарш для котлет краще додавати не розмочений хліб, а терті овочі, тоді котлетки вийдуть соковитими та ніжними. Добре підходить тертий гарбуз, картопля чи ось кабачок.

Інгредієнти:

На 25 котлет:

  • 1 середній молодий кабачок
  • 400 г фаршу
  • 1 невелика цибулина
  • 1,5 склянки вівсяних пластівців
  • сіль за смаком
  • спеції
  • зелень
  • олія

Інструкція:

Кабачок очистіть від шкірки та насіння. Фарш беріть нежирний, наприклад свинячий чи курячий філейний. Вівсянку краще швидкого приготування.

Змішайте терті на великій тертці кабачок та цибулину, додайте фарш та сухі вівсяні пластівці, сіль та спеції, за бажанням — подрібнену зелень. Гарненько перемішайте та залиште на 10 хвилин. Тоді добре розігрійте олію на пательні. Змоченими у воді руками ліпіть котлетки та викладайте їх на гарячу пательню, це важливо: як викласти на холодну поверхню, котлети можуть прилипнути, а як на гарно розігріту, то одразу схопиться коринка, і їх буде легко перевертати. Тож посмажте кабачкові котлетки з півхвилини на вогні більш за середній, а тоді зменшіть вогонь та готуйте ще 4-5 хвилин під кришкою, щоб котлети просмажилися всередині. Далі знов трохи збільшіть вогонь, переверніть та смажте до скоринки знизу вже без кришки.

Готові котлети з кабачка зніміть на тарілку. Дуже смачно!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів