Контент

Швидкі та смачні листкові пиріжки з куркою в сметані

Порцій: 10 штук  
Калорійність: 459 ккал  
Час приготування: 35 хвилин
Домашня

Опис

Такі смачні листкові пиріжки з куркою в сметані продають в пекарні неподалік нас, тієї, звідки вечорами пахне свіжою випічкою на всю вулицю. Втім, смакоту легко спекти вдома! Беріть інгредієнти та готуйте разом з нами:)

Домашні листкові пиріжки з куркою та сиром виходять анітрохи не гірші за покупні, навіть кращі, бо ж домашні. Хіба що розміром менше, проте ніхто не заважає замість десятка дрібних зробити півдесятка здоровецьких пирогів — таких, що з'їв один і пообідав.

Інгредієнти:

На 10 штук:

  • 450 г листково-дріжджового або листкового тіста
  • 1 куряче філе
  • 1 цибулина
  • 3-4 столові ложки сметани
  • дрібка солі та меленого чорного перцю
  • 30 г твердого сиру
  • 1 столова ложка олії

Інструкція:

Доки тісто розморожується за кімнатної температури, приготуймо начинку. Куряче філе відваріть. Я зливаю першу воді після закипання, а тоді варю до готовності. Цибулину очистіть та подрібніть, тоді посмажте на олії до золотистості. Додайте шматочки курки, посоліть та поперчіть, а за пару хвилин додайте сметану. Протушкуйте все разом ще 1-2 хвилини, й начинка готова. Можна ще трошки зелені додати.

Як зробити пиріжки з листкового тіста такої форми, показано у відео внизу рецепта. Сформуйте вироби з тіста, викладіть начинку, розмістіть пиріжки на деці, що застелене пергаментом, змащеним олією, та відправте до духовки, розігрітої до 200-210 С. Випікате близько 20 хвилин, тоді посипте тертим сиром та поверніть в духовку ще на пару хвилин, доки сир розплавиться.

Готові пиріжечки викладіть на тацю та прикрасьте петрушкою.

Смачного! От який простий та швидкий рецепт смачної несолодкої випічки. Такі пиріжки можна і до супу замість хліба, й до чаю чи кави.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *