Швидкі та смачні листкові пиріжки з куркою в сметані
Опис
Такі смачні листкові пиріжки з куркою в сметані продають в пекарні неподалік нас, тієї, звідки вечорами пахне свіжою випічкою на всю вулицю. Втім, смакоту легко спекти вдома! Беріть інгредієнти та готуйте разом з нами:)
Домашні листкові пиріжки з куркою та сиром виходять анітрохи не гірші за покупні, навіть кращі, бо ж домашні. Хіба що розміром менше, проте ніхто не заважає замість десятка дрібних зробити півдесятка здоровецьких пирогів — таких, що з'їв один і пообідав.
Інгредієнти:
На 10 штук:
- 450 г листково-дріжджового або листкового тіста
- 1 куряче філе
- 1 цибулина
- 3-4 столові ложки сметани
- дрібка солі та меленого чорного перцю
- 30 г твердого сиру
- 1 столова ложка олії
Інструкція:
Доки тісто розморожується за кімнатної температури, приготуймо начинку. Куряче філе відваріть. Я зливаю першу воді після закипання, а тоді варю до готовності. Цибулину очистіть та подрібніть, тоді посмажте на олії до золотистості. Додайте шматочки курки, посоліть та поперчіть, а за пару хвилин додайте сметану. Протушкуйте все разом ще 1-2 хвилини, й начинка готова. Можна ще трошки зелені додати.
Як зробити пиріжки з листкового тіста такої форми, показано у відео внизу рецепта. Сформуйте вироби з тіста, викладіть начинку, розмістіть пиріжки на деці, що застелене пергаментом, змащеним олією, та відправте до духовки, розігрітої до 200-210 С. Випікате близько 20 хвилин, тоді посипте тертим сиром та поверніть в духовку ще на пару хвилин, доки сир розплавиться.
Готові пиріжечки викладіть на тацю та прикрасьте петрушкою.
Смачного! От який простий та швидкий рецепт смачної несолодкої випічки. Такі пиріжки можна і до супу замість хліба, й до чаю чи кави.