Контент

Смачний пиріг із плавленими сирками та цибулею

Порцій: 10  
Калорійність: 130 ккал  
Час приготування: підготовка 25 хвилин, випікання 30 хвилин
Французська

Опис

Цей смачний та простий пиріг із сирками та цибулею в нашій родині готують уже понад 20 років.

Колись рецепт був надрукований на пожовтілому від часу папірці, тоді він загубився та деякий час пекли щось інше, з ностальгією згадуючи про той пиріг, адже в ті часи Інтернет був ще далеко не всюди, а смартфонів взагалі ще не було.

Та ось рецепт було віднайдено, і ми знов ласуємо улюбленим сирним пирогом! Ділюся рецептом з вами: тепер він точно не загубиться.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 450 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 200 мл сметани
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 0,5 столової ложки оцту чи лимонного соку
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 4 плавлені сирки
  • 4 цибулини
  • 4 яйця
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • 3-4 столові ложки олії

Інструкція:

Готуємо пісочне тісто. В миску просіємо борошно (3 склянки об’ємом 250 мл), додамо дрібку солі та соду, соду гасимо яблучним оцтом 6% або лимонним соком, перемішуємо. Додаємо розм’якшене вершкове масло та сметану і замішуємо м’яке тісто.

Готуємо начинку. Очищену цибулю нарізаємо на півкільцями та пасеруємо на олії до золотистості.

Поки цибуля охолоне, тремо на великій тертці сирки. Можна взяти 2 сирки, 100 г моцарели чи бринзи та 50-100 г твердого сиру, або ж 4 сирки.

Змішуємо цибулю, тертий сир, яйця, трошки солі та перцю.

Деко застеляємо пергаментом, злегка змащуємо олією та формуємо корж з латочок тіста, розминаючи їх руками.

Розподіляємо по коржу начинку, краї коржа загортаємо нагору.

Випікаємо сирний пиріг з цибулею при 180С упродовж 30-35 хвилин.

Як пиріг трошки охолоне, нарізаємо шматочками.

Смачного!

Спробуйте, сподіваюся, цей рецепт вам теж буде до смаку.

А про ваші враження пишіть в коментарях!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів