Смачний пиріг із плавленими сирками та цибулею
Опис
Цей смачний та простий пиріг із сирками та цибулею в нашій родині готують уже понад 20 років.
Колись рецепт був надрукований на пожовтілому від часу папірці, тоді він загубився та деякий час пекли щось інше, з ностальгією згадуючи про той пиріг, адже в ті часи Інтернет був ще далеко не всюди, а смартфонів взагалі ще не було.
Та ось рецепт було віднайдено, і ми знов ласуємо улюбленим сирним пирогом! Ділюся рецептом з вами: тепер він точно не загубиться.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 450 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 200 мл сметани
- 0,5 чайної ложки соди
- 0,5 столової ложки оцту чи лимонного соку
- Дрібка солі
Для начинки:
- 4 плавлені сирки
- 4 цибулини
- 4 яйця
- Сіль
- Мелений чорний перець
- 3-4 столові ложки олії
Інструкція:
Готуємо пісочне тісто. В миску просіємо борошно (3 склянки об’ємом 250 мл), додамо дрібку солі та соду, соду гасимо яблучним оцтом 6% або лимонним соком, перемішуємо. Додаємо розм’якшене вершкове масло та сметану і замішуємо м’яке тісто.


Готуємо начинку. Очищену цибулю нарізаємо на півкільцями та пасеруємо на олії до золотистості.


Поки цибуля охолоне, тремо на великій тертці сирки. Можна взяти 2 сирки, 100 г моцарели чи бринзи та 50-100 г твердого сиру, або ж 4 сирки.

Змішуємо цибулю, тертий сир, яйця, трошки солі та перцю.

Деко застеляємо пергаментом, злегка змащуємо олією та формуємо корж з латочок тіста, розминаючи їх руками.

Розподіляємо по коржу начинку, краї коржа загортаємо нагору.

Випікаємо сирний пиріг з цибулею при 180С упродовж 30-35 хвилин.

Як пиріг трошки охолоне, нарізаємо шматочками.

Смачного!

Спробуйте, сподіваюся, цей рецепт вам теж буде до смаку.

А про ваші враження пишіть в коментарях!
