Контент

5 рецептів млинців на будь-який смак!

Порцій: 6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30 хвилин
Домашня

Опис

А які млинці Ви пектимете на Масляну? В мене є кілька улюблених рецептів, котрими послуговуюся вже не перший рік. Ділюся з Вами перевіреними рецептами млинців та сподіваюся, що вони й вам теж будуть до смаку!

Цього року Масляний тиждень 2021 починається 8 березня та завершується 14 березня. Матимем цілий тиждень, щоби напекти багато-багато млинців! Адже що більше з'їсти млинців на Масляну, то більш вдалим буде рік. 🙂

Щоб подивитися повний покроковий рецепт на моєму сайті, натискайте на назву рецепта або картинку. Відкриється нова вкладка із рецептом.

Заварні млинці на кефірі

Мій найулюбленіший рецепт — заварні млинці на кефірі. Завжди печу не менш як подвійну порцію. Ніжні, дірчасті, золотисті! Обожнюю їх просто з пательні — так найсмачніше. Втім, коли млинці охолонуть, можна намастити їх сметаною чи варенням, або взагалі загорнути начинку з жульєну чи сиру та запекти у сметані!

смачні млинці на кефірі

Інгредієнти
(наведені на подвійну порцію, це близько 20 млинців — в залежності від діаметру пательні). Склянка 200 мл.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 400 мл окропу (2 склянки);
  • 400 мл кефіру (2 склянки);
  • 260 г борошна 2 склянки);
  • 4 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 чайная ложка солі;
  • 4 столові ложки олії.

Інструкція:

Яйця збивайте міксером до легкої пишності, поки на плиті закипає вода. Коли закипить, вливаємо окріп тонкою цівкою до яєць, продовжуючи збивати. Не варто хвилюватися, що яйця зваряться — ні, просто суміш стане дуже пишною. Додаємо туди кефір, цукор та сіль, перемішуємо та просіюємо борошно разом із содою. Знов перемішуємо, ат тоді збиваємо міксером, щоб у тісті не було грудок. Вливаємо олію і ще раз перемішуємо. Тісто для млинців на кефірі готове! До речі, замість кефіру підійде кисломолочна закваска чи кисляк. А от йогурт буває різний за складом бактерій, тому не раджу пекти на йогурті — млинці можуть рватися. Пательня для млинців має бути сухою та чистою. Перед випіканням змастіть її тонким, проте рівномірним шаром олії, а тоді гарно розігрійте. Наливайте тісто з черпака та похитуйте пательню, розподіляючи тісто. Печіть млинець, допоки стане дірчастим та краєчки почнуть рум'янитися, тоді акуратно піддівайте лопаткою та перевертайте і печіть до золотистості з іншого боку. Якщо гарно засмажити, млинець буде хрумким — я такі дуже люблю; а якщо пекти до світло-золотистого кольору — вийде м'яким і ніжним.

Тонкі млинці на молоці

Іще один класичний рецепт млинців — на молоці. Хоча нам більш до вподоби млинці на кефірі з попереднього перепису, бо вони ніжніше, проти тоненькі млинці на молоці незамінні для приготування налисників. Оскільки тісто трошки щільніше, а також їх можна робити без дірочок, у такі млинці добре загортати начинки. тоненькі млинці на молоці
  • 3 яйця;
  • 3 склянки молока (по 250 мл, усього 750 мл);
  • 1-2 столові ложки цукру (в залежності від того, солодка чи солона начинка);
  • Дрібка солі;
  • 2 трохи неповні склянки борошна (260 г);
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 3 столові ложки олії.
Як бажаєте млинці з дірочками - додавайте соду й лимонний сік (чи 6% яблучний оцет). Соду треба додавати в борошном та разом з ним просіювати, а лимонний сік вливати просто в тісто після додавання борошна й молока. Якщо готуватимете налисники, печіть млинці без дірочок, тоді сода та кислота не потрібні. Дуже простий рецепт млинців. Яйця збиваємо з цукром, тоді почергово додаємо борошно-молоко-борошно-молоко та перемішуємо. Далі збиваємо секунд 20-30 міксером, щоб не було грудочок, потім вливаємо олію, розмішуємо ложкою — та можна пекти млинці. Також — на гарячій, злегка змащеній олією чи салом пательні (змащувати треба тільки перед першим млинцем).

Сирні млинці

золотисті сирні млинці А Ви знали, що сиром можна не тільки начиняти млинці, але й додавати його у тісто? Виходять неймовірно смачні сирні млинці, які із задоволенням їдять навіть ті діти, котрі не люблять сир! картинка На 6-7 штук:
  • 2 яйца;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 150 мл молока;
  • 100 г сиру;
  • 2 столові ложки олії;
  • 0,5 склянки борошна;
  • Дрібка солі, ваніліну та кориці.
Збиваємо яйця з цукром 1 хвилину, додаємо тепле молоко та олію. Розмішавши, просіюємо борошно, додаємо сіль та прянощі, перемішуємо та трохи збиваємо. Тоді покришіть до тіста сир якомога дрібніше та іще раз збийте. При випікання цих млинців бажано злегка змащувати пательню перед кожним, щоб легко знімалися, бо дуже ніжні. Проте якщо пательня для млинців із спецпокриттям — достатньо одного разу.

Панкейки канадські — бісквітні млинці

Ці товстенькі, невеличкі млинці — наші улюбленці упродовж кількох років. Канадці молодці, що придумали млинці! Тобто панкейки:) Відмінність панкейків від наших млинців — у тому, що вони випікаються з тіста, схожого на бісквітне, тому виходять не тонкі, а височенькі та пишні. А ще панкейки печуть на сухій пательні, без жиру — ну, хіба що перед найпершим млинцем можна трохи змастити тонким шаром олії, проте не обов'язково — але бажано пекти на млинцевій сковороді із спеціальним покриттям. До речі, назва панкейки походить від двох англійських слів: pan — сковорода та cake — пиріг. апетитні панкейки з кленовим сиропом На 12 штук
  • 2 великих або 3 маленьких яйця;
  • 2 столові ложки цукру;
  • Дрібка солі;
  • Дрібка ваніліну;
  • 1 склянка молока (200 мл);
  • 1 склянка борошна (130 г);
  • 2 чайні ложки розпушувачу;
  • 2 столові ложки олії;
  • Кленовий сироп для подачі.
Розділіть жовтки та білки. Збиваймо білки з цукром 5 хвилин, до пишної густої маси. Тоді збийте жовтки з сіллю кілька секунд та додайте молоко. Просіймо борошно, додаймо ванілін та розпушувач, а перемішавши, трошки збийте до зникнення грудочок. Вмішаймо в тісто збиті білки — акуратно, по колу, за 3-4 рази, а тоді тонкою цівкою влийте з краєчку олію та знов обережно перемішайте. Наливайте по 2-3 столові ложки тіста по центру добре розігрітої пательні, легенько розподіляйте, аби вийшов кругленький панкейки, та печіть на вогні трощи більшому за середній, допоки з'являться дірочки та панкейки підрум'яниться знизу. Перевертайте та тримайте до світло-золотистого кольору з іншого боку. Готові панкейки ніжнісінькі, тому спочатку викладайте їх по одному, а за пару хвилин, коли трохи охолонуть, можна скласти стопочкою один на одний. Полийте кленовим сиропом, щоб було автентично, як в Канаді:) Хоча мед чи джем також згодиться.

Смугасті млинці з какао та візерунками

смугасті млинці Дуже цікавий та простий рецепт смугастих млинців із малюнками! Дітки від таких млинців у захваті. Та й дорослі також:)
  • 3 яйця
  • 2 столові ложки цукру
  • 0,25 чайної ложки солі
  • 2 столові ложки олії
  • 400-500 мл молока
  • 250 г борошна
  • 1 столова ложка какао-порошку
Збиваємо яйця із сіллю та цукром, вливаємо олію, перемішуємо, додаємо молоко, знов перемішуємо. Просіюємо борошно, перемішуємо та збиваємо, щоб грудочок не було, тоді відокремлюємо пів склянки тіста та додаємо до нього какао. Гарно перемішавши, отримуємо шоколадне тісто. Помістіть його в кондитерський пакетик та зріжте куточок. На добре розігріту змащену олією пательню наливаємо біле тісто, а шоколадним тістом малюємо зверху, що забажаєте! Картинка Який рецепт млинців Вам сподобався найбільше? Чекатиму відгуків та коментарів! А може, поділитеся своїми улюбленим рецептами млинців на Масляну? :)

А ось відеорецепт наших улюблених млинців на кефірі.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів