5 рецептів млинців на будь-який смак!
Опис
А які млинці Ви пектимете на Масляну? В мене є кілька улюблених рецептів, котрими послуговуюся вже не перший рік. Ділюся з Вами перевіреними рецептами млинців та сподіваюся, що вони й вам теж будуть до смаку!
Цього року Масляний тиждень 2021 починається 8 березня та завершується 14 березня. Матимем цілий тиждень, щоби напекти багато-багато млинців! Адже що більше з'їсти млинців на Масляну, то більш вдалим буде рік. 🙂
Щоб подивитися повний покроковий рецепт на моєму сайті, натискайте на назву рецепта або картинку. Відкриється нова вкладка із рецептом.
Заварні млинці на кефірі
Мій найулюбленіший рецепт — заварні млинці на кефірі. Завжди печу не менш як подвійну порцію. Ніжні, дірчасті, золотисті! Обожнюю їх просто з пательні — так найсмачніше. Втім, коли млинці охолонуть, можна намастити їх сметаною чи варенням, або взагалі загорнути начинку з жульєну чи сиру та запекти у сметані!
Інгредієнти
(наведені на подвійну порцію, це близько 20 млинців — в залежності від діаметру пательні). Склянка 200 мл.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 400 мл окропу (2 склянки);
- 400 мл кефіру (2 склянки);
- 260 г борошна 2 склянки);
- 4 столові ложки цукру;
- 1 чайна ложка соди;
- 1 чайная ложка солі;
- 4 столові ложки олії.
Інструкція:
Тонкі млинці на молоці
Іще один класичний рецепт млинців — на молоці. Хоча нам більш до вподоби млинці на кефірі з попереднього перепису, бо вони ніжніше, проти тоненькі млинці на молоці незамінні для приготування налисників. Оскільки тісто трошки щільніше, а також їх можна робити без дірочок, у такі млинці добре загортати начинки.- 3 яйця;
- 3 склянки молока (по 250 мл, усього 750 мл);
- 1-2 столові ложки цукру (в залежності від того, солодка чи солона начинка);
- Дрібка солі;
- 2 трохи неповні склянки борошна (260 г);
- 1 чайна ложка соди;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 3 столові ложки олії.
Сирні млинці
А Ви знали, що сиром можна не тільки начиняти млинці, але й додавати його у тісто? Виходять неймовірно смачні сирні млинці, які із задоволенням їдять навіть ті діти, котрі не люблять сир! картинка На 6-7 штук:- 2 яйца;
- 2 столові ложки цукру;
- 150 мл молока;
- 100 г сиру;
- 2 столові ложки олії;
- 0,5 склянки борошна;
- Дрібка солі, ваніліну та кориці.
Панкейки канадські — бісквітні млинці
Ці товстенькі, невеличкі млинці — наші улюбленці упродовж кількох років. Канадці молодці, що придумали млинці! Тобто панкейки:) Відмінність панкейків від наших млинців — у тому, що вони випікаються з тіста, схожого на бісквітне, тому виходять не тонкі, а височенькі та пишні. А ще панкейки печуть на сухій пательні, без жиру — ну, хіба що перед найпершим млинцем можна трохи змастити тонким шаром олії, проте не обов'язково — але бажано пекти на млинцевій сковороді із спеціальним покриттям. До речі, назва панкейки походить від двох англійських слів: pan — сковорода та cake — пиріг. На 12 штук- 2 великих або 3 маленьких яйця;
- 2 столові ложки цукру;
- Дрібка солі;
- Дрібка ваніліну;
- 1 склянка молока (200 мл);
- 1 склянка борошна (130 г);
- 2 чайні ложки розпушувачу;
- 2 столові ложки олії;
- Кленовий сироп для подачі.
Смугасті млинці з какао та візерунками
Дуже цікавий та простий рецепт смугастих млинців із малюнками! Дітки від таких млинців у захваті. Та й дорослі також:)- 3 яйця
- 2 столові ложки цукру
- 0,25 чайної ложки солі
- 2 столові ложки олії
- 400-500 мл молока
- 250 г борошна
- 1 столова ложка какао-порошку