Контент

Ніжні заварні млинці на кефірі

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Нещодавно ми з вами пекли тонкі млинці на молоці, а нині пропоную Вам рецепт млинців на кефірі - мереживних, напрочуд ніжних та смачних!

смачні млинці на кефірі

Такі заварні млинці - найулюбленіший рецепт нашої родини, бо млинці на кефірі чи кислому молоці - ніжніші, ніж на звичайному.

рецепт млинців на кефірі

Якщо на молоці вони дещо сухуваті, то кефірні просто тануть у роті та розлітаються з тарілки чи не швидше, ніж печуться!

інгредієнти для млинців на кефірі

Інгредієнти:

    На 20-25 млинців, в залежності від діаметру сковороди:

    (склянка 200 мл)

  • 4 яйця;
  • 2 склянки окропу (400 мл);
  • 2 склянки кефіру (400 мл);
  • 2 склянки борошна (260 г);
  • 4 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 4 столові ложки олії.

Інструкція:

Візьміть для тіста велику миску, бо під час приготування воно значно збільшується в об’ємі. Збиваємо у мисці яйця міксером на низькій швидкості, десь протягом 2 хвилин, а тим часом кип’ятимо воду.

Коли вода закипить, тонким струменем вливаємо окріп до миски, продовжуючи збивати. Не хвилюйтеся, яйця не зваряться, натомість піна стане ще пишнішою - тому і потрібен місткий посуд.

збиваємо у мисці яйця

Уливши весь окріп, поки що припиняємо збивати та вливаємо до тіста кефір.

вливаємо окріп до тіста

Всипаєм сіль, цукор та перемішуємо.

всипаєм сіль та цукор

Просіюємо борошно, змішане із содою.

додаємо борошно з содою

Знов перемішуємо, а тоді ще трохи збиваємо, щоб не залишилося грудок.

збиваємо до однорідної маси

Додаємо олію, гарно перемішуємо - і тісто для млинців на кефірі готове, можна пекти!

додаємо олію до тіста

Сковорода має бути суха та чиста. Злегка змащуємо її олією та добре розігріваємо на вогні більш за середній. Наливаємо порцію тіста та розподіляємо рівним шаром, нахиляючи сковороду у різні боки. Смажимо млинець, допоки він стане ажурним, з дірочками, тісто трохи змінить колір, а краєчки зазолотяться.

смажимо млинець

Обережно піддіваємо млинець лопаткою з усіх боків, а тоді вже перевертаємо.

смажимо млинець з обох боків

Смажимо з другого боку до рум'яності та знімаємо на тарілку.

ажурні млинці на кефірі

Якщо засмажувати млинці до світло-золотавого кольору, вони м'якші та ніжніші; коли ж тримати їх до коричнево-золотистої скоринки, вони хрусткі й теж дуже смачні.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 3.8 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів