Ніжні заварні млинці на кефірі
Опис
Нещодавно ми з вами пекли тонкі млинці на молоці, а нині пропоную Вам рецепт млинців на кефірі - мереживних, напрочуд ніжних та смачних!
Такі заварні млинці - найулюбленіший рецепт нашої родини, бо млинці на кефірі чи кислому молоці - ніжніші, ніж на звичайному.
Якщо на молоці вони дещо сухуваті, то кефірні просто тануть у роті та розлітаються з тарілки чи не швидше, ніж печуться!
Інгредієнти:
- На 20-25 млинців, в залежності від діаметру сковороди:
(склянка 200 мл)
- 4 яйця;
- 2 склянки окропу (400 мл);
- 2 склянки кефіру (400 мл);
- 2 склянки борошна (260 г);
- 4 столові ложки цукру;
- 1 чайна ложка соди;
- 1 чайна ложка солі;
- 4 столові ложки олії.
Інструкція:
Візьміть для тіста велику миску, бо під час приготування воно значно збільшується в об’ємі. Збиваємо у мисці яйця міксером на низькій швидкості, десь протягом 2 хвилин, а тим часом кип’ятимо воду.
Коли вода закипить, тонким струменем вливаємо окріп до миски, продовжуючи збивати. Не хвилюйтеся, яйця не зваряться, натомість піна стане ще пишнішою - тому і потрібен місткий посуд.
![збиваємо у мисці яйця збиваємо у мисці яйця](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/mlyntsi-na-kefiri-2.jpg)
Уливши весь окріп, поки що припиняємо збивати та вливаємо до тіста кефір.
![вливаємо окріп до тіста вливаємо окріп до тіста](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/mlyntsi-na-kefiri-3.jpg)
Всипаєм сіль, цукор та перемішуємо.
![всипаєм сіль та цукор всипаєм сіль та цукор](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/mlyntsi-na-kefiri-4.jpg)
Просіюємо борошно, змішане із содою.
![додаємо борошно з содою додаємо борошно з содою](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/mlyntsi-na-kefiri-5.jpg)
Знов перемішуємо, а тоді ще трохи збиваємо, щоб не залишилося грудок.
![збиваємо до однорідної маси збиваємо до однорідної маси](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/mlyntsi-na-kefiri-6.jpg)
Додаємо олію, гарно перемішуємо - і тісто для млинців на кефірі готове, можна пекти!
![додаємо олію до тіста додаємо олію до тіста](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/mlyntsi-na-kefiri-7.jpg)
Сковорода має бути суха та чиста. Злегка змащуємо її олією та добре розігріваємо на вогні більш за середній. Наливаємо порцію тіста та розподіляємо рівним шаром, нахиляючи сковороду у різні боки. Смажимо млинець, допоки він стане ажурним, з дірочками, тісто трохи змінить колір, а краєчки зазолотяться.
![смажимо млинець смажимо млинець](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/mlyntsi-na-kefiri-8.jpg)
Обережно піддіваємо млинець лопаткою з усіх боків, а тоді вже перевертаємо.
![смажимо млинець з обох боків смажимо млинець з обох боків](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/mlyntsi-na-kefiri-9.jpg)
Смажимо з другого боку до рум'яності та знімаємо на тарілку.
![ажурні млинці на кефірі ажурні млинці на кефірі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/mlyntsi-na-kefiri-10.jpg)
Якщо засмажувати млинці до світло-золотавого кольору, вони м'якші та ніжніші; коли ж тримати їх до коричнево-золотистої скоринки, вони хрусткі й теж дуже смачні.