Млинці із сиром, кропом, петрушкою
Опис
Спробуйте цікавий рецепт несолодких млинців із сиром та зеленню!
Незвичайні, крапчасті, у зеленому ластовинні, золоті, мов сонечко, ці млинці нагадують, що незабаром весна.
Рецепт дуже схожий на млинці на молоці, але тут до тіста додається твердий сир та різноманітна свіжа зелень: духмяний кріп, вітамінна цибуля, ароматна петрушка.
За бажанням у сезон зелені можна додати ще базиліку чи руколи, пір’я молодого часнику.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 1 чайна ложка цукру;
- 1 чайна ложка солі;
- 1,5 склянки молока (300 мл);
- 1 склянка борошна (130 г);
- 1 чайна ложка розпушувачу;
- 2 столові ложки олії;
- 100 г твердого сиру (голандський, звенигородський);
- Зелень кропу, петрушки, пір’я цибулі.
Інструкція:
Збиваємо яйця, сіль та цукор до легкої піни, упродовж 2-3 хвилин.
Вливаємо тепле молоко, перемішуємо.
Просіюємо борошно разом із содою. Перемішуємо, тоді збиваємо міксером 10-15 секунд.
Тремо на мілкій тертці сир.
Зелень миємо, обсушуємо та дрібно ріжемо, додаємо до тіста.
Додаємо до тіста олію, щоб млинці не прилипали до сковороди та гарно знімалися. Перемішуємо.
На гарячу, змащену олією чи салом сковороду наливаємо тісто. Похитуючи сковороду, допоможемо тісту розподілитися рівномірно, щоби вийшов круглий млинець.
Якщо сковорода достатньо розігріта, краєчки млинця зразу стають ажурними. А коли він весь стане дірчастим та почне золотитися знизу, час перевертати.
З другого боку млинці смажаться ще швидше, ніж із першого. 20-30 секунд, і можна знімати на тацю, де змастити кожен млинець шматочком вершкового масла.
Млинці із сиром та зеленню можна скласти у вигляді ось таких трикутничків, або згорнути трубочками, чи наповнити їх начинкою.
Підійдуть обсмажені шампіньони з цибулею, шпинат із сьомгою чи інші несолодкі начинки.