Смачні млинці із сиром
Опис
Це дуже смачні сирні млинці! Я готую зразу подвійну порцію, так вони усім подобаються.
На відміну від налисників, сир у цьому рецепті не загортається у готові млинці, а додається до тіста.
Спробуйте і Ви смачнющі, тоненькі млинці на молоці з сирного тіста.
Також я скоро поділюся з вами рецептом млинців із твердим сиром та зеленню.
Інгредієнти:
- На 6-7 штук:
- 2 яйца;
- 2 столові ложки цукру;
- 150 мл молока;
- 100 г сиру;
- 2 столові ложки олії;
- 0,5 склянки борошна (десь 70 г);
- Дрібка солі, ваніліну та кориці.
Інструкція:
Збиваємо яйця із цукром упродовж 1 хвилини.

Увіллємо тепле молоко та олію.

Перемішаємо.

Просіємо до миски борошно, додамо сіль та духмяні прянощі. Перемішаємо, а тоді зіб’ємо міксером, щоб не лишилося грудочок.

Руками кришимо до тіста сир, намагаючись, щоб грудки виходили щонайменшими. Та іще раз збиваємо міксером.

Суху, чисту сковороду змащуємо тонким шаром олії та добряче розігріваємо. Наливаємо порцію тіста та розподіляємо, нахиляючи сковороду у різні боки. Якщо тісто надто густе, розтікається неохоче, повільно - додайте до миски трохи молока та перемішайте. Якщо навпаки, тісто рідке і млинець при перевертанні рветься - додайте трохи борошна. Коли ж тісто легко розподіляється по поверхні сковороди та млинці добре перевертаються - все в нормі. Кількість інгредієнтів від початку збалансована, але ж і борошно, і сир бувають різної вологості, а яйця - різного розміру, тож кількість продуктів може трохи змінюватися.

Якщо ви печете на спеціальній керамічній сковороді для млинців, змащувати потрібно тільки перед першим млинцем. Якщо на чавунній звичайній - бажано перед кожним, щоб легко знімалися. Смажимо млинець до золотистого кольору, перевертаємо та обсмажуємо із другого боку.

Готові млинці перекладаємо на тацю.

Згортаємо у трубочки, можна промастити сметаною чи джемом.

Та й просто так ці сирні млинці напрочуд смачні!
