Булочки Сердечка з цукром
Опис
Мабуть, ви бачили чи купували в крамниці такі симпатичні булочки сердечка з цукром, смачні та гарні! А втім, цукрові плюшки сердечка легко спекти вдома:)
Як зробити булочки з цукром Сердечка, покажу Вам у детальному рецепті зі світлинами та відео!
Інгредієнти:
На 12 булочок:
Для тіста:
- 25 г свіжих дріжджів
- 2 столові ложки цукру
- 200 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
- 2 столові ложки олії
- дрібка солі
- 500 г борошна
Для начинки:
- цукор — 3-4 столові ложки
- розтоплене негаряче вершкове масло — 30 г
Інструкція:
Дріжджове тісто готуємо так: дріжджі кришимо в миску, розтираємо з цукром, розмішуємо в теплому молоці, просіюємо склянку-півтори борошна, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин під рушником в теплі. Якщо дріжджі сухі, їх треба втричі менше, тобто 8 г. Якшо вони гранульовані, розмішуємо їх з цукром та молоком і знов-таки, залишаємо на 15 хвилин до появи пінки. Якщо дріжджі сухі порошкоподібні (миттєві), одразу змішуйте з просіяним борошном, додавайте решту інгредієнтів та замішуйте тісто.
Повернемось до тіста зі свіжих дріжджів — коли воно наповниться бульбашками, додаємо м'яке масло, яйця кімнатної температури, ще склянку борошна, сіль та перемішуємо. Далі просіємо третю склянку борошна (всього знадобиться 3,5-4 склянки)т та додаємо олію, соняшникову або гірчичну, з нею дріжджова випічка смачніше. Замішуємо тісто, спершу ложкою, тоді руками, в разі потреби підсипаючи трохи борошна — але не надто багато, щоб тісто вийшло м'яким, не липким, але ніжним та еластичним. Вимісіть подовше, хвилин хоча б п'ять, тоді поставте у мисці під рушником в тепло на 1 годину.
Обімніть тісто, що піднялося, розділіть на 12-15 частин, скачайте кульки. Тепер найцікавіше — як ліпити булочки сердечка! Розкачайте з кульки лепішку, круглу чи прямокутну. Відступаючи від країв 1,5-2 см,змастіть негарячим розтопленим маслом та посипте цукром. Закрутіть рулетиком та защипніть краєчки, а рулетик зліпіть у кільце.

Тоді покладіть це кільце набік та надріжте, проте не до кінця. Розгорніть краї в боки — ось яке гарне сердечко!


Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом, котрий змащений олією. Хай постоять в теплі хвилин 10-15, доки духовка розігріється до1 180 С. Випікаємо булочки сердечка 20-25 хвилин, до сухої шпажки та рум'яної скоринки.

Якщо духовка з нижнім підігрівом, можна поставити на її дно пательню з водою, аби низ булочок не пригорів, доки верх зарум'яниться. А щоб отримати яскраву скоринку, за 5 хвилин до того, як виймати деко, збільшіть температуру випікання до 200 С.

От які гарні плюшки сердечка з домашньої пекарні, а які ж смачні! Спробуйте! До речі, такі з булочки можна пекти з корицею, маком чи шоколадом.