Завиванці з цинамоном. Булочки з корицею та цукром
Опис
До філіжанки запашної кави чи чашки духмяного чаю ці булочки з корицею — те, що треба! М'якенькі, золотисті, вони запаморочливо пахнуть на весь дім. Ще б пак, кориця у випічці — то справжні пахощі хатнього затишку й тепла. Ці смачні завиванці зручно брати з собою — на роботу, у подорож, або давати дітям до школи. Поживний перекус та нічого не випаде (як, приміром, сосиска із хот-догу) й нічим не вимастите руки (на кшталт кетчупу, джему чи шоколаду:)
Пропоную Вам спекти запашні завиванці з цинамоном — вийдуть домашні булочки Сінабон, майже як ті, що продають у однойменних кафе! А якщо схочете, полийте готові булочки вершковим сиром або сметаною із цукровою пудрою — тоді точно буде сінабон:)
Інгредієнти:
- 25 г свіжих дріжджів;
- 2 столових ложки цукру;
- 150 мл молока;
- 2 яйця;
- 500 г борошна (близько 3,5-4 склянки);
- 1/3 чайної ложки солі;
- 35 г вершкового масла;
- 2 столові ложки олії.
- 4-5 столових ложки цукру;
- 1 чайна ложка кориці;
- 50 г вершкового масла.
Інструкція:
Яйця та масло для тіста дістаньте з холодильника, аби нагрілися.
Розітріть дріжджі із цукром до рідкого стану.
![розітріть дріжджі з цукром розітріть дріжджі з цукром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-2.jpg)
Влийте тепле молоко та перемішайте.
![додайте тепле молоко додайте тепле молоко](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-3.jpg)
Просійте частину борошна (неповну склянку) та ретельно перемішайте. Поставте на 15 хвилин у тепле місце.
![додайте частину борошна додайте частину борошна](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-4.jpg)
![перемішайте та поставте в тепло перемішайте та поставте в тепло](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-5.jpg)
Тісто підніметься та наповниться бульбашками повітря. Час додати яйця (кімнатної температури) та розм'якшення масло. Перемішайте, поступово додавайте решту борошна, разом із ним — сіль та олію. Смачніше буде із гірчичною, але можна й соняшникову.
![додайте яйця, масло, борошно, сіль та олію додайте яйця, масло, борошно, сіль та олію](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-6.jpg)
Замісіть м'яке тісто. Спочатку воно буде прилипати до рук. Потрошку підсипайте борошно, але не надто багато, щоби випічка вийшла ніжною. А щоб тісто стало не липким, добре вимісіть його — хвилин 5. Тоді покладіть до миски, накрийте рушником та залиште в теплому місці на 1 годину.
![гарно вимісіть тісто гарно вимісіть тісто](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-7.jpg)
![дріжджове тісто для булочок дріжджове тісто для булочок](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-8.jpg)
Коли тісто підійде, обімніть його та розкачайте на столі, притрушеному борошном, у прямокутник до 1 см завтовшки.
Змішайте в блюдці цукор з корицею.
Потрусіть розкачане тісто сумішшю та натріть на великій тертці шматок холодного масла — завдяки йому булочки будуть не сухими.
![посипте цукром, корицею та тертим вершковим маслом посипте цукром, корицею та тертим вершковим маслом](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-10.jpg)
Скрутіть тісто рулетом та наріжте на шматочки 3 см завширшки.
![скрутіть тісто рулетом скрутіть тісто рулетом](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-11.jpg)
![наріжте рулет наріжте рулет](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-12.jpg)
Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом та злегка змащене олією.
![викладіть булочки на деко викладіть булочки на деко](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-13.jpg)
Залиште на 15 хвилин у теплі, доки духовка розігріється до 180 С.
![як приготувати булочки з корицею як приготувати булочки з корицею](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-14.jpg)
Поставте в духовку та випікайте хвилин 15-20 (в електродуховці швидше, в газовій — повільніше). Коли шпажка виходитиме з тіста сухою, а булочки злегка зарум'яняться, змастіть вершечки збитим яйцем чи, для більш яскравого кольору, жовтком з 1 чайною ложкою молока, та поверніть в духовку ще на 5-10 хвилин.
![випікаємо булочки з корицею та цукром випікаємо булочки з корицею та цукром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-15.jpg)
Готові булочки з корицею викладіть на тацю. Якщо хочете, щоб були м'якшими, накрийте рушником.
![смачні булочки з корицею смачні булочки з корицею](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-17.jpg)
Завиванці з цинамоном трохи охолонуть — та можна пригощатися!
![булочки з корицею фото булочки з корицею фото](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/11/bulochky-z-korytseiu-1.jpg)