Завиванці з цинамоном. Булочки з корицею та цукром

Порцій: 15   Час приготування: Підготовка 20 хвилин, очікування 1 година, випікання 30 хвилин 29. 11. 2020 г.

До філіжанки запашної кави чи чашки духмяного чаю ці булочки з корицею — те, що треба! М'якенькі, золотисті, вони запаморочливо пахнуть на весь дім. Ще б пак, кориця у випічці — то справжні пахощі хатнього затишку й тепла. Ці смачні завиванці зручно брати з собою — на роботу, у подорож, або давати дітям до школи. Поживний перекус та нічого не випаде (як, приміром, сосиска із хот-догу) й нічим не вимастите руки (на кшталт кетчупу, джему чи шоколаду:)

булочки з корицею

Пропоную Вам спекти запашні завиванці з цинамоном — вийдуть домашні булочки Сінабон, майже як ті, що продають у однойменних кафе! А якщо схочете, полийте готові булочки вершковим сиром або сметаною із цукровою пудрою — тоді точно буде сінабон:)

завиванці з цинамоном

булочки з корицею та цукром

булочки з корицею рецепт

Інгредіенти:

На 12-15 штук: Для дріжджового тіста:
  • 25 г свіжих дріжджів;
  • 2 столових ложки цукру;
  • 150 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 500 г борошна (близько 3,5-4 склянки);
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 35 г вершкового масла;
  • 2 столові ложки олії.
Для начинки:
  • 4-5 столових ложки цукру;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 50 г вершкового масла.

Процес приготування:

Яйця та масло для тіста дістаньте з холодильника, аби нагрілися.

Розітріть дріжджі із цукром до рідкого стану.

розітріть дріжджі з цукром

Влийте тепле молоко та перемішайте.

додайте тепле молоко

Просійте частину борошна (неповну склянку) та ретельно перемішайте. Поставте на 15 хвилин у тепле місце.

додайте частину борошна перемішайте та поставте в тепло

Тісто підніметься та наповниться бульбашками повітря. Час додати яйця (кімнатної температури) та розм'якшення масло. Перемішайте, поступово додавайте решту борошна, разом із ним — сіль та олію. Смачніше буде із гірчичною, але можна й соняшникову.

додайте яйця, масло, борошно, сіль та олію

Замісіть м'яке тісто. Спочатку воно буде прилипати до рук. Потрошку підсипайте борошно, але не надто багато, щоби випічка вийшла ніжною. А щоб тісто стало не липким, добре вимісіть його — хвилин 5. Тоді покладіть до миски, накрийте рушником та залиште в теплому місці на 1 годину.

гарно вимісіть тісто дріжджове тісто для булочок

Коли тісто підійде, обімніть його та розкачайте на столі, притрушеному борошном, у прямокутник до 1 см завтовшки.

Змішайте в блюдці цукор з корицею.

Потрусіть розкачане тісто сумішшю та натріть на великій тертці шматок холодного масла — завдяки йому булочки будуть не сухими.

посипте цукром, корицею та тертим вершковим маслом

Скрутіть тісто рулетом та наріжте на шматочки 3 см завширшки.

скрутіть тісто рулетом наріжте рулет

Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом та злегка змащене олією.

викладіть булочки на деко

Залиште на 15 хвилин у теплі, доки духовка розігріється до 180 С.

як приготувати булочки з корицею

Поставте в духовку та випікайте хвилин 15-20 (в електродуховці швидше, в газовій — повільніше). Коли шпажка виходитиме з тіста сухою, а булочки злегка зарум'яняться, змастіть вершечки збитим яйцем чи, для більш яскравого кольору, жовтком з 1 чайною ложкою молока, та поверніть в духовку ще на 5-10 хвилин.

випікаємо булочки з корицею та цукром

Готові булочки з корицею викладіть на тацю. Якщо хочете, щоб були м'якшими, накрийте рушником.

смачні булочки з корицею

Завиванці з цинамоном трохи охолонуть — та можна пригощатися!

булочки з корицею фото

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Іще з сайту:
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.