Завиванці з цинамоном. Булочки з корицею та цукром
Опис
До філіжанки запашної кави чи чашки духмяного чаю ці булочки з корицею — те, що треба! М'якенькі, золотисті, вони запаморочливо пахнуть на весь дім. Ще б пак, кориця у випічці — то справжні пахощі хатнього затишку й тепла. Ці смачні завиванці зручно брати з собою — на роботу, у подорож, або давати дітям до школи. Поживний перекус та нічого не випаде (як, приміром, сосиска із хот-догу) й нічим не вимастите руки (на кшталт кетчупу, джему чи шоколаду:)
Пропоную Вам спекти запашні завиванці з цинамоном — вийдуть домашні булочки Сінабон, майже як ті, що продають у однойменних кафе! А якщо схочете, полийте готові булочки вершковим сиром або сметаною із цукровою пудрою — тоді точно буде сінабон:)
Інгредієнти:
- 25 г свіжих дріжджів;
- 2 столових ложки цукру;
- 150 мл молока;
- 2 яйця;
- 500 г борошна (близько 3,5-4 склянки);
- 1/3 чайної ложки солі;
- 35 г вершкового масла;
- 2 столові ложки олії.
- 4-5 столових ложки цукру;
- 1 чайна ложка кориці;
- 50 г вершкового масла.
Інструкція:
Яйця та масло для тіста дістаньте з холодильника, аби нагрілися.
Розітріть дріжджі із цукром до рідкого стану.
Влийте тепле молоко та перемішайте.
Просійте частину борошна (неповну склянку) та ретельно перемішайте. Поставте на 15 хвилин у тепле місце.
Тісто підніметься та наповниться бульбашками повітря. Час додати яйця (кімнатної температури) та розм'якшення масло. Перемішайте, поступово додавайте решту борошна, разом із ним — сіль та олію. Смачніше буде із гірчичною, але можна й соняшникову.
Замісіть м'яке тісто. Спочатку воно буде прилипати до рук. Потрошку підсипайте борошно, але не надто багато, щоби випічка вийшла ніжною. А щоб тісто стало не липким, добре вимісіть його — хвилин 5. Тоді покладіть до миски, накрийте рушником та залиште в теплому місці на 1 годину.
Коли тісто підійде, обімніть його та розкачайте на столі, притрушеному борошном, у прямокутник до 1 см завтовшки.
Змішайте в блюдці цукор з корицею.
Потрусіть розкачане тісто сумішшю та натріть на великій тертці шматок холодного масла — завдяки йому булочки будуть не сухими.
Скрутіть тісто рулетом та наріжте на шматочки 3 см завширшки.
Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом та злегка змащене олією.
Залиште на 15 хвилин у теплі, доки духовка розігріється до 180 С.
Поставте в духовку та випікайте хвилин 15-20 (в електродуховці швидше, в газовій — повільніше). Коли шпажка виходитиме з тіста сухою, а булочки злегка зарум'яняться, змастіть вершечки збитим яйцем чи, для більш яскравого кольору, жовтком з 1 чайною ложкою молока, та поверніть в духовку ще на 5-10 хвилин.
Готові булочки з корицею викладіть на тацю. Якщо хочете, щоб були м'якшими, накрийте рушником.
Завиванці з цинамоном трохи охолонуть — та можна пригощатися!