Контент

Тістечка пісочні з сиром, варенням та безе

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: Приготування 10 хвилин, очікування 20 хвилин, випікання 25 хвилин

Опис

Смачні та прості в приготуванні тістечка пісочні, - рецепт, який я пам'ятаю з дитинства. Бабуся та мама часто готували таку смакоту до чаю. Крихкий пісочний корж, змащений варенням чи сиром, - а зверху легка солодка скоринка хрумкого безе. Готувати такий чудовий десерт дуже просто!

тістечка пісочні

Спробуйте неодмінно, ці пісочні тістечка стануть і Вашими улюбленими.

Інгредієнти:

Пісочне тісто:
  • 200 г вершкового масла
  • 260 г борошна (2 склянки)
  • 2-3 чайні ложки цукру
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 0,5 столової ложки лимонного соку
Начинка 1
  • 250 г сиру
  • 3-4 столові ложки цукру
  • 1 жовток
  • дрібка ваніліну
Начинка 2
  • варення смородинове чи абрикосове
Безе
  • 1 яєчний білок
  • 75-100 г цукру
До начинки можна додати ягоди — журавлину взимку чи смородину влітку. Оскільки безе солодке, краще, як начинка буде кислуватою: варення з кислинкою та кислуваті ягоди.

Інструкція:

До просіяного із содою борошна ріжемо шматочками холодне масло, додаємо лимонний сік, трохи цукру перетираємо спочатку в крихту, тоді продовжуємо замішувати, доки тісто злипнеться докупи. Ставимо на 15-20 хвилин в холодильник. Соду та лимонний сік можна замінити 1 чайною ложхкою розпушувачу.

перетираємо сухі інгредієнти із маслом пісочне тісто

Розігріваємо духовку до 180 С. Беремо шматочки тіста та розминаємо по деку, застеленому пергаментом, щоб з тих латочок утворився корж. Ставимо в розігріту духовку на 10 хвилин та випікаємо до напівготовності, а тим часом готуємо начинку: сир розминаємо із цукром, ваніліном та жовтком.

робимо пісочний корж та сирну начинку

Дістаємо корж та намащуємо сирною масою або/та густим варенням без кісточок. Повертаємо в духовку ще на 10 хвилин (якщо начинка з сиру), а якщо уся з варення, то можна зразу робити безе.

викладаємо на корж сирну начинку розподіляємо по коржу варення

Я ще посипала свіжою журавлиною. Вона додала приємну кислинку для збалансованого смаку.

додаємо ягоди

Для безе збиваємо міксером яєчний білок із цукром до м'яких піків.

збиваємо білок із цукром

Намащуємо безе зверху та ставимо в духовку ще на 5 хвилин, вже при 200 С — доки безе підсохне, зарум'яниться, стане крихким та набуде легкого карамельного забарвлення.

розподіляємо безе по коржу пісочні тістечка з безе

Готово! Час діставати корж з духовки та нарізати на тістечка.

тістечка пісочні рецепт

Перекладаємо пісочні тістечка на тацю. Трошки охолонуть — та можна смакувати!

простий рецепт пісочних тістечок

Підписуйтесь на новий канал СмаКота - Рецепти Українською від Юльєтти! :)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів