Тістечка пісочні з сиром, варенням та безе
Опис
Смачні та прості в приготуванні тістечка пісочні, - рецепт, який я пам'ятаю з дитинства. Бабуся та мама часто готували таку смакоту до чаю. Крихкий пісочний корж, змащений варенням чи сиром, - а зверху легка солодка скоринка хрумкого безе. Готувати такий чудовий десерт дуже просто!
Спробуйте неодмінно, ці пісочні тістечка стануть і Вашими улюбленими.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 260 г борошна (2 склянки)
- 2-3 чайні ложки цукру
- 0,5 чайної ложки соди
- 0,5 столової ложки лимонного соку
- 250 г сиру
- 3-4 столові ложки цукру
- 1 жовток
- дрібка ваніліну
- варення смородинове чи абрикосове
- 1 яєчний білок
- 75-100 г цукру
Інструкція:
До просіяного із содою борошна ріжемо шматочками холодне масло, додаємо лимонний сік, трохи цукру перетираємо спочатку в крихту, тоді продовжуємо замішувати, доки тісто злипнеться докупи. Ставимо на 15-20 хвилин в холодильник. Соду та лимонний сік можна замінити 1 чайною ложхкою розпушувачу.
Розігріваємо духовку до 180 С. Беремо шматочки тіста та розминаємо по деку, застеленому пергаментом, щоб з тих латочок утворився корж. Ставимо в розігріту духовку на 10 хвилин та випікаємо до напівготовності, а тим часом готуємо начинку: сир розминаємо із цукром, ваніліном та жовтком.
Дістаємо корж та намащуємо сирною масою або/та густим варенням без кісточок. Повертаємо в духовку ще на 10 хвилин (якщо начинка з сиру), а якщо уся з варення, то можна зразу робити безе.
Я ще посипала свіжою журавлиною. Вона додала приємну кислинку для збалансованого смаку.
Для безе збиваємо міксером яєчний білок із цукром до м'яких піків.
Намащуємо безе зверху та ставимо в духовку ще на 5 хвилин, вже при 200 С — доки безе підсохне, зарум'яниться, стане крихким та набуде легкого карамельного забарвлення.
Готово! Час діставати корж з духовки та нарізати на тістечка.
Перекладаємо пісочні тістечка на тацю. Трошки охолонуть — та можна смакувати!